Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

TEK ÇARE DEMOKRATİK CUMHURİYET

Mehmet Çardak
Mehmet Çardak
  • 11.11.2020
  • TEK ÇARE DEMOKRATİK CUMHURİYET için yorumlar kapalı
  • 717 kez okundu

Sevgili okurlarım! Ümmetten ulusa, kulluktan vatandaşlığa, padişahlıktan Cumhuriyet’e geçişimizin 97. Yılını kutladık. Cumhuriyet demek; umudunu yitirmeden mutlulukla, huzur ve barış içinde uygar bir toplum olarak renk, ırk, inanç, cinsiyet ayrımı yapmadan yasaksız, demokratik, hukuk devletinde eşit halklar olarak Türkiye’de birlikte yaşamak demektir.

Cumhuriyet; çağdaşlığı, demokrasiyi, laikliği, kadın-erkek eşitliğini ve insanca yaşamayı içerir. Bana göre,  insanların ve halkların kurtuluşu demokratik ve sosyalist Cumhuriyet’tedir.

Tüm insanların, halkların ve toplumsal kesimlerin hiçbir ayrımcılığa, haksızlığa ve adaletsizliğe uğramadan eşit, özgür ve barış içinde insanca yaşayacağı böyle bir Cumhuriyet ise ancak kapitalizme, emperyalizme, neo liberalizme, gericiliğe ve faşizme karşı umut, cesaret ve kararlılıkla topyekûn mücadele etmekle ve savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı, karanlığa karşı aydınlığı ve yalana karşı gerçeği savunmakla mümkün olabilir.

Böyle bir cumhuriyetin egemen olduğu bir ülkede ve dünyada güneşin o görkemli sıcaklığı ve aydınlığı altında tüm farklılıklarımızla birlikte tek çözüm ‘Demokratik Cumhuriyet’tir. Bu kadim topraklarda yaşayan tüm insanları hanedan saltanatına kulluktan, bireysel aklı esaretten ve toplumsal kültürü safsata düzenine teslimiyetten kurtarıp, bağımsızlığın, halk egemenliğinin ve çağdaş uygarlığın kapılarını açan Cumhuriyet’in 97. yılındayız.

Çok büyük zorluklarla kazanılan ve bugün ağır saldırı altında bulunan Cumhuriyet’i, içte ve dışta yaşadığımız tüm temel sorunların biricik ilacı olan gerçek bir demokrasi ile bütünleştirerek yaşatmanın, tarihi değerde bir yurttaşlık ve insanlık görevi olduğu bilincindeyiz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir yaşam ve gelecek ancak ‘Demokratik Cumhuriyet’le mümkün olabilir.

Çünkü özgürlük, demokrasi ve adaleti var eden Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkmak ise en önemli görevimizdir.

O yüzden, Cumhuriyetimizin ışığında aydınlık yarınlara ilerliyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yaşaması, güçlenerek gelecek kuşaklara aktarılması adına kadınlarımızla, çocuklarımızla, gençlerimizle bir arada üretmeye, büyütmeye, umut etmeye, Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın laik Türkiye Devleti! Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk!

Unutmayacağız! Türkiye, Atatürk’ü Allah’a borçludur; geri kalan her şeyi de Atatürk’e….

ABD’DE BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

Tüm dünyanın günlerdir soluğunu tutarak takip ettiği ABD seçimlerinde sonuç belli oldu.  ABD tercihini yaptı;  Amerikalılar eşitlik,  özgürlük ve adalet için yeni başkanını seçti. 

ABD Başkanlığına seçilen Joe Bıden, zafer konuşmasında, “Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağıma söz veriyorum” dedi. Bıden artık sert söylemleri ortadan kaldırmayı ve kendilerine oy verenlerin de, vermeyenlerin de başkanı olmayı hedefliyor.

Yeni ABD yönetiminin ilk işi Covıd-19 salgınını ortadan kaldırmak ve umutsuzluğun üstesinden gelip ülkeye refahı getirmek olacak!

Yeni yönetim vaatlerini yerine getirebilir mi? Belki getirebilir, belki getiremez ama. Halk tercihini yaptı, yeni başkan Biden. ABD artık daha fazla adalete doğru gidiyor!  

Darısı Türkiye’nin başına….

Mehmet çardak

Araştırmacı/Yazar

m-cardak@windowslive.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ