Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Ramiz Parlar: Demokrasi Herkese Lazım

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Ramiz Parlar: Demokrasi Herkese Lazım
  • 26.06.2020
  • CHP Hatay İl Başkanı Dr. Ramiz Parlar: Demokrasi Herkese Lazım için yorumlar kapalı
  • 1.349 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Demokrasinin herkese lazım olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi  Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Beyzade FM’in canlı yayın konuğu oldu.

Her hafta farklı konuklarıyla bölgenin nabzını tutan Beyzade FM bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar’ı konuk etti.

Serkan Uğraş’ın sunduğu Haftanın Dosyası programında; Dr. Hasan Ramiz Parlar yerel siyasetten ulusala birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

 25-26 Temmuzda Büyük Kurultaylarını yapacaklarını belirten İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, “açık hava ortamında, geniş bir alanda kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Hatay olarak 22 delegemizle katılacağız. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Başka aday çıkıp çıkmayacağı şuan belli değil ama başka aday çıksa da biz genel başkanımızı destekleyeceğiz” dedi.

COVİD-19 LABARATUVAR ORTAMINDA HAZIRLANDI

Tıp doktoru olarak Covid-19 konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Parlar, “Bu hastalık başlangıçta bir laboratuvar ortamında hazırlandığı biliniyor. Kasten mi yoksa istemeden bir kaza sonucu olarak mı yayıldı bu konuda kesin bir bilgi yok. Ama bir gün gelecek gerçek nedeni ortaya çıkacaktır. Şuan için önemli olan acı sonuçlarından fazla yara almadan kurtulmamızdır. Dikkatli olalım yakın çevrenizde görmemiş olabilirsiniz ama Türkiye ve dünya geneli sonuçları ortada. Gevşeme olursa  çok daha fazla kayıplar olabilir. Tedbirlere halkımız uyması lazım”  uyarısında bulundu.

 BİZİM BELEDİYEMİZ DİYE GÖZ YUMMAYIZ

Yerel yönetim konusunda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından ve yönetiminden memnun musunuz sorusu üzerine Dr. Hasan Ramiz Parlar şunları söyledi:

 “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da işi zor. Hatay, iktidarlar tarafından hep üvey evlat muamelesi görmüş bir kent. İlin alt yapısı yetersizdi bu eksikliği gidermeden üst yapıya girişemiyorsunuz. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Özellikle kırsal kesimden başlayarak ciddi bir çalışma yapıyor. Sonradan üst yapılara başladılar, merkeze doğru geliyorlar ama gecikmeler oldu. Birkaç yıl daha tamamlanması sürecek gibi duruyor. İçme suyu şebekelerini tamamen yenilemeniz gerekiyor. Tabi bütçe olarak bir anda bitirmesi mümkün değil. O yüzden CHP il yönetimi olarak bazen bizlerde eleştiriyoruz. Olaylara her zaman objektif gözle bakarız. Bizim belediyemiz diye göz yummayız. Bugüne kadar yapılan çok işi var ama yapılmayan çok işte var. Geçen dönem mecliste engellemelerle karşılandı ama bu dönem biraz daha uyumlu. Fakat ülkenin ekonomik durumu belediyeleri de etkiliyor. Bazı ilçeler geride kaldı ama onlara da sıra geliyor. Biz de il yönetimi olarak takipçisi olacağız.”

İl Kongresine katılmayan  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bu tutumu sorulması üzerine CHP İl başkanı Hasan Ramiz Parlar şu açıklamalarda bulundu:

 “Bizim il başkanı olduğumuz gün kongremize gelemedi. O gün başka bir programı vardı. Arzu ederse gelir arzu ederse gelmez. Ben zaten seçilene kadar il başkanı olmadığım için düzenleyici değildim. Davet konusunda bizden önceki yönetimin ihmali olmuş olabilir, bilmiyorum. Davet edilip gelmeyen varsa da saygı duyarım. Hatay Büyükşehir belediye Başkanının  il başkanlığına gelip gelmemesi beni etkilemiyor, mutlaka geleceğini düşünüyorum. Ancak pandemi sürecini de göz ardı etmemek lazım. Olağanüstü günlerdeyiz. İlk seçildiğimde İdlib olayları da oldu. Şimdi pandemi süreci yaşadığımız için ziyaretlerde aksamalar oldu. Kimse misafir kabul edecek durumda değil. Her yer kapalıydı. Kongrede seçim sırasında bazı görüş ayrılıkları olmuş olabilir ama birlikte çalışmayacağımız anlamına gelmez. Sonuçta halka hizmet etmek için varız. Herkesin görev paylaşımı var. Bende il başkanı olarak herkesle görüşmek, elimden geleni yapmak zorundayım. HBB de elinde gelen her şeyi yapacaktır. Bireysel sorunlar olursa, bireysel etkiler ama görev hizmet konusunda etkilemez.”

CANAN KAFTANCIOĞLU MESELESİ

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, CHP İstanbul  İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın sorulması üzerine şu cevabı verdi:

 “7 yıl önce attığı tweetlerden dolayı 10 yıla yakın ceza aldı. Şimdi eğer insanların geçmişte attığı tweetleri kurcalayacak olursak, bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapan insanların geçmişte ne tweet attıklarını ortaya çıkarırız. O zaman herhalde binlerce insanı mahkûm etmek zorunda kalırlar. FETÖ’ye övgüler dizen tweetler ne olacak. Canan Kaftancıoğlu o zaman eleştirilerde bulunmuş bazı uygulamalara tepki göstermiş bu tepkiler sonuçta bir eylem değildir. Bugün bir adam öldürenin dahi neredeyse 10 yıl ceza almadığı bir ortamda  bu kadar yıl ceza veriyorsunuz. Siyasal bir mahkûmiyet olduğu belli. İstanbul seçimlerinin yıl dönümünde bunu onaylatıyorsunuz. İstanbullulardan intikam alır gibi böyle bir ceza ile karşı karşıya bıraktılar. Yine Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü, Sn. Cumhurbaşkanımız kendisine biat etmeyen herkesi ötekileştiren bir söyleşi içerisinde. Bu nedenle siyaset yaparken de demokrasi yara aldığını kendilerinin de bu işten zarar gördüklerinin düşüncesindeyim, demokrasi herkese lazım.”

MUHALİF OLAN HERKESİ TUTUKLAMA GİRİŞİMLERİ ÇARESİZLİĞİN GÖSTERGESİ

CHP Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, İktidarın muhalif olan herkesin tutuklama girişimi konusunda şu görüşleri dile getirdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, muhafazakâr insanlara karşı anlayışlı bir partidir. Kimsenin dini inançlarıyla ibadetleriyle sorunu olmadığı gibi, insanların ibadetlerini özgürce yerine getirmeleri için devletin her konuda yardımcı olması gerektiği konusunda anlayışı var. Kendimizi farklı düşünen insanlara daha iyi anlatmamız lazım. Yanlış anlaşılan, ya da yalanlarla eskiden İnönü dönemlerinde vs. bazı uygulamalarda camile kapatıldı şöyle oldu böyle oldu diye bunların hepsi gerçeği yansıtmayan şeyler. Halkımız tarafından da artık anlaşılmaya başlandı. Bu yanlış aktarılan şeyler toplumu ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya yarar. Bu kutuplaştırma Ak Parti’nin bugüne kadar çok işine yaradı. Bunu kullanarak iktidarını uzun süre yürüttü ama artık bunu yürütemeyeceği ortada çünkü Türkiye’yi iyi yönetemiyorlar. Halk giderek yoksullaşıyor, işsizlik başta olmak üzere sorunlar büyüyor. Tüm yetkiler elinde olduğu halde, istediği gibi ülkeyi yönetebildiği, istediği yasayı çıkarabileceği halde, halk bir taraftan yoksullaşırken küçük bir zümre de zenginleşiyor. İnanılmaz, israf harcamalar yapıyorlar ama halk yoksul. Neredeyse kokladığımız havadan dahi vergi ödeyeceğiz. Bu toplana paralarla büyük bir savurganlık var, halkımız artık uyandığını görüyoruz. Özelikle çiftinin dayanacak gücü kalmadı. Toprağını ekemiyor, eken pişman oluyor. Esnaf, sanayici, dükkânını kapatırken acaba masrafımı çıkarabildim mi diye düşünüyor. Bu kadar kötü giden bir ülkede muhalif olan herkesi ötekileştirerek vatana ihanet eden konuma sokarak oy toplayamayacak artık.

Fırsat buldukça o insanları tutuklama gibi girişimler çaresizliğin göstergesi. Gideceklerini, anlıdalar. Kendileri İstanbul’u kaybeden iktidarı kaybeder demişlerdi. Hem de açık ara ile kaybettiler. Demek ki iktidarı kaybedeceklerinin farkına vardılar buda hırçınlıkların en büyük nedenlerinden biri.”

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk Baba Ocağında moral depoladı: 31 Mart’ta evimden rekor oy bekliyorum!
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, baba ocağı Kırıkhan’da hemşehrilerine seslenerek 31 Mart’ta fire vermeden evlatlarının yanında...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden 20 farklı Konteyner kente çocuk oyun alanları</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kurulan konteyner kentlerde çocuklar için oyun parkları kurdu. Depremden en çok etkilenen çocukların moral ve...
<strong>CHP Grupbaşkanvekili Ali Mahir Başarır’dan Başkan Lütfü Savaş’a destek</strong>
Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır...
Cumhur ittifakı Antakya Belediye Başkanı adayı İbrahim Naci Yapar Avsuyu’nda konuştu: Destekleriniz hizmet olarak dönecektir!
AK Parti Hatay Milletvekili Av. Adem Yeşildal, Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar ile ziyaret ettiği Avsuyu...
Motorsiklet hırsızı tutuklandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, motorsiklet hırsızı şüphelisi bir kişi tutuklandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olaylarına yönelik...
Altınözü’nde kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı
Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Fatikli Mahallesinde kaçak kazı yapan 4 kişi Polis tarafından suçüstü yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
İskenderun’da bir araçta 3995 adet Captagon hap yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir araçta 3995 adet Captagon hapı yakalandığı belirtildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Uyuşturucu...
Dörtyol’da şüphe üzerine durdurulan araçta 20 adet cep telefonu yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, şüphe üzerinde durdurula bir araçta gümrük kaçağı 20 adet cep telefonu yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay...
Dörtyol’da 740 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, gümrük kaçağı 740 paket sigara yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kaçakçılık suçlarına yönelik...
İskenderun’da kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası
Hatay’ın İskenderun ilçesinde kumar oynayan 22 kişiye 141.350 lira idari para cezası yazıldığı bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet...
İskenderun’daki uygulamada 3 tabanca yakalandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan uygulamada 3 tabanca ile çeşitli uyuşturucu madde yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince...
<strong>Başkan Savaş Erzin ve Dörtyol’da konuştu: Hizmetlerde işbirliğine önem veriyoruz!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi Hatay’ı karış karış dolaşarak gönülleri fethetmeye...
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Hatay’da Basın Merkezini kurdu
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ile Habitat Derneği işbirliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Hatay Basın Merkezinin...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Su altı ve Su üstü arama Kurtarma ekibi ekipmanlarını yeniledi!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak zarar gören su altı ve su üstü ekipmanlarını...
<strong>Başkan Savaş’tan ATSO, HESOB ve Defne ilçesine ziyaret</strong>
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne’nin Turunçlu, Harbiye, Döver, Aknehir ve Çekmece Mahallelerinde gerçekleştirdiği halk toplantılarında yoğun...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ