Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

KONULAR İÇİNDEN KISA KISA

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 23.11.2020
  • KONULAR İÇİNDEN KISA KISA için yorumlar kapalı
  • 538 kez okundu

Harbiyeli Aldanmaz ve Milliyetçi aldanmaz ne demektir

1960 yıllarında bir söz vardı.” Harbiyeli aldanmaz” diye. Milliyetçiler de Milliyetçi bilinç ve bilgi ile yüklü olurlarsa aldanmazlar. Bilgi ve bilinç yükü eksik olan milliyetçiler aldanmışlar ve emperyalist devletler adına cinayetler bile işlemişlerdir.  80 Kuruşluk bir ABD doları bu gün ( 23 Kasım 2020) itibari ile 7.754.000 TL dir.  Paramız düşman paraları tarafından nerede ise 8.000.000 defa ezilmiştir. Türk milliyetçileri bu olgunun neresindedirler.

Bu olgunun yanında olunabilir. 

Arkasında olunabilir. 

Yetmez ama evet denilebilir. 

Daha da yükseklere çıkaralım denilebilir. Peki siz bu olgunun neresindesiniz? Yanında mı? Arkasında mı? Yoksa yetmez daha yukarılara mı? 

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu Bir Türk Düşünürüdür

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nu Türk olup tanımayan yoktur. Onun “Türkiye Nereden Nereye” adlı bir kitabı vardır. O kitabın arka kapağındaki yazıda şu bölüm yer almaktadır. “Dünyada ve Türkiye’de gidişat 1919  öncesinden daha kötüdür. Mecliste birbiriyle ters  ya da farklı görüşte muhalefet yapıyormuş gibi görünenler bir birlerine arka çıkıp milletin aleyhine, bekasını ilgilendiren kötülükler yapıyorlar….Toprağını, suyunu, fabrikalarını, madenlerini, Ormanlarını kaynaklarını söküp toptan hepsini alıyorlar. Halkı da fakirleştirilip köle haline getiriyorlar. Sokaktaki halk her şeyi çok iyi anlasa da çözüm için âdeta yumak haline gelmiş bin bir sorunun içinden çıkamamakta her an yeni tuzaklara düşmektedir.”

Bu veciz sözler bizim yıllardır uğraştığımız açık bütçe ve enflasyon işine gelince kendini göstermektedir. Sayın Oktay Sinanoğlu’nun “Mecliste birbiriyle ters  ya da farklı görüşte muhalefet yapıyormuş gibi görünenler bir birlerine arka çıkıp milletin aleyhine, bekasını ilgilendiren kötülükler yapıyorlar…” sözüne uygun davranıyorlar. 14 Mayıs 1950 den sonra iktidara gelenler hep açık bütçeler yapmışlar hem dövizlere durdurulamayan yükselmeler sağlamışlar hem de altın fiyatlarında hayal bile edilemeyecek yüksekliklere ulaşmışlardır. İktidarda da olsun muhalefette olsun hiçbir parti bu gidişe dur diyelim denk bütçede birleşelim demediği gibi hiç bir ana muhalefet partisi bütçeleri açık olduğundan T.C. Anayasa Mahkemesine götürmemiştir. Bu olgunun açıklanması ve anlaşılması mümkün değildir. Oktay Sinanoğlu imzalı ne görürsek okunması gereken günlerden geçiyoruz.

24 Kasım Öğretmenler Günüdür

Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1981 senesinde Türkiye’de ilk kez kutlanan Öğretmenler Günü için bu tarihin belirlenmesinin sebebi de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur. Türkiye’de öğretmenler günü 1981 den bu yana kutlanmaktadır. 

O halde bu günümüzü Baş Öğretmen Atatürk’ün sözleri ile kutlayalım

Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.

Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.

 Türk önde Türk ileri olacak şekilde Türk gençliğini yetiştiren öğretmenlerin yerini doldurama mamanın acılarını her geçen gün daha çok hissederek yaşıyoruz. Çünkü Baş öğretmen Atatürk ve onun  öğretmenleri görev başında değildir.

Türk öğretmenlerinin öğretmenler günü kutlu mutlu ve yüce olsun.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ