Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

KAMU İHALE YASASI, MİT YASASI VE ÜLKEMİN HALİ…

Ali Dal
Ali Dal
  • 11.03.2020
  • KAMU İHALE YASASI, MİT YASASI VE ÜLKEMİN HALİ… için yorumlar kapalı
  • 1.080 kez okundu

Sevgili okurlarım;

Türkiye Cumhuriyeti hukuk mevzuatında değişmez bir kural vardır: Kurumlarda yayınlanan tamimler, talimatlar genelgeler, yönergeler, yönetmelikler ve benzeri sirkülerler; ilgili yasalara göre düzenlenir; o ilgili yaslar da Anayasa’nın doğrultusunda şekillenir.

Bu noktadan hareketle, geçen zaman sürecinde toplumun, sosyal, siyasal, hukuksal, eğitimsel, ekonomik, tarımsal ve ticari bakımdan değişen ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlenebilmektir. Bu ise siyaset üstü düşünmenin sonucunda belirginleşir.

Yani, sadece bir kısım kişilerin veya kurumların çıkarları esas alınarak mevzuat değişikliğine gidilmez:))!!??..

Oysa ki, 2002 yılında “YASAKLARA, YOLSUZLUKLARA VE YOKSULLUĞA” karşı mücadele edeceğini taahhüt eyleyerek iktidara gelen AKP’nin yol haritasına baktığımızda; ortaya konulan tablo; taahhüt eylediklerinin 180 derece aksine işlerin yapıldığına tanık olmaktayız:!!??..

“Ortadan kaldırılacağı” deklare edilen “Yasaklar” konusunu geldiği noktayı istatistiki rakamlarla ifade edecek olursak;

Uluslar arası düşünce kuruluşu olan FREEDOM HOUSE (özgürlük evi) nin her yıl açıkladığı “Dünya Özgürlükler Raporu”nda, Türkiye; 2019/2020’de maalesef; “Özgür Olmayan Ülkeler” kategorisinde gösterilerek; 83 özgür ülkelerin, 63 kısmen özgür ülkelerin dışında kalarak; “Suudi Arabistan, Irak, Somali, Libya, Suriye, Kuzey Kore, Güney Sudan, Ekvator Ginesi, Eritre” gibi özgür olmayan 49 ülke arasında yer almıştır:))??!!.

Ne acı değil mi!!??..

Kapatılan işyerleri, terk edilen tarım alanları ve vazgeçilen üretim anlayışı nedeniyle, artan işsizlik, dibe vuran geçim endeksi ve açlık sınırının da gerisine düşen asgari ücret skalası; sıfırlanacağı ifade edilen “Yoksulluğun” daha da azgınlaştırılarak toplumun %85’ne ulaştığını göstermiştir:))!!??..

Peki ya, aman verilmeyeceği belirtilen “yolsuzluklarda nereden nereye getirilmiştir?” sualine cevap arayacak olursak, durum nedir sizce?.

Bu sualin en kestirme cevabı; yandaş kişi veya kuruluşların istifadesi (?!) doğrultusunda (?!) 18 yılda 180 kez değiştirilen “Kamu İhale Yasası” nın içinde saklıdır diyebiliriz:))??!!..

Sevgili okurlarım;

18 yılda 180 kez değiştirilen “Kamu İhale Yasası” nı, dikkatlerden kaçırmadan; 1980 öncesine dayanan ve mealen “MİT mensubu gibi Emniyet’in terör ve istihbarat birimlerinde görev yapanların isimlerinin suç oluşturduğunu; terör örgütlerine hedef gösterenler hakkında yasal işlem yapılacağını” belirten “MİT YASASI” nın, değişmemiş olması ve Sn. Saygı Öztürk’ün de ifadeleriyle “duruma göre” kullanılmakta olması ve adeta don lastiği gibi sündürülüp bırakılması sizce vicdani ve hukuki midir?!

Bu durumda, bırakınız “Yasakları” en aza indirmeyi; aksine Ülkede yazma özgürlüğü; her geçen gün daha da yok olmaktadır… Hal böyle olunca; behemahal ilgili yasanın ilgili maddelerinin günün gerektirdiği şekilde güncellenmesi lüzumu kaçınılmaz görünmektedir… Zira, ilgili yasanın, esnetilen (?!) maddelerine göre gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, tutuklanıp, halkı doğru bilgilendirme görevlerinin engellenmesini dünya kamu oyuna izahta zorlanırız!!??… Tutuklanan gazetecilerin durumunun bu pencereden bakılarak bir kere daha irdelenmesini ve kararın “hak ihlâl”ne dönüştürülmemesini temenni ediyoruz… Ülkesine, ülkesinin milli ve manevi tüm değerlerine sevdalı ve bu uğurda can feda eylemeye ahdetmiş bir vatandaş olarak;  dolaylı da olsa “FETÖ Lanetinin” değirmenine su taşınmaması hususu naçizane düşüncemizdir…

***

Hak ihlâli, yanlı yorum

Dün ne ise bugün de o

Şüphe çeken “mimli” durum

Dün ne ise, bugün de o

***

Şapı, şekere katanlar

Arı, namusu atanlar

Riyakârlar, şarlatanlar

Dün ne ise, bugün de o

***

Hakkı nahakla yönetmek

Doğruyu yanlış öğretmek

Mağdurları mağdur etmek

Dün ne ise, bugün de o

***

Olu olmaz söven sultan

Kin kuşanıp giyen sultan

Astım, kestim diyen sultan

Dün ne ise, bugün de o

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ