Hevesli İnsan Bilim Atölyeleri Derneği HİBA-DER’den Hatay Bilim Şenliği!
Kısa adı HİBA-DER olan Hevesli İnsan Bilim Atölyeleri Derneği Hatay Şenliği düzenledi.
HİBA-DER kurucularından Mehmet Mirioğlu’nun verdiği bilgiye göre, Hatay’da 2017 yılında Mehmet Mirioğlu, Timur Doğru ve Mehmet Ali Sultani tarafından kurulmuş olan Hevesli İnsan Bilim Atölyeleri Derneği (HİBA-Der) bilim, sanat ve felsefeyi toplumun eksiksiz her ferdine ulaştırmayı hedefleyerek dört senedir çeşitli formatlarda etkinlikler düzenlediğine belirtti.
Mehmet Mirioğlu, 25-26 Eylül tarihlerinde Doğuş Okulları Aşağı Okçular kampüsünde Hatay Bilim Şenliğini düzenleyeceklerini ifade etti.
Mehmet Mirioğlu, HİBA-REN’in, kurulduğu günden bu yana 120’nin üzerinde eğitim modülü, 1000’den fazla çevrimiçi eğitim, 150’nin üzerinde atölye, 3 forum/kongre, 8 sanat gecesi, 6 bilim şenliği, 12 bilim felsefe kampı, 17 doğa yürüyüşü, 6 kültür gezisi organize ederken; 100’ün üzerinde akademisyene ev sahipliği yapmış; İzmir, İstanbul, Ankara ve Hatay olmak üzere 4 şehirde yapılanma oluşturarak ve tüm bunlarla birlikte ulusal çapta binlerce “Hevesli İnsan”a ulaştığına dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu sene çalışmalarına yenilerini eklemek amacıyla Evrim Ağacı ve Öncül Analitik Felsefe Dergisi ile işbirliği halinde 4 şehirde yürütülecek “Bilim Sanat Felsefe Ayı (BSF’21) ” çalışmalarının organizasyonunu üstlenen Hevesli İnsan Bilim Atölyeleri Derneği, İzmir Bilim Sanat Felsefe Kampı, İstanbul Bilim Şenliği, Ankara Sanat Gecesi ve Bilim Şenliği etkinliklerinin ardından final etkinliğini gerçekleştirmek üzere rotasını Hatay’a çevirmiştir.
25 – 26 Eylül tarihlerinde Doğuş Okulları Aşağıokçular Kampüsü’nde gerçekleşecek olan “Hatay Bilim Şenliği” programında “İklim Krizinin Bilimi” başlıklı sunumu ile Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi İlke Bereketli; “Kapitalizm ve Psikoloji” başlıklı sunumu ile Psikolog Hasan Yılmaz; “Bilim Tanrı’yı Çürüttü mü?” başlıklı sunumu ile HİBA eş kurucusu Mehmet Mirioğlu, “Odaklanma Problemi” başlıklı sunumu ile HİBA eş kurucusu Timur Doğru; “Evrimin Yönü Önceden Bilinebilir mi?” başlıklı sunumu ile Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, “Türkiye’de Laikliğin ve Bilim Yayıncılığının Serüveni” başlıklı sunumu ile Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, “Kambriyen Patlaması: Yaşamın tarihindeki Büyük Devrim” başlıklı sunumu ile Hacettepe Üniversitesi’nden Nazlı Karol, “Yaşamın Kökeni” başlıklı sunumu ile İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Tarhan yer alıyor.
Hevesli İnsan Bilim Akademisi, Öncül Analitik Felsefe Dergisi ve Evrim Ağacı ekipleri bilime, sanata, felsefeye ilgi duyan herkesi “Bilim Sanat Felsefe Ayı” etkinliklerinin finali olarak gerçekleştirilecek “Hatay Bilim Şenliği”nde ağırlamak için sabırsızlanıyor.
Etkinliğin aşı ve pandemi kurallarına dair koşullarını incelemek, programa göz atmak ve başvuruda bulunmak için www.bilimsanatfelsefe.com adresini ziyaret edebilirsiniz.”
Haber: Neval Çolak ALTINÖZ