Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Cumhuriyet Bayramı Ardından+ Deprem+ Mesut Yılmaz’ın ölümü

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 01.11.2020
  • Cumhuriyet Bayramı Ardından+ Deprem+ Mesut Yılmaz’ın ölümü için yorumlar kapalı
  • 449 kez okundu

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü Türk Milleti büyük bir heyecanla şevkle ve ümitle kutlamıştır. Cumhuriyetin tarifi şudur:

“Bugün vâsıl olduğumuz netice, asırlardan beri çekilen millî musibetlerin intibahı ( Ulusal Felaketlerin toplamı) ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bu neticeyi, Türk gençliğine emanet ediyorum. Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Cumhuriyetimizin Atatürk tarafından görevlendirilen muhafızları görevlerinin başında Cumhuriyetimizi coşku ile ve DENK bütçeye ve laik eğitime dönme azmi ve kararlılığı  ile kutlamışlardır

 Cumhuriyetimizin açık bütçelerden kaynaklanan sıkıntıları devam ediyor.

Önce( 31 Ekim 2020) gazetelerimizin 3 ünün birinci sayfalarına bakalım ve güncel haberlerden bir demet sunalım.

İzmir- Seferihisar’da yüreğimiz yandı.

Gelir dramatik olarak küçülecek

Cumhuriyet Gazetesine 45 günlük ilan kesme cezası verildi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Akciğer ca nedeniyle vefat etti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener  İzmir’e gittiler.

Tunç Soyer: 20.000 Kişiye çorba dağıtıyoruz.

Erdoğan : Devletimiz tüm imkanları ile harekete geçmiştir

Deprem 60 cm lik tusunami dalgaları yarattı. Deniz sokaklara taştı

TL miz Brezilya Real’inden daha kötü durma düştü. 

Bu haberleri alt alta üst üste sağdan sola soldan sağa nereden nereye okursanız okuyun gidiş iyi değildir

 İzmir Seferihisar  Deprem felaketimiz nedir?

İzmir Seferihisar Deprem manzaraları aşağıdaki linktedir. Şu oldu, bu oldu, yaralı 897 , ölü sayış 42,  enkaz altından insan kurtarıldı vs gibi haberlerin hiçbir değeri yoktur. 6,6 lık bir deprem NEDEN Seferi Hisarı yerle bir etti. Soru budur. Cevap ise; Seferihisar’daki binalara 6.6 lık depremde yerle bir olacak şekilde ruhsat verildi. İnşaat katları verildi. Gereken demir ve çimentonun konulup konulmadığı kontrol dahi edilmedi o iş Allaha havale edildi de ondan. 

İzmir’de 6,6 kuvvetindeki depremde 17 bina yıkıldı

Bütün binalarda hasar tespiti çalışmaları yapılacak

Depremde zara görenlere kira yardımı yapılacak

AFAD Ölü sayısı 42 oldu

Yaralı sayısı896

105 kişi enkaz altından kurtarıldı

Cumhurbaşkanı AFAD koordinasyon merkezinde brifing aldı  enkaz çalışmalarını izledi

Türkiye’de Sakarya diye bir il   vardır . Sakarya ilinin Kaynarca diye de bir ilçesi vardır. Orada 59 yılında belediye başkanı olan 65-78 yıllarının bir dönem hariç değişmez belediye başkanlığına seçilen Hüsnü Aydın vardır. 1968 ve1999 depremlerinde her yer yerle bir oldu . Kaynarca’da yıkılan bina yok. Ölen yok yaralanan yok. Enkaz altında kalan yok. Nasıl oldu. Deprem bölgesindeki inşaat yönetmeliği aynen uygulandı da ondan yok. O dönemlerde de Kaynarca Belediye fen işleri müdürü bu bilgileri kendisinden aldığım Gültekin Ertuğrul idi.

Bir yerde Laik eğitim yok DENK bütçe yoksa orada bilime Yüce dinimiz Müslümanlığa, tarihimize, Atatürk ilkelerine uyan yönetim de yok demektir. Tıpkı 14 Mayıs 1950 den sonra olduğu gibi. Bu nedenle doğal  felaketler derin yaralar açarlar. Yaraların sarılması da çok zorlaşır. Bir ülkede DENK bütçe ve laik eğitim yoksa o ülkede Rüşvet, suiistimal, görevleri, ihmal serileri de var demektir. Yıkılmaya dağılmaya perişan olmaya doğru yola çıkılmış demektir. Tıpkı 14 Mayıs 1950 den sonra olduğu gibi. Atatürk yolundan çıkanlarla Allah ve peygamber yolundan çıkanlar ve bilim yolundan çıkanlar arasında  önemli bir fark yoktur. Allah ölenlere rahmet etsin. yaralılara acil şifalar versin. Kalanlara sabır ve sağlık versin. Yüce yaratan herkesi, düşünmeye, OKU’maya, yanlışları bulmaya ve onları gidermek için yola çıkmak üzere seferber etsin.

Türk milletinin gündemini Türk Milleti, belirler. Eğer siz belirleyemezseniz bedhahlarınız belirler. 

Türk milletinin gündemi tektir. Bir ABD doları 80 kuruş iken bu gün( 1 Kasım 2020) itibari ile 8.345.000 TL dir. İşte esas gündemimiz budur..

Eski Başbakanlarımızdan Rizeli hemşerimiz Sayın  Ahmet Mesut Yılmaz’ı da kaybettik.

Eski Başbakanlarımızdan Rizeli hemşerimiz Sayın  Ahmet Mesut Yılmaz’ı Akciğer ca nedeniyle kaybettik. Deva bulunmaz bilirim yareme şarkısı, Verem için yazılmış ve söylenmiştir. Bu gün Akciğer Kanseri için Ayni şarkıyı söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük tabipleri de baksa yaraya çare bulamıyorlar. Tüm Rizelilerin ve Türk Milletinin başı sağ olsun. Biz Sayın Yılmaz’ı çok eleştirdik. Denk bütçe yapmıyor diye yerden yere vurduk. Ne Denk bütçe yapabildik. Ne de dirlik ve düzenliği sağlayabildik. Şimdi onları yerden yere vurduğumuz  altın ve döviz değerlerini ve bütçe açıklarını mumla arıyoruz. Ananları çok olsun Allah rahmet etsin.

Bu Haftanın sözü: DENK bütçe yaparak dövizlerdeki bu yükseliş felaketini önleyemezsek doğadaki felaketleri ve derin tahribatları önleyemeyiz .

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ