Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

28 Şubat’a doğru Dört Nala!

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 25.01.2022
  • 28 Şubat’a doğru Dört Nala! için yorumlar kapalı
  • 414 kez okundu

Gazeteci yazar Sedef Kabaş’ın tutuklanması nedir?

Sedef Kabaş tutuklanmıştır. Hukukçular diyor ki isnat olunan suçu sübuta erse bile ilgili maddesi tutuklama gerektiren bir TCK maddesi değildir. Cezanın paraya dönüştürülmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması şeklinde karar verilebilir. Anayasamızın 25.madesi açıktır. Mizah bir sanattır. Mizah bizim Türk milleti olarak dünyada iddialı olduğumuz bir sahadır. Dünyanın en büyük mizah ustası Nasrettin Hoca’dır. Türk’tür.  Son mizah ustası da Aziz Nesin’dir.  O da bir Türk’tür. Türk Yazarıdır Türk yalancısı, dolandırıcısı, kaçakçısı veya Türk hırsızı değildir. Aziz  Nesin’i de tutukladık. O zaman bir ABD doları 13 TL idi. Bu gün ABD doları 13.473.000 TL dir. O zaman bir gram altın 22. TL idi. Bu gün bir gram altın 793.000.000 TL dir. Demek ki düşünce insanlarını yazarları gazetecileri tutuklamak bu işlere çare değildir. Bir düşünelim tutuklatanlar nerede tutuklanalar nerede. Sedef Kabaş artık bir demokrasi gazisi olmuştur. Eyyy Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyenler. Bu içinde bulunduğumuz devlet Anayasamızın 2.maddesinde yazılı ” demokratik laik sosyal bir hukuk devleti ne benzemiyor.”  Bu eylemler Anayasayı ihlalin maddi vakıalarını teşkil ediyor. Anayasayı ve Anayasal hukuku  ihlalden yükselen bir yönetim veya bir insan adı bilmiyorum. .

Sayın İktidar yetkilileri yaptıklarınızın hukukta karşılığını hukukçulardan sorun öğrenin. Yol yakınken dönün. 278 Milyar 2022 yılı bütçesini nasıl DENK yapacağız diye kara kara düşünün. Birinci göreviniz budur. Bırakın herkes işini gücünü görsün. Bütçenizi DENK yaparak ancak yola devam edebilirsiniz. Çünkü sizi oraya getiren anayasa size zam yapmayı yasaklamıştır.   

Anayasamız açık bütçeye ve dini eğitime değil DENK bütçeye ve laik eğitime uygundur. Açık bütçeye ve dini eğitime uygun değildir. Dost acı söyler.

Bu gün ulaştığımız duraktaki durumumuz nedir?

Bir gram altın 18 YTL den 786 YTL ye çıkmıştır. Artış 43 mislidir 

Çeyrek altın 24 YTL den 1292 YTL ye çıkmıştır. Artış 53mislidir 

Bir ABD Doları 1320000 TL den 13.468.000 TL ye çıkmıştır Artış 10 mislidir

Bu durağa açık bütçe yaparak yürürlüğe koyarak ve ” Durmak yok yola devam” diyerek geldik. AKP nin bize yaşattığı 5 yıla ait bütçe açıkları ise şöyledir.

 2004 yılı bütçesi 40 Milyar açıktır 

……………………………………… 

2019 yılı bütçesi 81 milyar açıktır.  

2020 yılı bütçesi 139 milyar açıktır.  

2021 yılı bütçesi 246 milyar açıktır. 

2022 yılı bütçesi 278 milyar açıktır.  

Açık bütçeler:  Atatürk’e göre bağımsızlığımızı yok eder. 

İsmet İnönü’ye göre:  Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi çökertir ve yok eder.  Bu temel bilgileri siz çok iyi biliyorsunuz.

Bu iş bu kadar açıktır ve önemlidir. Biz henüz daha bu işin önemini anlayan yöneticilerin yönetimine geçemedik. Ama düşmanlarımız geçmişlerdir. Düşmanlarımız ısrarla açık bütçe istiyorlar. Ajanlarına açık bütçe yaptırtıyorlar. Yandaş siyasetçilere onaylatıyorlar. Açık bütçelerin bizim için sakıncalarını biliyorlar ama kendileri için çok iyi bir şey olduğunu elle tutulur ve gözle görülür şekilde görüyorlar. Durmadan yükselen paralarının gücü artıyor devletlerinin gücü artıyor.

Anayasa Madde 138 –. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz 

Telkin var mı yok mu? Karar sizin. Karar sizin. Ben telkin var diyorum. Örnek de verebilirim. Ama ispat edilemez. Çünkü birinin bana telkinde bulundular diye şikâyeti gerekiyor. Ama buna rağmen Balyozda, Ergenekon’da, Askeri casuslukta, 28 Şubat davasında Gezi davasında vs. var mıydı yok muydu hala tartışılıyor. 

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.14 Aralık 2018 tarihinde açık bütçelerin durdurulması için Danıştay’a dava açılmıştır.  Davaların hepsi ama hepsi gerekçesiz ret olmuştur. Açılan dava sayısı 4. Gerekçesiz ret edilen dava sayısı de 4 tür. Telkin var mı yok mu bilmiyorum ama ” Yanlış ve BUTLAN  kararlarda oy birliği  ile ısrar var”

Türkiye bu duraklara açık bütçelerle geldi ancak ve ancak denk bütçelerle çıkarız. Anayasamız ve Atatürk başka bir yol tarif etmemiştir.

Türkiye bu duraklara açık bütçelerle geldi ancak ve ancak denk bütçelerle çıkarız. Anayasamız ve Atatürk başka bir yol tarif etmemiştir.

Türkiye bu duraklara açık bütçelerle geldi ancak ve ancak denk bütçelerle çıkarız. Anayasamız ve Atatürk başka bir yol tarif etmemiştir.

Türk milletine sabır taşı gibi sabır dilerim. 

Türk milletinin 2022 yılında,  Anayasamızın değiştirilmesi dahi yasaklanmış temel bir emri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine ulaşmasını dilerim

NOT: BU gün 24  Ocak 2022. . Allah’ın belası 24 Ocak 1980 kararlarının 42. yıldönümü  ile güzeller güzeli yiğitler yiğidi Türk yazar ve düşünürü  Uğur Mumcu’nun katledildiği ( 24 Ocak 1993) acı tarihin de 29. acı yıldönümüdür. 24 Ocak 1980 de bie ABD doları 100 TL idi. Uğur Mumcu’nun katledildiği tarihte bir ABD doları 9000 TL idi. Bu gün ise  13.473.000 TL dir. Bölelim 13.473.000:9000=1497. TL miz o gün bu gündür  1497 defa ezilmiştir.. 24 Ocak karalarından sonra ise 1.373.000 defa ezilmiştir. O ezilmeler hayatımıza girmiştir. Hepimiz fakirliğe yokluğa imkansızlıklara sürüklendik. 24 Ocak karalarını alanlarla,  Uğur Mumcu’yu öldürtenlerin amacı gerçekleşmiştir. Türk milletinin başı sağ olsun. A.E.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ