Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

MARABANIN DELİSİ, AĞASININ “DEH” ÇİSİ :))!!??..

Ali Dal
Ali Dal
  • 01.10.2020
  • MARABANIN DELİSİ, AĞASININ “DEH” ÇİSİ :))!!??.. için yorumlar kapalı
  • 370 kez okundu

Sevgili okurlarım;

Hemen şuracıkta dilime takıldı, anlamlı bulduğum için sizinle paylaşmadan edemedim:

“Kendi yarasına pansumanı beceremeyen çömezin; cerrahlığa kalkışmasında akıl arayanlar, akılsızın ta kendileridir!!”

Yukarıdaki cümlenin belirginleşmesinde Sevgili Can Ataklı’nın “Hani Amerika’ya yardım ediyorduk..” başlıklı köşe yazısının payı olduğunu söylemezsem, haksızlık etmiş olurum. Zira, dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de ilk defa 11 Mart 2020 tarihinde kendini gösteren “KORONA BELASI” yani diğer adıyla “COVİD-19 PANDEMİSİ” ne karşı kendi vatandaşlarımızın korunmasında, ilaç, N95 Tipi veya sıradan maske önlük, dezenfektan, koruyucu gözlük, vs. sağlık malzemelerinin temininde ve dağıtımında “AKP Tek Adam İdaresi” nin yeterli ve başarılı olduğunu söyleyebilmek; hakikate hakarettir!!.. Ve halen, “Pandemi Krizini” yönetmede çuvallamayı sürdüren “AKP Tek Adam İdaresi”; ekonomik, sosyal, sağlık, istihdam, artan işsizlik, üçe, beşe katlayan yoksulluk karşısında düştüğü vahim durumun sebep ve sonuçları üzerine kafa yorması beklenirken; tribünlere oynamayı önceleyerek, “COVİD-19”la mücadele etmeleri için başka ülkelere sağlık malzemeleri yardımında bulunulmuş olmaya dense dense; “MARABANIN DELİSİ, AĞASININ VELİSİ” denir ki; hiçbir şekilde tasvip görmez!!..

Zorlama yardımın yapıldığı ülkeler arasında Amerika’nın da bulunmasını; “besleme medya” nın günlerce ve ısrarla manşet yapmasından; başarı öyküsü çıkaran AKP Tek Adam İdaresinin; kasım kasım kasılışını birlikte seyrettik:))!!..

Çeşitli ülkelere yapılan bu zorlama yardım haberini “Besleme medya” aynen şöyle geçmekteydiler: “Türkiye’nin yardım eli, salgında etkilenen birçok ülkenin, ardından COVİD-19 vaka sayısının 1 milyonu, ölü sayısının, 57 bini aştığı ABD’ye de uzandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  talimatları üzerine; ABD’ye gönderilen ve üzerinde; Mevlana’nın; “Ümitsizliğin ardından nice ümitler vardır. Karanlığın ardından nice güneşler vardır” özdeyişi ile birlikte Cumhurbaşkanlığının ambleminin olduğu; tıbbi yardım kolilerini taşıyan, (TSK) ya ait uçağı, ABD Dış İşleri Müsteşar Yardımcısı Philip Thomas Berker karşıladı.  Kolilerde; 500 bin maske, 400 bin önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 koruyucu, 400 N95 tipi maske ile 1500 koruyucu gözlük olduğu bildirildi.”

Sevgili okurlarım;

Saray sosyetesi kaküllü damadın deyişiyle; “BURASI ÇOK ÖNEMLİ”dir… Dikkat buyurmanızı istirham ediyorum!!..

AKP Tek Adam İdaresinin cömertliği (??!!) ile ABD’ye askeri uçakla ulaştırılan tıbbi malzemelerin teslimini takip eden ikinci günü, “ABD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki PYD militanlarına tıbbi yardım gönderildiği” haberi duyuldu.  Kesin konuşmamakla birlikte; Türkiye’den ABD’ye giden tıbbi teçhizatların aynısı denecek derecede örtüştüğü ifade edildi!!??..

En tuhafı ise; o tarihte tam 2.3 milyar dolarlık (16 milyar TL.lik) ilaç almamız ve halen parasını ödeyememiş olmamızdır!!??..

Allah aşkına, mantıklı davranmak adına söyler misiniz: siz bu işlerden bir şey anlayabildiniz mi??!!.. Her bakımdan, yani (ekonomik, sosyal, sağlık, istihdam, üretim, işsizlik) yönünden, dip olunmuş ve halen COVİD-19’la mücadelede başarısızlıklarını  sürdüren AKP Tek Adam İdaresinin; bu vaziyette, 2023’e değin ülkeyi yönetebilmesi mümkün mü?!.

Aha burada söylüyorum: “marabanın delisi, ağasının velisi” durumuna düşmüş olan AKP Tek Adam İdaresinin; bu öngörüsüz ve hesapsız gidişat ile tekrar seçim kazanması olası mıdır??!!

40 milyar TL. lik ihtiyat akçesi de dahil olmak üzere tüm kaynakları sıfırlayan AKP Tek Adam İdaresinin; ülkede satacak bir şeyin kalmaması nedeniyle; yeniden iktidar olmayı isteyeceğinden emin değilim??!!.. Yani ülkeyi “harç bitti, inşaat paydos” noktasına getirdiklerinin farkındalar… Hatır gönül dinlemeyen “COVİD-19”un kasırgasıyla daha beter savrulan ağanın da hali hal değil!!.. Ağadan borç alıp, ağayı ağırlamanın adına bizim köyde goygoyculuk diyorlar:))!!..

****

Millet kesesinden bonkörlük olmaz

Babadan kalanı pay et bir kere

Hesapsız harcanan tükenir, kalmaz

Emeğin olanı pay et bir kere

***

Garezin mi vardır; de hele bize

Söyle “israf etmek” hüner mi size

Eğer şahsi mülkiyetin var ise

Bu defa gel onu pay et bir kere

***

Helal lokma olsun uzandıkların

Harama kaçmasın özendiklerin

Varsa alın teri kazandıkların

Yanına al onu pay et bir kere

***

Üç değil, beş değil kaptığın parsa

Birazcık ara ver cakaya, forsa

“Şu benim emeğim” dediğin varsa

Kırk parça böl onu pay et bir kere

Ali DAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ