Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,44 / Satış: 32,57
€ EURO → Alış: 34,50 / Satış: 34,64

Ali Erbaş’a devam

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 09.08.2020
  • Ali Erbaş’a devam için yorumlar kapalı
  • 420 kez okundu


Sayın Prof. Dr.  Ali Erbaş’ı yazmaya Devam 

Çünkü ALİ Erbaş olayı öyle basitçe bitecek gibi bir olay değildir. 

Önce yine baştan başlayalım. Ne demişti Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş 

“Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş.  

Bu çok güzel yerli ve mili bir söz olurdu. Ama olmadı Neden Açık yazmamış da ondan Kapalı kutuda ne var bilmiyoruz. Lanete kim uğramış/uğrayacak bilmiyoruz. Vakfedilen mal nedir bilmiyoruz. Amma biliyoruz ki Sayın ALİ Erbaş’ın konusu Ayasofya’dır. 

Peki Ayasofya bir vakıftır da Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir vakıf değil midir. Vakfedeni yok mudur. Cumhuriyeti vakfedenleri vazgeçilmez şartı yok mudur. 

Biz peşin peşin söyleyelim ki. Cumhuriyet bize vakıftır ve Atatürk bu vakfı Türk gençliğine emanet etmiştir. BU vakfın iyi korunmasını da vakfetmiş ve kesin ve vazgeçilmez ilkeler koymuştur. 

İlk emri ilelebet muhafaza ve müdafaa emridir. Vakfın vazgeçilmez diğer şartlarını da Atatürk şu şekilde açıklamıştır. 

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.(1) 

·         Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir(1) 

·         Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin DENK bütçe yönünde kesin karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir.(1) 

Millî paranın kudreti korunacak, 

 Bütçeler DENK olacak  

TBMM Denk bütçe yönünde kesin karar sahibi olacak 

Peki Sayın Ali Hoca. Sayın Diyanet işleri başkanı . 14 Mayıs 1950 den sonra vakıf senedimizin bu açıklanan vazgeçilmez maddelerine uyuluyor mu? Ben cevaplayayım bu zor soruyu Hayır uyulmuyor. Peki bu uymayanları lanetlediniz mi? Lanetlemediniz. Ne odu şimdi bakalım ne olmuş. 

Bir gram altın 2003 te 18 YTL iken 477. YTL ye çıkmıştır. Artış 26 mislidir 

 ABD Doları 2003 te 1.660.000 TL iken 7.290.000 TL ye çıkmıştır. Artış 4.3 mislidir 

Çeyrek altın 2003 te 24 YTL iken 798. YTL ye çıkmıştır. Artış 33 Mislidir 

Bu tabloya karşı siz bu tabloyu bize yaşatanları sırası ile Menderes+ Bayar, Demirel, Erbakan, Ecevit, Özal, Akbulut, Çiller, Mesut Yılmaz, Abdullah Gül, ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bu gidiş yanı açık bütçeler bize Cumhuriyeti Vakfeden Yüce Atatürk’ümüzün vakfının bu şartları vazgeçilmezleridir, çiğneyen vakfedeni çiğnemiş olur. Dediniz mi demediniz mi 

 Buyurun tarih ve Millet önünde bu sorulara açıklama getirinde yukarıda sunduğumuz karnemizin Atatürk’ün bize verdiği. Vakıf senedindeki vazgeçilmez şartların çiğnenerek ulaşıldığını, DENK bütçeye dönerek bu çiğnenmeye SON verileceğini açıklayın ki bu konuda susarak işlediğiniz ve son olarak Ayasofya beyanatınıza alarak meçhul bir lanet yaptığınız konulardan doğan günahlarınız af olsun. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ