Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,44 / Satış: 32,57
€ EURO → Alış: 34,50 / Satış: 34,64

O KAFA, BU VAKA :))!!??..

Ali Dal
Ali Dal
  • 09.10.2020
  • O KAFA, BU VAKA :))!!??.. için yorumlar kapalı
  • 454 kez okundu

Sevgili okurlar;

“LAMELİF SİYASET ANLAYIŞI” ile söylenmiş sözde, verilmiş demeçte hiçbir zaman, şeffaflık, sadelik ve anlaşılırlık olmaz… Kimyası bu olan sözler; girdiği kabın şeklini alır. Yani, deliği gördüğünde tilki; suyu gördüğünde balık silueti verir:))!!??.. Söyleyenlerden ziyade, duyanların zihnini bulandırır!?. Zira, öyle de anlaşılır, böyle de… İşte o “LAMELİF SİYASET ANLAYIŞI” nda; devekuşu; hem devedir, hem kuştur:))!?. Artık kimler nasıl anlar, nasıl yorumlarsa öyle şekillenir…

***

“LAMELİF SİYASET ANLAYIŞI”nı benimseyenlere örnek verecek olursak; başka diyarlara, başka kıtalara gitmeye gerek yok… Zira benim ülkemde envai çeşit “LAMELİF SİYASETÇİ” örneği mevcuttur…

Mesela;

*“Kur ve faiz beni ilgilendirmiyor; doların yükselmesi beni ırgalamaz, Zira dolarla maaş almayan vatandaşım var…” diyebilen Hazine ve Maliye Bakanımızın yeri (?!) ayrıdır?!.

* “Uzaktan eğitimde, online aksamaları, EBA sisteminde ki olumsuzluklar bir avantajdır” mealinde inciler (?!) dizen Milli Eğitim Bakanımızın öngörülü ve güven veren yönü (?!) takdire şayandır??!!..

* Her gün akşam haberlerinde, peryodik olarak ekrana çıkıp, ülkemizin “CORONA PANDEMİSİ” durumun gösteren turkuaz tablo ile açıklamalarda bulunurken; “her vaka hasta değildir, her hasta vaka değildir…Testi pozitif çıkan ve hiçbir semptom göstermeyenler ne hastadır, ne vakadır..” şeklinde açıklamalar yaparken; “devletin ulusal çıkarlarını korumak durumunda olduğunu” söyleyen Sağlık Bakanımızın sergilediği milliyetçilik şuuru dikkate değerdir??!!..

* Anayasa Mahkemesi Başkanına şahsi kızgınlığını dışa vurmaktan gecikmeyen ve “kendine fazla güveniyorsan, bisiklete binip caddelerde dolaş da görelim…” mealinde ki söylemleriyle, kişi veya kurum güvenliğinin sağlanması (?!) anlayışına yeni bir bakış açısı (?!) getiren İçişleri Bakanımızın öngörülü (?!) yaklaşımı ve devlet adamlığı profili az rastlanan bir ayrıcalıktır??!!..

*****

Bu ve benzeri örnekleri alabildiğine çoğaltabiliriz…

Sevgili okurlarım;

Şaka bir yana; bakan pozisyonuna gelmiş olanlardan keşke böylesine absürt örnekler yerine daha olumlu, daha rasyonel, daha inandırıcı ve daha anlaşılır tavırlar görebilseydik…

Ama her nedense, “LAMELİF SİYASET ANLAYIŞI”nda karar kılanları; ısrarla  ve deyimler yerindeyse; “şapı şekerle; taşı mercimekle; darıyı inciyle karıştırmanın yarışı” içine görmekteyiz??!!..

Yani nereye baksak; “O KAFA, BU VAKA” sürüp gitmekte…

Ağlanacak halimize gülmüş gibi olacağız ama, maalesef durum bu… İnan inanabilirsen; güven güvenebilirsen?!..

Her türlü olumsuzluklarla cebelleşen ve canından bezmiş olan milletin, “KAFA KARIŞUKLIĞINA, VAKA KARIŞIKLIĞINA” tahammül edecek hali mi var ki?!..

İşi şirazesinde çıkarmanın alemi var mı?!

Şunu iyi biliniz ki; ülkenin her tarafından görülen ve hissedilen derin suskunluk, hayra alamet değildir!!??..  Toplumsal tsunaminin devasa dalga sesleri duyulmaya başladı gibi… Ne dersiniz?.

Şimdiye dek; “O KAFA, BU VAKA” giderek, adeta orta sahada top çevirdiniz, ama, oyuncuların değişebileceğini artık görmenin zamanı gelmedi mi?!.. Ne dersiniz?!..

***

Zihin bulandırmak, yetmez mi artık

“O kafa, bu vaka” nereye kadar

Buluşamaz oldu yama ve yırtık

“O kafa, bu vaka” nereye kadar

***

Unuttunuz rotasında gelmeyi

Karaya vurdunuz koca gemiyi

“Yut” dersiniz; zor çıkacak kemiği

“O kafa, bu vaka” nereye kadar

***

Kallavi ense ve boyun sizindir

Kurtların kaptığı koyun bizimdir

Bizans’ı andıran oyun sizidir

“O kafa, bu vaka” nereye kadar

***

Ne yapsanız çıkmaz şapkada tavşan

Şeytana çarpılır, cinde buluşan

İleriyi görmez, rast gele koşan

 “O kafa, bu vaka” nereye kadar

Ali DAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ