Hatay Tabip Odası adına Dr. Sevdar Yılmaz: Sağlıkta şiddet devam ediyor, Sağlık Bakanlığı seyrediyor!
Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Hatay Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Hekim ve Bilgi İşlem personeline yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.
Yaptığı Basın açıklamasında, “Sağlıkta şiddet devam ediyor, Sağlık Bakanlığı seyrediyor” eleştirisinde bulunan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz tepkisini şöyle dile getirdi:
“Sağlık Bakanının son birkaç aydır ‘Sağlıkta Beyaz Reform’ olarak duyurduğu düzenlemeler, sağlık ortamında şiddeti önlemiyor. Sağlık ortamında kaos ve şiddet devam ediyor. Sağlık Bakanı Hekimlerin, sağlık çalışanlarının sesini, feryadını duymuyor, ya da duymak istemiyor.
Sesimizi duyun sayın Bakan;
Sağlıkta Dönüşüm Programının ve kışkırtılmış sağlık talebinin oluşturduğu Sağlık Ortamı kapkara. Hekimler açısından her türlü olumsuzluk devam ediyor. Çalışma şartları düzeltilmeden, güvenli çalışma ortamı oluşturulmadan, ekonomik olarak bir parça düzeltilme yapılmış olması ‘Sağlıkta Beyaz Reform’ olarak adlandırılamaz. Hekimler hâlâ beş dakikada bir hasta muayene ediyor, acillerin hali çok daha kötü. Her gün Türkiye’nin birçok yerinden şiddet haberi alıyoruz, okuyoruz. Bu kez Hatay Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Hekim arkadaşımıza ve Bilgi İşlem personeline bıçaklı saldırı oldu. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Bu şiddet olayını Hatay’dan duyurmaktan dolayı üzgünüz, öfkeliyiz, öfkemiz büyüyor! Artık yeter!
Sayın Sağlık Bakanı:
Görevi yaşatmak olan Hekimlerin, Sağlık Çalışanlarının huzurunu, çalışma koşullarını düzeltmek, can güvenliğini sağlamak en başta sizin göreviniz. Sizi bir kez daha Hekimlerin ve Sağlık Çalışanlarının sesine kulak vermeye ve görevinizi yapmaya davet ediyoruz.
Amasız ve fakatsız çok acil;
1. Etkili Bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılmalıdır. Daha önce çıkarılan sağlıkta şiddet yasaları, sağlıkta şiddeti bitirmekte etkili olmaktan çok uzaktır.
2. Güvenli ve Sağlıklı Çalışma Koşulları derhal oluşturulmalıdır. Daha iyi bir sağlık hizmeti verebilmemiz için tüm hekimler ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamları, çalışma süreleri ve iş yükleri; bilimsel veriler ışığında ilgili emek-meslek örgütlerinin de katılımı ve denetimiyle sağlanmalıdır.”