Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

HALKTAN BİRİ, DR. HÜSEYİN AKSOY

Halil Yılmaz Hıtmiye
Halil Yılmaz Hıtmiye
  • 03.03.2024
  • HALKTAN BİRİ, DR. HÜSEYİN AKSOY için yorumlar kapalı
  • 174 kez okundu

Halktan – İçimizden biridir Dr. Hüseyin Aksoy:

Çünkü Antakya’da elini sıkmadığı, gözlerine bakmadığı, yardım elini uzatmadığı çok az insan vardır Aksoy’un..

Bu nedenle Halk, Atatürk’ün CHP’sinin Antakya’nın çok renkli demografik – nüfus yapısına uygun olan Dr. Hüseyin Aksoy ile halkın karşısına çıkmasının ne denli doğru – isabetli verilmiş bir karar olduğunu söylüyor.

Hem Mesleğinin Hipokrat – etik yemini hem de yetiştiği Antakya’nın Semavi Dinlerin Başkenti olmasına özgü kucaklayıcı ve hoşgörü kültürünün bütün güzelliklerini üzerinde toplamış; Halkta karşılığı olan biridir Dr. Hüseyin Aksoy.

Aksoy ve ailesinin, doğup büyüdüğü mahallesi; her dara düşenin iyi ve kötü gününde yanında yer aldığını söylüyor.

Bu nedenle Halk, Dr. Hüseyin Aksoy İçin; “İtin Ayağındaki Dikeni Çıkaran Doktor” nitelemesinde bulunuyor.

Kendisiyle yüz yüze yaptığım görüşmede; Halkçı, kamucu ve çevreci; Toplumcu – Sosyal Demokrat Belediyeciliği yaşama geçireceğini; topluma, yararı olmayan hiçbir projeye imza atmayacağının altını çizdi Aksoy.

Günümüzde Kapitalist sistemin insanımızda, toplumumuzda ve çevrede-doğada yarattığı rant tahribatına alternatif bir yönetim biçimi olan Kamu-Halk çıkarını temel alan “Toplumcu Belediyecilik” sözünü veriyor.

Çünkü geleneksel-alışılagelmiş belediyecilik yerine; Toplumcu Belediyecilik anlayışını egemen kılacak ve Bütün Ezberleri Antakya Halkıyla birlikte bozacağını açıklıyor.

Halkı ve doğayı ahlaksızca sömüren belediyecilik anlayışı yerine; insanı, doğayı koruyarak kamunun-toplumun ortak çıkarlarını, mutluluğunu amaç edinen Belediyeciliği ilke edineceğini deklere ediyor.

Toplumcu Belediyecilik, geleneksel emlak vergisinden altyapı hizmetlerine, cenaze defin işlemlerinden su faturalarına, parklardan yollara, çöplerden çevre temizliğine, çocuk bakım kreşlerine, yaşlılardan engellilere, kadınlardan dar gelirli yurttaşlara, çocuklara kadar hizmet ağını amaç edinmenin çok ötesinde hizmetler gerektirdiğini önemle vurguluyor.

Toplumcu Belediyeciliğin ahlaki ve vicdani değerler taşıması zorunluluğuna dikkat çekiyor. Çünkü Hukuk ve Ahlaksal değerleri temel almayan hiçbir hizmet, halka gönenç getirmez, diye devam ediyor.

Geleneksel Belediyecilik, siyaset eliyle belli bir kesime, imar rantı sağlarken; Toplumcu Belediyecilik, hizmetin Halkın bütününü kapsamayı amaç edindiğinin bilincinde olan biridir Dr. Hüseyin Aksoy.

Toplumcu belediyecilik ile imar rantı yüksek olan yerleri; bir avuç azınlığa değil, halkın kullanımına-yararına açmaktır, diye ekliyor.

Açık, şeffaf ve katılımcı olacak bir Belediye yöneticiliği sözünü veriyor.

İlçemiz Antakya’ya Belediye Başkanı olması durumunda yaşama geçireceklerini şöyle sıralıyor Sayın Aksoy:

Daha önceki belediye döneminde 5 kat ruhsata göre temeli atılmış, uzun yıllar tamamlanamamış- yarım kalmış; 6 Şubat depreminde 100’lerce insanımıza mezar olmuş (Atilla EREN) Apt. gibi hiçbir binaya, 13 kat ruhsat vermeyeceğinin özellikle altını çiziyor Aksoy.

Her ayın bir gününü, Halk Günü olarak belirleyeceğini, Halkın sorunlarını; yine Halkı dinleyerek Halkla çözeceğine işaret ediyor.

Belediyeye bünyesinde çalışan emekçilerin sendikal hak ve özgürlükleri konusunda onlardan yana taraf olacağını; Halkı koruyan ve insanını üretken, sağlıklı ve mutlu yaşayacağı kenti; yine Halkla birlikte kuracak ve yöneteceğiz, diyor Aksoy.

Kentsel dönüşüm, imar planı, parselasyon çalışmaları gibi tüm ilçemizi ilgilendiren konularda karar alınacağı zaman; demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek odaları ile eşgüdüm içinde olmak zaten Toplumcu Belediyeciliğin olmazsa olmaz ilkesidir, diye ekliyor.

Kurum içi istihdamlarda ve sosyal-kültürel politikalarda, toplumsal cinsiyet Kadın-Erkek eşitliği uygulamalarında öncü ve örnek olacaklarına işaret ediyor.

“Uygulanmaya konulacak bir hizmetin karar alma aşamasına, Halkın mutlak katılımını sağlayacak; Halkın örgütlü-demokratik İktidarını yaşama geçireceğiz. Çünkü Toplumsal Belediyeciliğin yerel ve kamusal dayanağı; Halkın yönetime katılması ve yapılacak hizmete onun iradesinin yansımasıdır.”

İlçemiz Antakya’da yoksulluğu ortadan kaldırmaya-daha varsıl olmaya giden yol: Planlı ve bilinçli dayanışma Kamu Maliyesi ve olanaklarını Kooperatifçilik yoluyla toplum yararına kullanılmasını sağlamak, yoksulluğu ortadan kaldıracağına inanıyor.

“Antakya’mızın 1. Derece deprem bölgesi olması nedeniyle dirençli bir kent kuracak; Antakya’mızın mitolojik ve Antik Kent olmasının getirdiği kültürel niteliklerini gelecek kuşaklara aktaracak bir belediyecilik anlayışı içinde; Antakya’yı yeniden ayağa kaldıracak İnovasyon – yenilikçi merkezler oluşturacağız.”

“Başarılı öğrencilere Burs sağlamanın yanında LGS ve YGS Sınavlarına hazırlanan öğrencilerin müfredata uygun soruların çözümü için alanında yetkin öğretmenlerden oluşan bir kadro ile onları sınavlara hazırlayacağız.”

“Önceliğimiz olan Kadınlarımıza meslek ve beceri kazandırma kursları açarak onları onurlu meslek ve beceri sahibi yapmak; gençlere spor tesisleri kazandıracak, Kültür ve sanat faaliyetlerine öne çıkaracak, Antakya’mıza yeni park ve bahçeler kazandıracak.”

“Kadın ve çocuk bakımevleri kuracak, hiç kimseyi kaderiyle baş başa bırakmamak için aşevleri kuracağız.”

“Çiftçilere kırsal kalkınma destekleri sağlayacak, bütün alt yapıyı ve yolları yenileyeceğiz.”

“Toplum hafızasında ve bilincinde-inancında iz bırakmış kutsal sayılan mabetleri, dünyanın en nadide doğasına sahip Antakya’mızı koruyarak bilinçli-uygar ve mutlu insanlar diyarı yapacağız.”

Yolun açık, yarınların aydınlık olsun Sayın Dr. Hüseyin AKSOY. HATAY, SİZİ BEKLİYOR.

Halil Yılmaz – Hıtmiye

Eğitimci – Şair – Yazar

www.hitmiye.com

Suha_6331@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ