Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

2021 mali yılı bütçesine Giriş Bekir Coşkun’un kaybı?

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 26.10.2020
  • 2021 mali yılı bütçesine Giriş Bekir Coşkun’un kaybı? için yorumlar kapalı
  • 631 kez okundu

Önce 2021 mali yılı bütçesi

Gazetelerimize ulaşan haberlere bakarsak 2021 yılı 2020 yılını mumla arayacağımız bir yıl olacaktır. Çarşambadan sonra gelecek gün Perşembedir. Bunu biliyoruz. O halde Çarşamba günü yapacaklarımızı Perşembe günü pişman olmayacağımız bir şekilde planlamalıyız . Öyle değil mi? Bu kadar vatanımızı insanımızı sevmiyor muyuz. Bu kadar az da olsa planlama bilmiyor muyuz. Şimdi bir gazetenin bir köşe yazarını açıyor ve bütçe rakamlarını oradan yazıyorum. 2021mali yılı bütçesinin ana iskeleti şöyledir.

Tahmin edilen gelirler toplamı 1.100.000.000  TL dir.

Giderler toplamı 1.350.000.000 TL dir.

Aradaki fark yani bütçe açığımız 250.000.000.000 TL dir.

Daha öncekileri siz ezbere biliyorsunuz ama bir hatırlayalım. 2019 Mali yılı bütçe açığı 81. Milyar TL ve 2020 yılı bütçe açığı 139 Milyar TL idi.

Bu rakamlara bakarak 2021 yılının son iki yıldan daha karanlık daha yoksulluk yüklü daha karmaşa yüklü daha felaketler yüklü bir yıl olacağını söylemek için falcı olmak gerekmez.

Ansiklopedilere bakarsak insanlar hatalarını tekrarlamayan canlıların en başındadırlar. Ama, hey  hat bütçe açıklarına gelince hatalarını taraklamak ne kelime arttırıyoruz. 

Açık bütçelerle Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kaybeder ve Türk Milleti tam manasıyla iflasa sürüklenir. Bunları ben mi söylüyorum. Kim söylüyor bakalım.

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. M. Kemal Atatürk 

Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. İsmet İnönü

Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder. İsmet İnönü.

Anayasamızın166. Maddesi tüm fiyatlarda istikrarı emrediyor. Atatürk ve İsmet Paşa açık bütçe ve enflasyonu yasaklıyor. Ama  İMF nin yıkım yakım yolları olan Açık bütçe ve enflasyona DEVAM diyoruz.

Bunu yapanlar için bir şey denilebilir. O da İsa Peygamberin son arzusu sorulduğu zaman söylediği tarihi sözdür. “ ALLAH’IM SEN BUNLARI AFFET ONLAR NE YAPTIKALRINI BİLMİYORLAR.”

Bu millete kıymayın efendiler. Bu milleti 250 Milyar açık bütçeyi kaldıramaz bir güce düşürdünüz. Bu bütçeyi geri çekin. Devlet ve hukuk adamlarını toplayın. Bu yol Cumhuriyetimiz yıkma yoluna gider. NOKTA.

Türk Basını  Bekir Coşkun’suz kaldı

Bekir coşkun bir yazardı. Mizah ile kılıç gibi keskin yazılar yazardı. Bir yazıyı okuduğunuz zaman işte “ Bekir Coşkun’un’ yazısı denilirdi. Allah rahmet etsin biz de onu kendi yazısı ile uğurlayalım:

“Komşunun radyosunda, her sene bu mevsimde durmadan çalan yine o hüzzam şarkı var:

Böyle mi esecekti bu mevsimde bu rüzgâr

Bütün kuşlar vefasız mevsim artık sonbahar

Unutmuş ellerimi eşim, dostum sevgilim

Kalbim acılara bölünmüş dilim dilim

Bütün kuşlar vefasız mevsim artık sonbahar

Ayrılık mevsimidir bu aylar

Her sene bu aylarda ben” ayrılık yazısı” yazarım.

Bekir Coşkun sanki bilir gibi bir sonbahar günü ayrıldı aramızdan. Toprağı bol olsun ananları çok olsun.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ