SAMANDAĞE’DAKİ PANELDE , DEPREMDEN SONRA ÇÖZÜMÜN ODAK NOKTASI DAYANIŞMA BİRLİK VE BERABERLİK!
Hatay’ın Samandağ Belediyesi’nin organize ettiği “Hatay’da Deprem Sonrası Yaşam Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” Konulu panel 27 Ağustos Salı Günü Saat 17.00’da Samandağ Belediye Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi.
Panel yoğun ilgi görürken, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Av. Adnan Eryılmaz Moderatörlüğünde Gerçekleşen panel Hatay’ın kültür ve sanat potansiyelinin değerlendirilmesini Eğitimci Müslüm Kabadayı, Hatay’ın Kentsel iyilik halini etkileyen sorunlar ve çözüm önerilerini depremin ilk gününden bu yana özverili çalışmalarıyla tanınan Dr. Demet Parlar, Turizmci ve aynı zamanda İstanbul Hatay Dayanışma Derneği Başkanı F. Semir Abacı, Hatay’ın Turizm potansiyeli nasıl değerlendirilir?
Bölgemizde yaşam tarzının kalp sağlığına etkilerini Aydın Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Eryılmaz,
Plastiklerin Çevre ve insan sağlığına etkileri, sorunlar ve çözüm önerilerini Prof. Dr. Sedat Gündoğdu,
Hayvanların insan sağlığına etkisi ve sokak hayvanları sorununa Veteriner Hekim Mehmet Eryılmaz konuşmacı olarak katıldı.
Panelde söz hakkı verilen Konuşmacılar, Kalp rahatsızlıklarının kirli hava, stres ve sıkıntılardan kaçınılması ve dikkat edilmesi gerektiği, Plastik üreticiliğine biz tüketici olarak kullandığımız plastik ürünlerinin insan vücuduna zararları, Samandağ’da mevcut Turizm potansiyelinin önemli olduğu ve değerlendirilmesi gerektiği, hayvanların insan sağlığına etkisi, sokak hayvanların kısırlaştırmanın önemine vurgu yapıldığı panelde, Depremden sonra binaların yıkımı ve meydana gelen çevre kirliliği yaşama ve insan sağlığına zarara büyük etki yarattığını, yetkililerin yöneticilerin sorunların çözümünde yetersiz kaldığı altı çizildi.
Panelde ayrıca, Sorunların çözümünde ise birlik ve beraberliğin dayanışmanın ve örgütlü mücadelenin öneminin altı çizildi.