Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Vatan Partisi Hatay’da listeleri ile seçime girecek: Özel çıkar değil, kamucu hizmet!

Vatan Partisi Hatay’da listeleri ile seçime girecek: Özel çıkar değil, kamucu hizmet!
  • 05.02.2024
  • Vatan Partisi Hatay’da listeleri ile seçime girecek: Özel çıkar değil, kamucu hizmet! için yorumlar kapalı
  • 147 kez okundu

Vatan Partisi Örgütleri Bürosu Başkanı Osman Yılmaz Hatay il toplantısı İskenderun İlçe binasında gerçekleştirdi.

Toplantıya Hatay İl Başkanı Ali Başkut, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Samandağ ilçe başkanı Edip Hadimoğulları, Kırıkhan İlçe Başkanı Gönül Gökkan Kurtul, Erzin İlçe Başkanı İsmail Hıfzı Çoşkuner, İl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Dilşen, Mustafa Beyzade katıldılar.

Vatan Partisi Örgütleri Bürosu Başkanı Osman Yılmaz toplantı sonunda İskenderun Anıt alanında bir basın açıklaması yaptı. Osman Yılmaz Vatan Partisinin Hatay’da partinin listeleri ile seçimlerine girdiklerini ve belediye başkan ve meclis üyelerini bütün ilçelerde belirlediklerini, yetkili kurumlarının kesinleştirmesi sonucu basına yeniden açıklayacaklarını belirtti.

Osman Yılmaz:

Tehdit ABD’den Gelmektedir.

Türkiyemizin yüz yüze geldiği ciddî güvenlik tehditleri var. ABD ve İsrail, bugüne kadar PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerini üzerimize sürüyordu. Ülkemizi ve Mehmetçiğimizi artık özgüçleriyle doğrudan hedef alıyorlar. NATO’ya evet diyen iktidar ve muhalefet, bu tehdit karşısında eziktir.

Dıştan dayatılan ekonomi programı iflas etti. 1980’den bu yana Türkiye’nin üretim yapısına ağar darbe indirildi. Devlet borçlu, millet borçlu, belediyeler borçlu. Washington ve Brüksel güdümlü sistem, çıkmaza girdi.

Buradan tek bir çıkış yolu var:

• Washington’dan ve Brüksel’den değil, Ankara’dan yönetim! Üreticilerin Millî Hükümeti!

• Üretim Devrimi!

• Yerel yönetimlerde Kamu Hizmeti!

• Yükselen Asya Uygarlığının öncü konumlarında yer almak!

• Vatan Partisi’ne güç ve yetki vermek!

Girişken sanayicimizin, çalışkan işçimizin ve çiftçimizin, tüccarımızın gözleri Asya ufuklarında. Üreticilerimiz ekonominin çarkını çevirmek, üretmek istiyor.

Gençlerimiz, kadınlarımız iş sahibi olmak ve geleceğe güvenle yürümek istiyor.

Bilim, kültür ve sanat emekçilerimiz özgürce üretmek istiyor.

Bütün vatandaşlar, çocuklarımızın geleceği için yozlaşmadan arınmış, millî kültürle donanmış erdemli toplum istiyor.

Ne var ki, sorunlara çözüm üretmekle görevli olan Devlet kurumları zaaf içindedir. İktidarın ve Atlantik güdümlü muhalefetin ABD ve NATO önünde boynu eğik. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın eli ve ayağı olan siyasal partileri kapatmıyor. PKK’nın partisine Mehmetçiğe kurşun atsın, yollara mayın döşesin diye, Devlet bütçesinden milyarlarca lira para veriliyor. CHP’nin başını çektiği Atlantik partileri, PKK güdümlü belediyelere kayyım atanmasına karşı propaganda yürütüyor. ABD dayatmaları sonucu, enerji güvenliğimizi sağladığımız Rusya ve İran ile ekonomik ilişkilere zincir vuruluyor. AK Parti Hükümeti çözümsüz ve çıkmazda. CHP merkezli ABD güdümlü sözde muhalifler ise ülke düşmanlarıyla birliktedir. Atlantik’ten yönetilen rantçı sistem içinde çözüm bitti. Sistemin bütün partileri çözümsüz. Halkımıza satacakları hayâl bile kalmadı! Çünkü sistemin içindeki bütün çözümler tükendi… Hepsi bunalımda ve hepsi parçalanıyor, dağılıyor.

İşte böyle bir ortamda Yerel seçimlerine gidiyoruz.

Türkiyemizin karşı karşıya olduğu bu zorlukların yanında başta Hatay olmak üzere deprem bölgesindeki illerimiz hala ayağa kalkmayı bekliyor. 6 Şubat depreminin üzerinden bir yılı yakın zaman geçti. Hatay ilimiz depremde büyük kayıplar veren, yaralarının sarılmadığı illerimizden biridir. Hatay’da vatandaşlarımızın beklentisi bir yılın sonunda yaralarının önemli oranda sarılmış olmasıydı. Vatan Partisi olarak depremin hemen sonrasında hazırladığımız Depremin yıkımına karşı mücadele programımız ile çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık.

Bu gün geldiğimiz noktada sorunların hala çözülemediğini görüyoruz.

Depremin Yaralarını Vatan Partisi Sarar

11 İlimizde 580 bin konut yıkılmış, 50 bin insanımız depremde canını vermiştir, yüzbinlerce insanda yaralı olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar. Hatay ilimiz bu illerin yarısı kadar can vermiş, yarısı kadar konutları yıkılmıştır. Hatay’da 25 bin insanımızı depremde yitirdik, 260 bin konut yıkılmıştır.

Depremin birinci yılında halen söz verilen TOKİ konutları tamamlanmış, Yerinde dönüşüm bir karmaşası sürmektedir, rezerv alanlar ilan edilmekte hak sahiplerinin haberi yoktur. Bu sorunlar çözülmesi için devletin bu alana büyük yatırımlar yapması gerekmektedir.

Hatay ilimizin 260 bin konuta ihtiyacı vardır, TOKİ ise bu rakamın çok altında olan 33 bin konut ihalesi yapmıştır. Bu ihalesi yapılanların da %40’ı tamamlanmıştır. Toplam TOKİ’nin yapacağı konut ihalesi ancak %13 civarındadır. Yani TOKİ’nin ihalesi tamamlansa bile halen %87 konut halen ihalesi yapılmamış ve ne zaman da yapılacağı belli değildir.

Yerinde dönüşüm, rezerv alanları sorunları ise tam bir karmaşa içindedir. Halkın bu alanda bilgiye ihtiyacı vardır, bunu da ancak yetkili kurumlar yapabilir.

Vatan Partisinin Deprem Bölgesi İçin Programı Vardır.

Hatay ilimiz büyük bir felaket yaşadı, bu felaketin altından Vatan Partisinin deprem ilgili çözümleri ile olabilir. Vatan Partisi ilimizde belediye başkanları ve meclis üyeleri ile seçimlere katılmaktadır.

Seçimlerde bizlere vereceğiniz her oy, depremin yaralarının sarılmasına hizmet edecektir.

Vatan Partisi, herkese sağlıklı, güvenli, depreme dayanıklı ve uygarca yaşayabileceği konut sağlayacaktır. Konut sorunu serbest piyasanın insafından kurtarılarak, temel barınma hakkı kapsamında ele alınacaktır. Bütün vatandaşlarımızın çağdaş ve güvenli barınma hakkı kamu eliyle sağlanacaktır. Bu amaçla konut yapımı planlanacak, kooperatifleşme desteklenecektir.

Hatay ilimizdeki bütün binalar ve yapılar, depreme uygun hale getirilecek, dönüştürülüp, yada yıkılıp yeniden yapılacaktır. Vatandaşlarımız bu gün olduğu gibi çadır veya konteynerlere mahkum edilmeyecektir.

Deprem tehlikesi yüksek olan fay hatları üzerinde yeşil alanlar oluşturacağız. Bu alanlarımızı ormanlaştıracağız, park ve yeşil alanlar haline dönüştüreceğiz.

Halkımızı belediyenin bütün çalışmaları konusunda bilgilendireceğiz, kararları vatandaşlarımızla birlikte alacağız.

Zorluklar Varsa, Vatan Partisi Var!

Değerli vatandaşlarımız,

Türkiye büyük çözümün eşiğindedir. Üretim Devrimi gündemdedir. Yerel Yönetim seçimlerinde kaldırımlardan önce, Türkiye’nin geleceğine uzanan yolu gündeme getiriyoruz.

Kafalarımızı yerel seçim dedikodularından kurtaralım ve cepheye, Mehmetçiğin mevzisine taşıyalım. Bugün Türkiye’nin güvenliği, yerel yönetimlerin güvenliğidir, kamu hizmetinin güvenliğidir. Ekonomik kurtuluş da Türkiye’nin bağımsızlık ve bütünlüğündedir. Üretim Devriminin toprağı, vatan bütünlüğündedir ve milletin birliğindedir.

İnsanımız, vatanımız, kentlerimiz, köylerimiz, su kaynaklarımız, caddelerimiz, tarlalarımız, dağlarımız, ormanlarımız, ırmaklarımız ve denizlerimiz artık kader ortağıdır! Halkçı belediyenin kuruluşu, güvenli Türkiye’dedir. Kamu hizmeti, bağımsız Türkiye’dedir.

Önümüzde zorluklar var!

Vatan Partisi, yedi ateşten geçmiş, cesur ve dinamik kadrolarıyla zorlukları yenmede milletimize önderlik edecek yetenektedir.

Vatan Partisi, bağımsız ve güvenli Türkiye’nin kuruluşunda, herkesin iş sahibi olmasında ve üretimde anahtar partidir.

Çözüm, ellerimizdedir!

Karar, sendedir!

Halk Yönetimi ve Kamu Hizmeti İçin

Görev Talep Ediyoruz

Türkiye’yi yönetenler ve sözde muhalifleri, halkın sorunlarına sırtlarını döndüler. Önümüzdeki ağır tehditlerin üstesinden gelecek, yerel yönetimlere kamu hizmeti felsefesini getirecek birikime, kurmay aklına, cesarete, programa sahip değiller! O yüzden Yerel Seçim kampanyaları, ittifak oyunlarıyla, rant pazarlıklarıyla geçiyor. Onlar için 31 Mart’tan sonrası tufan!

Artık yeter! Kentlerimizi değil, kendilerini, halkı değil ceplerini düşünen yöneticilerin devri bitmiştir! Vatan Partisi, Halk Yönetimi ve Üreten Belediye bayrağını açıyor.

Artık yeter! Rantları özel şirketlere paylaştıran yönetimlerin sonu gelmiştir. Vatan Partisi, Kamu Hizmeti bayrağını açıyor.

Vatan Partisi, Edirne’den Van’a kadar bütün yerel yönetimlerde milletimize Halk Yönetiminde Kamu Hizmeti seçeneğini sunuyor.

Vatan Partisi, parayla teslim alınamayan, cesur, dürüst, birikimli, çalışkan, yaratıcı ve genç kadrolarıyla halkımızdan görev bekliyor.

Değerli Vatandaşlarımız,

Gelin, bağımsız, başıdik ve üreten Türkiye destanının önsözünü, 31 Mart 2024’te Vatan Partisi’ne oy vererek yazalım.

Gelin, çözüme ortak olalım. Asya’dan yükselen halkçı, kamucu, paylaşmacı, insancıl uygarlığın öncü Partisi Vatan Partisi’ne yetki verelim.

Vatan Partisi’nin oy pusulasındaki yeri kolaydadır. En sonda buğday başaklarının kucakladığı yıldız, karanlıkta çobanlara yol gösteren kutup yıldızıdır.

Vatan Bütünlüğü ve Üretim Devrimi için oylar Vatan Partisi’ne!

Zorlukları cesaret ve özgüvenle aşmak için oylar Vatan Partisi’ne!

Halkçı Belediye için oylar Vatan Partisine

HÜSEYİN GÜLER

Samandağ Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Tahsin Demir hayatını kaybetti
Hatay’ın Samandağ Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Tahsin Demir hayatını kaybetti. Refik Eryılmaz başkanlığındaki Samandağ Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan aynı...
Hatay Valiliğinden Kuduz uyarısı: Defne ilçesinde sokak hayvanları toplatılacak!
Hatay Valiliği, Defne ilçesine bağlı Meydancık mahallesinde meydana gelen kuduz vakasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bölgenin karantinaya alındığına dikkat...
Antakya Başkan Yapar’ın  çalışmalarıyla nefes aldı
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatıyla Antakyalıların nefes alabildikleri park ve yeşil alanlarda bakım onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi....
Deprem Bölgesi Hatay’da Görevli İki Aile Hekiminin Eksik Yatan Üç Aylık Cari Ödemesini Hürriyet Sağlık-Sen Mahkemeye Taşıdı
Deprem bölgesi Hatay’da  görev yapan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi iki Aile Hekiminin 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerini temizliyor</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olarak seyrettiği ana arterlerde temizlik çalışması başlattı. Vatandaşlardan gelen talepler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP’li Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep hali tekrar uzatılsın!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Nisan 2024’e uzatılan mücbir sebep halinin...
Belen’de durdurulan 3 ayrı araçta 16 Suriye uyruklu göçmen yakalandı
Hatay’ın Belen ilçesinde durdurulan 3 ayrı araçta Suriye uyruklu 16 kişinin yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü...
İskenderun’da 10 DEAŞ’lı yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen operasyonlarında terör örgütü mensubu 10 DEAŞ’lının yakalandığı bildirildi.  Hata Valiliğinden yapılan açıklamada,   Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle...
Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ