SAMANDAĞ EĞİTİM-SEN, DEPREMİN ÜZERİNDEN 2 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HİÇBİR OKULUN YAPILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ: OKULUMUZU İSTİYORUZ! EĞİTİM LÜTUF DEĞİL HAKTIR!

Hatay Samandağ Eğitim Sen; Yaşanan Deprem felaketinin üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Samandağ da birçok öğrenci ve öğretmenin eğitime farklı okullarda devam etmesine, Hatay’ın birçok ilçelerinde okullar yapılırken Samandağ ilçesinde okulların temeli bile atılmamasına tepki gösterdi.
“OKULUMUZU İSTİYORUZ!” “EĞİTİM LÜTUF DEĞİL HAKTIR!” şiarıyla Abdullah Cömert Alanında oturma eyleminin ilki gerçekleştiren Samandağ Eğitim Sen’e Hatay TÖB-SEN ve Samandağ’daki Kitle Örgütleri (HDP, SYKP, TİP, AKD) destek verdi.
Konuyla ilgili yapılan Basın Açıklamasını Samandağ Eğitim Sen şubesi adına okuyan Hüseyin Ali Atar şu ifadelere yer verdi:
Ayrımcılığı kabul etmiyoruz, Okullarımızı istiyoruz!
“Deprem sonrası yıkılan, güçlendirilecek olan ve işgal edilen okullarımızı geri istiyoruz.
Depremim üzerinden neredeyse iki buçuk yıl geçti. Bu süre boyunca yetkililerle bu konuları defalarca görüştük ve her görüşmemizde kısa sürede dendi. Geldiğimiz 19 Mayıs itibarı ile bir adım yol alabilmiş değiliz.
EĞİTİM HAKTIR, ENGELLENEMEZ!
Başta okul yapımı ile ilgili öncelikli yıkılan ve yıkımın en çok yaşandığı Antakya ve Defne için itirazımız olmadı. Ancak en son ulaştığımız bilgi, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2025 programında ve Samandağ dışında hemen hemen her ilçede ona yakın olmak üzere 90 okulun inşaatının devam ettiğidir.
Bunun adı ayrımcılıktır ve kabul edemeyiz. Samandağ depremde en çok yıkım yaşayan üçüncü ilçedir. Hatay en çok yıkım yaşayan il, Samandağ yine üçüncü ilçedir. Hatay bugün bile en çok vergi veren illerin başında ve Samandağ’da başlardadır.
VERGİMİZİ ALANLAR, OKULUMUZ NEREDE!
Samandağ dışındaki tüm ilçelere onar ve çoğu yeni okul yapılır iken Samandağ’ın bunun dışında tutulmasının iyi niyetle izahı yoktur. Üstüne üstlük var olan sağlam okulların, anaokullarının resmi daire olarak kullanılması ve çocukların konteyner okullara mahkûm edilmesi de kabul edilemez.
İsmail Mehmet Selim Kara ortaokulu nerede. Yüksel Acun Anadolu Lisesi nerede. Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu nerede. Ya parası yıllar önce peşin alınan Fen Lisesi nerede.
Deprem sonrası nüfusumuz yüzde otuz arttı. Bu ilçeye daha çok okul yapılacağına var olan okulların bile hala işgal ediliyor oluşunun izahı yoktur.
Bizleri oyalamayın. Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulunun 10. İhalesi yapıldı, ortada hala bir şey yok. Çünkü dokuzu iptal, onuncusu da sırada…
HİKAYE DEĞİL, OKUL İSTİYORUZ!
Çok mu zor!
TOKİ tüm ekibi ve ekipmanı ile burada ve Samandağ tam bir şantiye alanı iken, İlçemize hakkını verebilmek çok mu zor. Bizler lütuf istemiyoruz. Eğitim bir haktır ve vergilerimizin karşılığı olarak bu hakkın verilmesini istiyoruz.
Yüksel Acun Anadolu lisesinin, Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulunun, İsmail Mehmet Selim Kara ortaokulunun ve özellikle parası peşin ödenen Fen Lisemizin hemen şimdi 2025 programına alınmasını ve ilan edilmesini talep ediyoruz.
İşgal edilmiş anaokullarımızın bir an önce asıl sahiplerine devredilmesini ve güçlendirilmesi tamamlanmayan okulların güçlendirilmesini istiyoruz.
EĞİTİM HAKTIR LÜTUF DEĞİLDİR!
Bizler; eğitimi bir hak olarak gören eğitim emekçileri ve özelde Samandağ Eğitim Sen olarak, bu haklı taleplerimiz yerine gelene kadar dostlarımızla, velilerimizle, her pazartesi günü bu saatte burada olacağımızı bir kez daha ilgililere ve Halkımıza ilan ediyoruz. Saygılarımızla. 19.05.2025
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ
EMEKÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ.”
Haber: Erdal YILMAZÇELİK








