Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Helallik Kim İster? Nasıl Helallik İstenir ?

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 16.05.2021
  • Helallik Kim İster? Nasıl Helallik İstenir ? için yorumlar kapalı
  • 556 kez okundu

Erdoğan, bugünkü ( 14 Mayıs 2021) açıklamasında, kısıtlamalardan etkilenen esnafa her türlü desteği verme gayretinde olduklarını belirterek “Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” demiştir.

Bu söz yapılan yanlışlığı ifade ediyorsa bir ümit vardır. Ama sadece siyasi, bir söz ise hiç bir değeri yoktur. Şimdi gelelim konuyu açıklamaya.  

Sondan söyleyeceğimi baştan söyleyeyim ki: Türk Milletinin Bir Ferdi, Olarak Helallik Vermiyorum. NEDEN?

Çünkü geldikleri 2003 ten bu yana açık bütçelerle İsmet İnönü’nün deyimi ile Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemişler ve Atatürk’ün direktifine göre de bağımsızlığımızı yok etmişlerdir. İşte AKP’nin güncel karnesi şudur:

Bir gram altın 2003 te 18 YTL iken  501 YTL ye çıkmıştır. Artış 24,5 mislidir

 ABD Doları 2003 te 1.660.000 TL iken8.455.000 çıkmıştır. Artış 4,4 mislidir

Çeyrek altın 2003 te 24 YTL den 768 YTL ye çıkmıştır. Artış 31Mislidir

Prof. Dr. Süleyman Çelik’in hesaplamaları ise şöyledir.

2003’te AKP iktidara geldiği zaman hazinemizin toplam geliri 100 Milyar ve çeyrek altın 24 TL idi. Bölersek 4,1 Milyar çeyrek altın eder.

2020 mali yıl bütçe gelirlerinin ise şişirilerek 1095 Milyar TL olduğu bildirildi. 2020 yılı ortalama çeyrek altın 650 TL’dir Bölelim 1095:650=1,7 Milyar çeyrek altın eder. Bu o zamanda idi. Bu gün ise( 15 Mayıs 2021) çeyrek altın 822TL dir. 1095 e bölelim=1,3eder.Bu ne demektir? Bu İsmet İnönü’ye göre Türk  Milleti tam manasıyla iflas ettirilmiştir demektir..

Bunun yüzde hesabını yaparsak: 1.7 çarpı 100, bölü 4.1, eşittir: 41.46 yaklaşık 41.5 eder. Yani 2003’de 100 altını olan Türkiye’nin şimdi 41.5 altını var.

Demek ki Türkiye 18 yılda yüzde 58.5 oranında yoksullaşmış!..

Prof. Dr. Süleyman Çelik

Burada helallik  olmaz.  Çünkü bu Anayasal hukuk ihlalidir. Yağmur yağdı kar yağdı gibi bir doğa olayı değildir.

İnsanlar tarafından gaflet ve dalaletle yapılmıştır.

Şimdi gelelim Sayın Erdoğan’ın dediklerine: Diyor ki:  kısıtlamalardan etkilenen esnafa her türlü desteği verme gayretinde olduklarını belirterek “Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” 

Helallik istemek dini bir iştir. Sadece Sünni Müslümanların inancını kapsar. Türkiye Cumhuriyeti hukuken laik bir devlettir. Bu söz herkesi kapsamaz. O nedenle laik hukuk devletinde  helallik istemek yerine herkesin mağduriyetini önleyecek dini değil hukuki bir önlem gereklidir. İşte geldik yazımızın özüne. DENK bütçe yaparsanız İnsanınızı ezmemiş olursunuz. Sayın Başkanımız,  eğer; bu sözün yerine şöyle bir söz söylerse, hakkımı helal ederim.

Ey Türk milleti 14 Mayıs 1950 de daha ben dünyaya gelmeden 4 yıl evvel başlatılmış olan, Müslümanlığa uymayan, bilime uymayan, hukuka uymayan, Anayasamıza uymayan, bize Cumhuriyeti vakfedenin vakıf şartlarına uymayan açık bütçelerden dolayı “sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz.”   Şayet böyle söylerse o zaman bir defaya mahsus olmak üzere; TBMM ni toplar ve DENK bütçe yapar ve bir de Anayasamıza açık bütçelerin yapılmasına yasak koyarsa ben şahsım adına konuşuyorum ki helallik veririm.

Bizim hemşerimize ve de Başkanımıza da bu şekilde davranmak yakışır. Aksi halde “ durmak yok yola devam” derse. Helallik yok. Allah dahi bu kadar Müslüman Türk milletinin ezilmesine izin ve yol vermeyeceği gibi helallik de verdirmez.

 Çünkü Yüce Allah diyor ki: Koşun açken sen tok yatma.  Bu emrim içinde şüphesiz ki;

Komşunu ve Ümmeti Muhammedi aç bırakacak işler yapma

Komşunu aç bırakacak düşmanlara yol ve izin verme

Emirleri ve yasakları da vardır.

 Bu haftanın sözü: Bir Müslüman ülkede gaflet dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlarla bilim öğrenmemiş kimselere   yer yoktur.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ