Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz tutulduğunu öne süren TİP Genel Başkan Erkan Baş: Türkiye Erdoğan’ın çiftliği olmayacak, elbet maskelerinizi indireceğiz!

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz tutulduğunu öne süren TİP Genel Başkan Erkan Baş: Türkiye Erdoğan’ın çiftliği olmayacak, elbet maskelerinizi indireceğiz!
  • 24.12.2023
  • Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz tutulduğunu öne süren TİP Genel Başkan Erkan Baş: Türkiye Erdoğan’ın çiftliği olmayacak, elbet maskelerinizi indireceğiz! için yorumlar kapalı
  • 89 kez okundu

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay’ıın hukuksuz tutulduğunu öne sürerken, “Türkiye Erdoğan’ın çiftliği olmayacak, elbet maskelerinizi indireceğiz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde Genel Kurul’unda konuşan Genel Başkan Erkan Baş,  Sınır ötesi operasyonlarda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek sözlerine başlarken, 5 dakikalık süresi nedeniyle bütçe üzerine konuşamayacağını belirterek devam etti.

Genel Kurul’da konuşma yaparken rahatsızlanan Saadet Partili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesine ve partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay’ın hukuksuz tutukluluğuna değinen Erkan Baş, yıllar sonra bakıldığında iktidarın şımarıklığının ve hadsizliğinin görüleceğini söyledi.

“İşte tam bu nedenle TİP adına bu kürsüye ‘haddinizi bilin’ demeye geldim!” diyerek sözlerine devam eden Erkan Baş, her türlü hukuksuzluğu yapan iktidarın devlet olanakları ile her yeri işgal ettiğini belirtti.

Erkan Baş, iktidarın seçim sonuçları nedeniyle “Şımarmaması” gerektiğini kaydederek Kenan Evren ve Hitler hatırlatmasında bulunarak “Yüzde 52 aldınız diye gerçekler değişmez” dedi.

AKP’nin sınıfsal pozisyonuna işaret ederek “Siz zengini seven, yoksulu ezen bir iktidarsınız” sözlerini kullanan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Türkiye babanızın çiftliği olmayacak. Türkiye Tayyip Erdoğan’ın çiftliği olmayacak! Asla teslim olmayacağız. Gerçekleri anlatacağız ve elbet maskelerinizi indireceğiz!” sözleriyle mücadele kararlılığını dile getirdi.

Muhalif yurttaşlara da seslenen ve kendilerinin de “kızgın” ve “üzgün” olduğunu belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş,  “Evet kazanamadık. Yalanı yenemedik. Hileyi yenemedik, hırsızlığı yenemedik. Fakat bu, zorbalığa karşı artık bir haysiyet mücadelesidir” diye konuştu.

İşçi ve emekçiler söz konusu olduğunda düzen partilerinin aynı noktada buluştuğuna işaret eden Erkan Baş, “Sonuna kadar direneceğiz ve yeni, güzel bir ülkeyi de hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

 İsrail örneği ile iktidarın eylem ve söylem farklılıklarına da işaret eden Erkan Baş, konuşmasını, “Biz bütün maskeleri indireceğiz! Halkımızla birlikte bu maskeli baloya mutlaka son vereceğiz!” sözleriyle tamamladı.

YİNE SIVASIZ EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ, ACILARINI YÜREKTEN PAYLAŞIYORUZ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yine sıvasız evlere, ille de yoksul ocaklara ateş düştü. Dünden beri pek çok kişi taziye yayınlıyor; 6 şehit, 12 şehit deyip geçemeyiz. Onlar rakam değil, insan, can. Birinin eşi, birinin oğlu, birinin kardeşi. Türkiye İşçi Partisi adına kederli ailelere baş sağlığı ve sabır diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz.

YILLAR SONRA BAKILDIĞINDA İKTİDARIN ŞIMARIKLIĞI VE HADSİZLİĞİ GÖRÜLECEK

Bütçenin sonuna geldik ve 5 dakikalık konuşmada bütçe anlatmam mümkün değil. Şöyle yaptım: Yıllar sonra bu bütçeye baktığımızda akılda ne kalır diye sordum. Bir milletvekilinin gerçekleri söylerken kalp krizi geçirdiği ve hayatını kaybettiği… Tutanaklara göre AKP grubunun ‘oh olsun’ dediği… Başka bir milletvekili Can Atalay’ın esir tutulduğu, bütçe görüşülürken bile burada olmadığı, iktidarın buna da oh dediği.

Özetle söylüyorum: Yıllar sonra bakıldığında sadece ve sadece bu iktidarın şımarıklığı ve hadsizliği gözükür.

TİP ADINA ‘HADDİNİZİ BİLİN’ DEMEYE GELDİM

İşte tam bu nedenle TİP adına bu kürsüye ‘haddinizi bilin’ demeye geldim! Buraya çıkıp da milyonlarca emekçinin alın terinden alınan parayı ‘istediğim patrona aktarırım’, ‘istediğim tarikata veririm’ diyenleri uyarıyorum: Haddinizi bilin!

Sayın iktidar vekilleri; siz bu halkın acılarını kullanarak iktidar oldunuz. ‘Denize düşen yılana sarılır’ sözü hiç söylenmese sizin için söylenirdi.

Bir kere iktidara geldikten sonra her tür hukuksuzluğu, hileyi yaptınız. Devlet olanaklarını, paranın gücünü kullanarak her yeri işgal ettiniz. Halk direnmeye devam ettikçe ayaklarınız titredi, çok korktunuz ama şimdi görüyorum ki sadece yüzde 2,5 oy fazla oy aldınız diye kendinizi Kaf Dağı’nın tepesinde sanıyorsunuz. O yüzden sizi uyarıyorum: Sizin şımarıklığınızın temel nedeni bu seçim sonuçları.

KENAN EVREN’İ NASIL YENDİYSEK SİZİ DE YENECEĞİZ

Bakın, ben size bir tane daha göstereyim. Kenan Evren sizin gibi 52 değil, 92 almıştı. Bugün adını hayırla anan bir kişi göremezsiniz. Bakın, Hitler.  Hitler’in haritası sizinkinden daha sade değil mi, daha fazla kapsamış. Dünyada adını anan bir kişi göremezsiniz. Kenan Evren’in eteğinde büyüyen siz bile sözde ona karşı çıkmak zorunda kaldınız.

O yüzden şımarmayın! Yüzde 52 aldınız diye gerçekler değişmez.

Siz zengini seven, yoksulu ezen bir iktidarsınız. Siz, kindar ve dindar nesil yaratacağız dediniz; uyuşturucu kaçakçısını Yeşilay Başkanı yaptınız! Siz ‘ahlak’ dediniz, ‘erdem’ dediniz; depremde insanlar ölürken çadır satacak kadar alçalan birini Kızılay Başkanı yaptınız!

Uzatmayayım… Sizin zihniyetiniz bu ülkeyi teslim alamayacak. Kenan Evren’i nasıl yendiysek, Hitler’i nasıl tarihe gömdüysek; işgal yıllarında, bitti denilen bir ülkeyi nasıl yeniden kurduysak, bilin ki sizi de yeneceğiz!

TÜRKİYE, ERDOĞAN’IN ÇİFTLİĞİ OLMAYACAK; ELBET MASKELERİNİZİ İNDİRECEĞİZ

Daha net söyleyeyim: Türkiye babanızın çiftliği olmayacak. Türkiye, Tayyip Erdoğan’ın çiftliği olmayacak! Asla teslim olmayacağız. Gerçekleri anlatacağız ve elbet maskelerinizi indireceğiz!

Seçimlerde büyük bir umutla bu iktidardan kurtulmak için harekete geçen sevgili dostlar…

Emin olun biz de sizler kadar kızgınız, üzgünüz. Evet kazanamadık. Yalanı yenemedik. Hileyi yenemedik, Hırsızlığı yenemedik. Fakat bu, zorbalığa karşı artık bir haysiyet mücadelesidir. Onurumuz için direneceğiz. Zorla tarikatlara gönderilen çocuklarımız için, kadınlar köleleştirilmesin diye, üniversiteli gençler inşaatlarda ölmesin diye direneceğiz.

Bu güzelim ülkeyi, dağımızı, denizimizi, kuşumuzu, böceğimizi ezcümle geleceğimizi kurtarmak için direneceğiz. Buradan söz veriyorum, sonuna kadar direneceğiz.

Bir söz daha veriyorum, sadece iktidarı eleştirmekle kalmayacağız. Çünkü biliyoruz ve görüyoruz ki, konu işçiler, emekçiler, sömürü olduğunda düzen partilerinin hepsi aynı… İster iktidar olsun, ister muhalefet, ister milliyetçi olsun ister muhafazakar, ister yabancı olsun ister yerli, halkı yok sayan, emekçiyi ezen, doğayı yağmalayan her kim ise tam karşısına dikileceğiz. Sonuna kadar direneceğiz ve yeni, güzel bir ülkeyi de hep birlikte kuracağız.

HALKIMIZLA BİRLİKTE BU MASKELİ BALOYA SON VERECEĞİZ

Yok öyle İsrail’e kafa tutuyorum diye şişinip oğullarınızın gemicikleriyle ticaret yapmak; yok öyle muhalifiz diye oylara talip olup belediyelerde taşeron sistemini dayatmak; 2024’te maskeyle yola devam etmeyi düşünen kim varsa bilsin.

Biz bütün maskeleri indireceğiz! Halkımızla birlikte bu maskeli baloya mutlaka son vereceğiz!”

Hatay Valiliğinden Kuduz uyarısı: Defne ilçesinde sokak hayvanları toplatılacak!
Hatay Valiliği, Defne ilçesine bağlı Meydancık mahallesinde meydana gelen kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bölgenin karantinaya alındığına dikkat...
Antakya Başkan Yapar’ın  çalışmalarıyla nefes aldı
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatıyla Antakyalıların nefes alabildikleri park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi....
Deprem Bölgesi Hatay’da Görevli İki Aile Hekiminin Eksik Yatan Üç Aylık Cari Ödemesini Hürriyet Sağlık-Sen Mahkemeye Taşıdı
Deprem bölgesi Hatay’da  görev yapan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki Aile Hekiminin 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerini temizliyor</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olarak seyrettiği ana arterlerde temizlik çalışması başlattı. Vatandaşlardan gelen talepler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep hali tekrar uzatılsın!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024’e uzatılan mücbir sebep halinin...
Belen’de durdurulan 3 ayrı araçta 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde durdurulan 3 ayrı araçta Suriye uyruklu 16 kişinin yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 10 DEAŞ’lı yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen operasyonlarında terör örgütü mensubu 10 DEAŞ’lının yakalandığı bildirildi.  Hata Valiliğinden yapılan açıklamada,   Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle...
Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
Hatay Büyükşehir Belediyesi İncesu  Parkını revize ediyor!
Hatay Büyükşehir Belediyesi; park, bahçe ve mesire alanı gibi yeni yeşil alanlar kazandırmak için proje çalışmalarına devam ederken bir yandan...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ