Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Anayasa Mahkemesi ve TTB Güncelleri

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 19.09.2020
  • Anayasa Mahkemesi ve TTB Güncelleri için yorumlar kapalı
  • 402 kez okundu

Anayasa Mahkemesi son olarak iki karar verdi. Anayasa Mahkemesi kararları kesindir itirazı ve üst mercii yoktur. Ama burası Türkiye her şey olabilir. Yalnız olmayacak tek şey hukuktur. 

Anayasa Mahkemesi kararı özetle şöyledir 

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Berberoğlu’nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine hükmetti. 

Kurul, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılmak üzere kararın Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi. 

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun oy birliğiyle aldığı kararın gerekçesi daha sonra yazılacak. 

Hukuk yok diye yazdık ama Hala daha hukuk tamamen yok olmuş değildir. Umutlarımızı koruyoruz. 

Anayasa mahkemesinin ikinci kararı da şudur.; AYM “Şehirler arası kara yollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez” hükmünü  oy birliği ile iptal etti. İptali eleştiren işletme mesleğinden gelen Süleyman  Soylu, şunları söyledi: Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın? 

Bunlara yorum katarak bir yere varamayız. Sayın Soylu T.C. Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Anayasa Madde 153. Yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar. NOKTA. 

TTB Güncelleri 

Sayın Bahçeli ve yardımcıları hep bir ağızdan TTB’ne ( Türk Tabipleri Birliği) yüklenmeleri. Bir garabet örneğidir. Türkiye Cumhuriyetini bu adamlar mı idare ediyorlar dedirtecek cinstendir.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) korona virüsü (Covid-19) salgını hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle “ihanet oluşumu” olarak nitelendirdi. 

TTB’nin vefat eden sağlık çalışanları için siyah kurdele takma eylemine tepki gösteren Bahçeli, “ Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Siyah kurdele takınca ne olacak? KOVİD-19 hastalığından tedavi gören insanlarımıza ne diyecekler? Bu kapsamda vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ne anlatacaklar?” dedi. 

Konu, KORONA Pandemisindeki beklenmeyen duraklamalar ve olumsuzluklardır. Örnek mi? Sadece, Ayasofya açılışında toplanan insan sayısı 300.000 civarındadır. Bu arkadaşlarımızın asıl görevleri profesyonel meslekleri hastalıkların sebepleri yayılmaları ve yayılmaların önlenmesi gibi konulardır. Pandemide onlar konuşmayacak da kim konuşacak. TTB mensubu meslektaşlarımız bu güne kadar yapılan yanlış ve eksikleri dile getirmişler ve gecikmeksizin önlem alınmasını önermişlerdir. Sayın Devlet Bahçeli ve yardımcısı Sayın  Semih Çetin bizim bu arkadaşlarımızın dediklerini anlamamışlardır. Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Diyerek Hükümetin aleyhinde konuşuldu sanarak cevabi saldırılara geçmişlerdir. TTB mensubu her biri bir yüce değer olan tabiplerimize bu yapılan saldırı affedilemez derece ağırdır. Bu güne kadar sağlık hizmetini canından aziz bilerek savaşmış ve bu uğurda nice nice şehitler vermiş TTB mensuplarına yapılan bu haksız saldırı sahiplerine aittir. Herkes, haddini hukukunu bilgisini bilecek ve ona göre yazacak ve konuşacaktır. Ben de bir hekim olarak söylüyorum ki Bu kadar karmaşa, açık bütçeler, laik eğitimden uzaklaşmalar, işi ehline vermeyerek yandaş insanlara vermek gibi biri diğerinden önemli yanlışların yapılabildiği Güzel Memleketimizden ve enflasyon batağında yaşayan insanlarımızdan Korona pandemisini uzaklaştıramayız ve temizleyemeyiz. NOKTA 

NOT:  Yazar Güner Akça. Asıl Mesleği İnşaat mühendisidir. Dinimizin Türkçe ile yerine getirilmesini Kur’an’ın Türkçeye çevrilmesini önermektedir. Kitaplarının başlıcaları şöyledir.                     Sıratı Müstakim, Bir Gün Vatansız Kalırsan Ağlama ve Haşır Süresi Ne buyuruyor,  

İşte bu önemli kişi ve yazarımız Son kitabımız Türk Milletine Brifing için bana yolladığı mesaj siz değerli okurlarımızla da paylaşmağa değer buldum. Sunuyorum: TÜRK MİLLETİNE BRİFİNG MUHTEŞEM MUHTEŞEM MUHTEŞEM. BENDE BU KONULARI SİZDEN ÖĞRENİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM. BU KONU ALDIĞIMIZ NEFES KADAR ÖNEMLİ SİZE MİNNETTARIM SAĞOLUN BU KİTABINIZ BANA NİRENGİ NOKTASI OLACAK YAZILARIMI VE SİYASETİMİ BU MİNVAL ÜZERE TESPİT EDECEĞİM. TEBRİK ve TEŞEKKÜRLERİMİ BİLDİRİYORUM.30 Temmuz 2020 

Güner Akça 

İnşaat Müh. Yazar  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ