İŞÇİLER MEYDANLARI İNDİ: “MEHMET ŞİMŞEK ELİNİ CEBİMİZDEN ÇEK” DİYE HAYKIRDILAR

Türk-İş Sendikasının Türkiye genelinde hak arama mücadelesinde alanlara indi. Hatay’da eylemin adresi İskenderun ilçesi oldu.
Türk-İş Sendikasına bağlı sendikalar Cuma Pazarı yanındaki meydanda toplanarak, İskenderun ilçe merkezine doğru yürüdüler. Kendilerine gösterilen yerde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Türk Metal İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı ve Hatay Türk İş Temsilcisi Çakır Varan Okudu. Türk-İş sendikasına bağlı Adana Demir Yol İş sendikası şubesi, Harb İş Hatay sendikası, Karayolları Hatay Temsilciliği gibi sendikalar katılarak yürüyüşü tamamladılar.
İşçiler Yürüyüş ve toplantı alanında şu sloganları attılar: Mehmet Şimşek istifa, Mehmet Şimşek elini cebimizden çek, Harb İş sendikası vatan bekçisi, Türk-İş nerede biz oradayız, sloganları atıldı.
Çakır Varan, Hatay ve diğer yangın yerlerindeki vatandaşları geçmiş olsun sözleri ile basın açıklamasına başladı.
“Biz kamuda çalışan işçiler olarak 2025 yılı toplu iş sözleşmesi için haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi, her fırsatta dile getirdik. Bu kararlı duruşumuzun bir parçası olarak, kamuoyuna basın aracılığıyla duyurduk, 81 ilde iş yerlerimizin önünde oturma eylemleri gerçekleştirdik. Bize önerilen sözleşme işçiyi, emekçiyi açlığa mahkum etmektir. Hükümet geçen Cuma günü teklifinde bizim için kabul edebilecek teklif sunmamıştır. Öyle bir teklif ki, adete emek yok sayılmıştır.
Yönetenlere sesleniyoruz; Bu ülke hepimizin ve biz milletimize hizmet ediyoruz. Biz meydanlardan bir kere daha sesleniyoruz, biz emekçiyiz, biz işçiyiz, biz köle değiliz, biz çalışıp, üretiyoruz, onlar duymuyor, bizim talepler duyulana kadar, emek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşte bu yüzden alanlardayız, meydanlardayız, geçinemiyoruz!
TÜİK’in açıkladığı gerçekleri yansıtmıyor, yangın var ama TÜİK hale güzel havalardan bahsediyor. Biz emekçiler, pazarda, manavda, sokakta gerçek enflasyonu yaşıyoruz. Yanlış hesapları emekçilere ödettiremezsiniz, çıkıp bir sokağa bakın, sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Adil bir ücret ve güzel bir gelecek istiyoruz. Onurlu bir yaşam için taleplerimizden geri adım atmayacağız, işçinin sesini duyana kadar haykıracağız” dedi.
HÜSEYİN GÜLER



