Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ÇİN İŞİ KALKINMA MASALI

Halil Yılmaz Hıtmiye
Halil Yılmaz Hıtmiye
  • 14.12.2021
  • ÇİN İŞİ KALKINMA MASALI için yorumlar kapalı
  • 547 kez okundu

Antakya – Atayurt Gazetesi

Çin çok uzak Beyler!

Çıkmaza soktuğunuz ve Kör düğüm ettiğiniz ekonominin “Ekonomik Kurtuluş Savaşını” verecekseniz; çok uzaklara gitmenize gerek yoktur. Atatürk’ün 15 yılda, hiçbir dünya ekonomi sisteminin tanık olmadığı – yazmadığı, ülke kalkınmasında mucizeler yarattığı – destanlar yazdırdığı Kamu Ekonomi Modelini (KEM) uygulayın yeter.

İmrendiğinizin – ağızlarınızın suyunun aktığı Çin’in uyguladığı ekonomik sistem; Yüce Atatürk’ün Kamu Ekonomi Modeli (KEM)dir.

Dünya nüfusunun 1/3’ ne sahip olan Çin, son 30 – 40 yıl öncesine kadar açlık ve kıtlık içindeyken; nasıl oldu da dünya ekonomik devi oldu ve Kapitalist – Emperyalist sistem için tehdit oluşturmaya başladı?

Çin, çok geniş bir coğrafyaya sahip; ülkesinin bölgelerine uygun, farklı ekonomik sistemler uygulayarak dünya üretiminin 0/0 11’e ulaştı. Ve ileri teknoloji ihraç etmeye başladı. Hizmet sektöründe, imalat sanayisinde Kapitalist – Emperyalist sistemi geçmek üzere…

Bizde, Cumhuriyetin kuruluşundan hemen sonra; 1923 İzmir İktisat Kongresiyle özel sermayenin karlı görmeyip de yatırım yapmadığı doğunun kalkınması amacıyla; Atatürk’ün devletin olanaklarını seferber ettiği – uyguladığı Kamu – Karma Ekonomi Modelidir.

Asya’nın hiç batmayan güneşi Çin, uzun bir duraklama (150 / 200 yıl) sürecinden sonra; son otuz yılda, Karma Ekonomi Modelini uygulayarak, dünyanın en hızlı gelişen ekonomisi olarak, vahşi Kapitalist – Emperyalist sistemi zorlamaya – Kapitalist sistemin pazarlarını elinden almaya başladı. Bu nedenlerle ABD, BOP ile Kendine yeni nüfuz alanları – sömürgeler arayışı ve paniği içindedir.

Çin’in yaşama geçirdiği çağdaşlaşma, uygarlaşma ekonomi sistemi ile dünyayı vahşice talan eden – insanlığın soyunu – geleceğini kurutacak – dünyayı yaşanmaz kılacak Kapitalist – Emperyalist sistem; uzlaşmaz çelişkiler içerir ve birbirinin düşmanıdır. ABD – Emperyalizm, Çin’in gelişimini durdurmak için; adı konmamış 3. Dünya Cehennemini çoktan başlattı ve her fırsatta onu boğmak istiyor.

Çin yurttaşının konut, sağlık, eğitim, ulaşım gibi sorunu yok ve ülkenin 0/0 80’ni kamu – devlet malıdır. Bu nedenle Çin ekonomik sistemi ile AKP’nin ekonomik anlayışının DNA’ları birbirlerinden çok ayrıdır.

Benden söylemesi!

Çin’de mafya – tarikat, ticaret ve vakıf sarmalı içinde devleti yıkmak için örgütlenenleri… Kozmik Odasına girip, devlet sırlarını – namusunu satarak, siyaset edenleri… Rüşvet alanları, yolsuzluk yapanları idam ederler. Bütün bunlar, AKP’nin kılcal damarlarına kadar işlemiş. AKP, o sistemi uygularsa; ilk idam edilecek, kim bilir, kimler olur?

Ülke cayır cayır yanıyor ve Sizin; Çin işi, Japon işi kalkınma masalıyla şeytanın aklını bile kısa devre yaptıracak cinlikler, firavunluklar içinde olduğunuzu bu halk, artık çok iyi biliyor.

Çin işi kalkınma, Sizin, zaman ve seçimleri kazanmak odaklı, yeni kurgulanmış bir masalınızın adıdır.

Siyasi iktidar, temel stratejisini; yeniden seçilebilmek – seçimin sonucunu olasılıklara – ihtimallere bırakmadan – kesin sonuçlu seçim üzerine kurgulamış görünüyor.

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek sloganıyla siyaset yoluna çıkanlar, ahlaklı olmayı unutup; Allah, din, iman – İhvan adına amigoluk – koruyuculuk yaparak; Küçük Osmanlı Halifeliği – Arap Dünyası liderliği düşleri içinde, kulaç ata ata ülkeyi ekonomik, Hukuk, Eğitim, dış politikada itibar; Kendilerini de siyasal iflasa sürüklediler.

Dünyadaki para bolluğu dönemi sona erdi. Paranın bolluğunda, ülkeyi soyup soğana çevirenler… Bütün cumhuriyet değerlerini satanlar… Ülkenin üretimini durdurup, dışarıya tutsak edenler… 19 yıl sonra cambaza – maymuna bak diyerek, halkın aklıyla alay etmeye devam ediyor hâlâ.

Çünkü bu Çin işi, Japon işi kalkınmayı; dünyada, her şeyi olduğu gibi bunu da bilen, bir tek masal kahramanlarının; aslında ne Çin işi, ne de Japon işi bir ekonomik sistem uygulamak gibi dertleri, tasaları yoktur.

Tek adamlığın – sistemin getirdiği ekonomik ve devlet etme bunalımını şimdilik hasıraltına saklamak; Sadece şeytan – firavun işi, yeni bir algı yönetimiyle – masalıyla seçmenin kafasını kilitlemek, seçimleri mutlak ama mutlak kazanmaktır.

Yine yeni hayalleri siz ekeceksiniz, fakat fırtınayı halka biçtireceksiniz. Sizde hiç vicdan, yurt ve halk sevgisi, sorumluluğu duygusu yok mu? Yürekleriniz niçin bu kadar kin ve nefret dolu; beyninizi kim bu kadar mankurtlaştırdı, akıl fukarası yaptı Sizi?

İnsanlığın siyasi tarihinde: Akılda, bilimde, ekonomide, siyasette hiçbir karşılığı olmayan para basarak, enflasyonu körükleyerek; ülkenin kalkınmasını, halkının güven ve mutluluğunu – gönencini sağlamış hiçbir sistem ve kişi yoktur.

Kim, Size her şeyi bildiğinizi söyleyerek, bu halk adına deneme, yanılma yaptırıyor?

Açlık ve yokluğun faturasını, “Nas” süresi üzerinden Allah’a kesecek kadar “Beyninizi Kim soğulttu?” Sizin aklınızı kim çaldı? Kime, kiraya verdiniz o fukara aklınızı?

Sahi Sizde hiç akıl, beyin ve mantık kalmadı mı?

Hiçbir şey bilmiyorsanız, devlet arşivlerine – aklına bakmayı da mı akıl edemiyorsunuz?

Unutmayın ki her konuda bilgiçlik taslayan – bilgisi olan; kendini kuru fasulye gibi nimetten sananlar; hiçbir .. bilmiyor demektir.

Halil Yılmaz HITMİYE

Eğitimci-Şair-Yazar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ