Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

KKTC’DE BİR TARİH CAHİLİ :))!!..

Ali Dal
Ali Dal
  • 17.02.2020
  • KKTC’DE BİR TARİH CAHİLİ :))!!.. için yorumlar kapalı
  • 782 kez okundu

Sevgili okurlarım;

Kendi yakın tarihini dahi içselleştirememekle birlikte mensubu ve Cumhurbaşkanı olduğu KKTC’nin bilhassa yakın geçmişteki dram dolu yaşanmışlıklarını yok sayarcasına hezeyan içine düşmüş biri hakkında yorum yapmaya ve cümle kurmaya dahi değer bulmadığımı arz ederek söze girmek istemiştim…

Ama, gelin görün ki, yakın tarihiyle ilgili çarpık ruh hali gösteren biri için, suskun kalmayı da edemedim… Çünkü düşülen gaflet yenilir, yutulur cinsinden değildi!!..

Evet evet, daha birkaç gün önce, İngiliz THE Guardian Gazetesine adeta “ihanet ve cehalet itirafı”  denilebilecek, beyanatta bulunan KKTC’nin mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın; “Rumlarla birleşmezlerse KKTC’nin Ankara tarafından yutulabileceğine, bu ihtimalin dahi korkunç olduğuna, Hatay’ı göstererek, İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağına, Türkiye’ye olan ekonomik bağımlılığı azaltmak için mutlaka Rumların desteğine ihtiyaç olduğuna, Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır sözü 1950’lerde kaldı” mealindeki deli saçması ifadelerinden söz ediyorum.

Sayın Derviş Eroğlu’nun Cumhurbaşkanı olduğu dönemde, davet üzerine, rehberliğimde Hatay’da yaşayan Kıbrıs gazilerimizden oluşan heyetle KKTC’ye yaptığımız ziyarette, Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu’nun köşkte ki kabulünde terennüm edilip, adeta yeniden yaşanan dram dolu tarihi hakikatleri anımsadıkça, yaptığı talihsiz açıklamalarla Mustafa Akıncı olmaktan çıkıp adeta “Mostafos Akıncıyadis” leşen (?!) zata olan öfkem bir kat daha artıyor!!..

Mostafos Akıncıyadis’in bu talihsiz beyanatları, KKTC Fatihleri olan Fazıl Küçüklerin, Rauf Denktaşların kemiklerini sızlatmakla kalmamış; “Ne mutlu Türk’üm” diyebilen herkesi çileden çıkarmıştır!!..

Şimdi bu “malûm zata” seslenmek istiyorum:

Batıya ve Rumlara şirin görünüp, yaklaşan seçimlerde üç gün daha makam işgal edip egonu bastırmak için bu derece küçülmeye ve alçalmaya değer miydi??!!..

Değer miydi,

 Lefkoşe’de, Limaso’da, Mağusa’da Ayvasıl, Şillura, Atlılar, Sandallar, Muratağa Köylerinde, Kumsal Mahallesinde ve Lefkoşe Türk lisesinde Kıbrıs Türklerinin, genç, ihtiyar, kadın, erkek demeksizin, gözü dönmüş Rumlar tarafından hunharca yakılışlarını, parçalanarak katledilişlerini ve dozerlerle açılan kanallara dolduruşlarını, özgürlük ve barış için Anavatandan yavru vatana gelip şahadet şerbeti içen yüzlerce Mehmetçiğimizi ve yaralanan bir o kadar gazilerimizi bu denli incitmeye??!!..

Değer miydi, Türk köylerinde katliam yapan EOKACI sivil Rumların vahşetini yok saymaya??!!..

..Ve değer miydi, Kuvayı milliye kahramanımız Hatay’ın ilk ve tek cumhurbaşkanı merhum Tayfur Sökmen’in örnek devlet adamlığına ve vatanperverliğine dil uzatacak kadar alçalmaya??!!..

Şunu iyi bil ki;

Anasının kucağında şehit edilen 16 günlük Ali Faikler, yavrularıyla birlikte katledilen Mürüvvet Hanımlar, katledilen 10 aylık bebe olan Hakanlar, altı yaşındaki Muratlar, dört yaşındaki Kutsiler ve Larnaka’nın Türk Köyü olan Alaminos’da barbar Rumlarca katledilip, buldozerlerin açtığı çukurlara doldurulan Ayşeler, Ahmetler, Hasanlar, Aliler ve bu vatan toprağının kara bağrına baş koyan ana kuzuları bedduacıların olacaktır!!..

Eğer halen “huzurluyum ve iyi yaptım” diyebiliyorsan, bu kadar kir ve zûl ile var git Bağdat’a vali, Yunanistan’a başkan ol!!??.. Hatta giy kara cüppeyi, tak o Yunan sevdalısı “malum Kadir Mısırlı’nın püsküllü serpuşunu” papalık yap!!..  KKTC Cumhurbaşkanlığına Mustafa Akıncı olarak başlayıp, Mustafos Akıncıyadis olarak devam etmeyi kendine yakıştırmış olmanıza baktıkça başka şey düşünemiyorum:))!!..

Her ne adla, her ne şekilde yoluna devam edersen et, tarihi şerefle ve şanla nakışlı olan Türk milletinden, KKTC’nin bağrında yatan kınalı kuzularımız aziz şehitlerimizden, göğüslerinde madalyalarını onurla taşıyan kahraman gazilerimizden, KKTC’de yaşayıp, tarihini içselleştirmiş Kıbrıslı soydaşlarımızdan, bilhassa da Hatay’ın vatanperver Kuvayı Milliye kahramanı unvanını şerefle taşıyan merhum Tayfur Sökmen’den ve Türklüğe sevdalı Hataylılardan tekrar tekrar özür dilemeyi unutma sakın!!..

Ha şimdiden söyleyeyim: Yurtsever Kıbrıslı kardeşlerimiz ilk yapılacak seçimde yüzünde iz bırakan şamarını indirecek ve senin bu talihsiz çıkışlarını karşılıksız bırakmayarak tarihin çöplüğüne yollayacaktır… Bilesin!!…

***

Tarih cahilini bize sormayın

Geçmişe ihanet bizde bulunmaz

“Menşei mimli”ye kafa yormayın

Kayda değer olan sözde bulunmaz

***

İhanete odaklıysa niyetler

Arkası kesilmez gaflar, gafletler

Kemiğiyle kokmuş haldeyse etler

Çaresi, ıslahı tuzda bulunmaz

***

Koku kuyruktaysa, hiç bakma başa

Ne yapsan nafile, tat vermez boşa

Yüzüne tükürsen, küfretsen boşa

Ar etmek, kaşarlı özde bulunmaz

***

Tarih gafiline eyleme alkış

Hakikat yansıtmaz meczupta bakış

Yıl boyunca sürüp gider karakış

İlkbaharlar, böyle izde bulunmaz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ