Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

HAMOK’ta yeni sözcü Cem Hüzmeli: İlimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı kendine ilke edinmiştir!

HAMOK’ta yeni sözcü Cem Hüzmeli: İlimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı kendine ilke edinmiştir!
  • 21.10.2020
  • HAMOK’ta yeni sözcü Cem Hüzmeli: İlimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı kendine ilke edinmiştir! için yorumlar kapalı
  • 595 kez okundu

Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu’nda dönem sözcülüğüne Cem Hüzemeli getirildi.

Bugün sabah Mimarlar Odasında düzenlenen devir töreninde Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Cem Hüzmeli sözcülük görevini devralırken, “HAMOK başta ülkenin ve özelde ilimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı, halkın ve kamunun çıkarlarını savunmayı kendine ilke edinmiştir” vurgusunu yaptı.

HAMOK yeni dönem süzcüsü Cem Hüzmeli yaptığı konuşmasında, HAMOK’un tarihçesi hakkında bilgiler aktarırken şu ifadelere yer verdi:

“1993 Yılında 4 odamızın bir araya gelerek kurduğu, Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon kurulu (HAMOK), bu yıl oda sayısını 15’e çıkartarak 27.yılını tamamlamanın onurunu yaşamaktadır.

HAMOK, başta ülkenin ve özelde ilimizin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte gündeme taşımayı, halkın ve kamunun çıkarlarını savunmayı kendine ilke edinmiştir.

Kurulun amacı, meslek örgütleri arasında düzenli bir iletişim ortamı oluşturmak, ortak sorunlar ve amaçlar çerçevesinde koordinasyon sağlamak, bu yolla bilimsel ve mesleki platformların gelişmesine, demokratik ve organize bir toplum yapısını oluşturma sürecine katkıda bulunmaktır.

Bilindiği üzere, dönem sözcülüğümüzü iki yıldır Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanımız sayın Nebil Seyfettin  başarıyla sürdürmüştür. Kendisine ve bugüne kadar bu önemli görevi büyük bir özveriyle yapan tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Protokolümüz gereği ve bileşenlerimizin kararıyla bugünden itibaren Yeni Dönem Sözcülüğü, Elektrik Mühendisleri Odası adına şahsıma verilmiştir. Üstlenmiş olduğum sorumluluğun ağırlığını çok iyi biliyor, bu görevi arkadaşlarımla birlikte dayanışma içinde sürdüreceğimi ifade etmek istiyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Konuşmama bilindiği üzere önce 5 Eylül’de Samandağ ve Antakya’da çıkan yangının Hatay ve ülkemiz üzerindeki yıkımı sürerken, bu sefer 9 Ekim’de, Belen ilçemizde orman ve yerleşim alanlarında meydana gelen yangınının bizlerde derin bir üzüntü yarattığını belirterek başlamak isterim. Yangınların çıkış sebebinin araştırılması, varsa sorumluların tespit edilerek en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Yanan yerlerin betona dönüştürülmesi, rant amaçlı imara ve maden faaliyetlerine açılmasına asla izin verilmemelidir. En kısa zamanda ve en hızlı şekilde tekrar ağaçlandırılması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğine inanıyoruz.

Bizleri üzen diğer bir konu Ermenistan yönetiminin Azerbaycan’da sivillere yönelik gerçekleştirmiş olduğu saldırılardır. Bu saldırılar insanlık ve savaş suçudur. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kardeş Azerbaycan halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Değerli Basın Mensupları,

Meslek odaları gücünü Anayasa’dan ve üyelerinden alan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Kendi uzmanlık alanlarında insanımızın ve ülkemizin geleceği açısından söz söyleme hakları Anayasal bir haktır. Ülkemizin birçok sorunu çözüm beklerken iktidarın meslek birliklerimizin yapısına ve işleyişine yönelik tartışmaları yeniden gündeme getirmesini üzücü ve kaygı verici buluyoruz. Barolarla başlayan ve 26 akademik meslek birliğine   karşı bu anlayışın uygulanmasını kamuoyunun dikkatine ve takdirine sunuyoruz. Bilinmelidir ki Anayasal bir kuruluş olan kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri, demokratik, saydam ve hukuki yapılarıyla verilmeyecek hiçbir hesapları yoktur.

Emek ve meslek örgütlerine yönelik düzenlemeler açık bir şekilde kamu yararını, kamusal üretim, hizmet ve denetim gerekliliklerini, bu yöndeki Anayasal örgütlenmeleri ve toplumsal muhalefeti etkisizleştirme, tasfiye etme ve cezalandırmaya yöneliktir. Ancak bilinmelidir ki ülkemize, Anayasal demokratik kazanımlarımıza, emeğimize, mesleklerimize, meslek alanlarımıza ve meslek örgütlerimize sahip çıkmaya devam edecek, baskılar karşısında boyun eğmeyecek, hukukun üstünlüğü ve ülkemizin mutlu yarınları için mücadeleye devam edeceğiz.

Pandemi sürecinden bu yana kaybettiğimiz yurttaşlarımızı, meslektaşlarımızı ve özellikle bu sürecin kahramanları olan sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Başladığı ilk günden itibaren Covid-19 salgınının ilk karşılayıcıları, doğaldır ki tüm dünyada olduğu gibi sağlık çalışanlarıdır.  Bu nedenledir ki birçok ülkede sağlık çalışanlarının toplumun diğer kesimlerine göre 4-5 kat daha fazla  Covid-19 ile hastalanma riski taşıdıkları saptanmıştır.  Bunun için “Covid-19, sağlık çalışanları için milenyumun ilk meslek hastalığıdır.”  tanımlamaları yapılmıştır. Dünyadaki birçok ülke, Covid-19’u meslek hastalığı olarak kabul ederken maalesef ülkemizde halen resmi olarak Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmemiştir. Covid-19 Hastalığı Sağlık Çalışanları İçin Acilen, Meslek Hastalığı Olarak Kabul Edilmelidir!

Sağlıkta şiddeti önleme yasasının kabul edilmesi sevindirici olmakla birlikte, veteriner hekimler, halk sağlığı mücadelesinde doktor, diş hekimi ve eczacılar gibi aktif rol üstlendiklerinden bu yasaya kesinlikle dahil edilmesini istiyoruz. Yasadaki ceza artırımının, şiddeti tek başına engellemeyeceği, sorunun yapısal olduğu da bilinmelidir.

Bizleri rahatsız eden diğer bir konu ise; ilimizde ikamet eden ve sayıları 500.000’nin üstünde olan Suriyeli göçmenlerin sorunları, her yönüyle artarak devam ediyor. Kendilerini hekim, diş hekimi ve veteriner hekim olduklarını iddia eden birçok kişi kırsal kesimde ve merdiven altında denetimsiz çalışarak halkın sağlığını tehdit etmeye devam etmektedir. Bu önemli konu hakkında tüm yetkililerin gereğini yapmasını acilen beklemekteyiz.

Değerli Basın Mensupları,

HAMOK bugüne kadar çok önemli görevler üstlenmiş, bizleri ve toplumu ilgilendiren birçok konuda çalışmalar, görüşmeler ve basın açıklamaları yapmıştır. Bu çalışmalardan biri de, Defne ilçemizde yer alan ve yıllardır birçok mahalleye koku yayan, sağlık, çevre ve şehircilik anlamında çok kötü bir örnek sergileyen ve halkın büyük tepkisini çeken artıma tesisi ile hayvan barınağıdır. Bununla ilgili yürüttüğümüz son çalışmaları sizlere aktarmak isterim.

HAMOK, arıtma tesisinin yaydığı koku ve sağlık açısından yarattığı tehlikenin farkında olup, şehrin ortasında böyle bir tesisin olmaması ve yerinden kaldırılması konularında Büyükşehir Belediye Başkanımız ile defalarca görüşmeler yapılmıştır.

Gelinen son durumda ise  Biz HAMOK ve orada yaşayan halk olarak, arıtma tesisinin ve hayvan barınağının oradan kaldırılması ve yerlerinin yeşil alan yapılması konusunda ısrarımız sürerken Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağının kaldırılması yönünde karar almış ancak arıtma tesisi ile ilgili ise Büyükşehir Belediyesinin Narlıca ve Hassa’ya kurulan ve koku yarmayan son teknoloji arıtma tesisinin, şu anda mevcut arıtmanın yerinde kurulması yönünde görüş içerisinde olduğunu görüyoruz.

Kangren haline gelen Turunçlu Arıtma Tesisinin bir an evvel çözülmesi gerektiği düşüncesi ile tekrar 31 Ağustos 2020 tarihinde Narlıca Arıtma Tesisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü SAVAŞ ile HATSU Genel Müdürü ve daire başkanlarının katılımıyla teknik anlamda bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantı sonucunda, Turunçlu Arıtma Tesisinin çözümü noktasında önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Toplantı sırasında önerimiz doğrultusunda, bağımsız ve tarafsız bir kuruluş olan Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’den konusunda uzman bir ekibin buraya davet edilmesi ve Turunçlu Arıtma Tesisi ile ilgili teknik, sağlık, çevre ve şehircilik anlamında bir rapor düzenlenmesini talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü SAVAŞ, çıkacak bu rapor doğrultusunda hareket edeceğini açık olarak beyan etmiştir.  Bu toplantıdan yaklaşık bir hafta sonra 08 Eylül 2020 tarihinde HATSU Genel Müdürü Sayın M. İkbal POLAT ve ilgili daire başkanlarıyla yeniden teknik bir toplantı yapılarak  konu hakkındaki detaylar irdelenmiş ve izlenecek süreç karara bağlanmıştır.

Dolayısıyla, TMMOB uzmanlarının hazırlayacağı raporu, Turunçlu Arıtma Tesisinin çözümü konusunda çok önemli bir adım olarak görüyor ve bu rapor doğrultusunda hareket edilerek en kısa zamanda sorunun çözüleceğini bekliyoruz.

Hatırlanacağı üzere 10 Ağustos 2017 tarihinde Antakya kent merkezinde bulunan Atatürk Stadyumu ile Kapalı Spor Salonu, ardından 26 Şubat 2018 tarihinde ise Antakya Oteli ve Vakıflar İş Hanı ile ilgili olarak, yıkımlarından sonra kent dokusuyla bütünleşen yeşil alanlar ve kent meydanları haline getirilmeleri konusunda görüş ve önerilerimizi sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştık.

Sayın Valimizin girişimleri ile kamulaştırılan eski Meclis binası ve Adalı Konağı’nın yeni işlevleri ile ilgili süren hızlı çalışmalar için, sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Adalı Konağı  ile beraber kullanımı söz konusu olan Eski Antakya Oteli yerinin, Valiliğimiz tarafından kamuoyu ile paylaşılan projenin kente olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz. Ancak eski otel alanı ile ilgili bu proje dışında eski imarını oluşturmak üzere yapılan plan değişikliğini doğru bulmadığımızı ifade etmek isteriz. Bu plan değişikliğine göre yıkılmadan önceki gibi 7 katlı imarla bina yapılması durumunda, kentin siluetini olumsuz etkileyeceği açıktır.

 Vakıf  İşhanı binasının mevcut durumu ise, hepimiz açısından risk oluşturmaktadır. Bu binanın bir sorun yaşanmadan önce yıkılması gerekmektedir. Vakıf  İşhanı alanının kent merkezine açık ve yeşil alan olarak kullanılması ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Vakıflar Müdürlüğü’nün daha fazla çaba sarf etmesini talep ediyoruz.

Antakya Kapalı Spor Salonunun aynı amaçla kullanımının devamı, kente çok önemli katkılar sağlayacaktır. TOKİ’den alınıp Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.

Eski Antakya Otogarı, çevresinde oluşacak alanla birlikte tasarlanmalıdır. Bu alanla ilgili yapılacak projenin öncelikle meslek odalarından görüş ve önerilerinin alınması ve  kamuoyuyla önceden paylaşılarak hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Değerli Basın Mensupları,

Ülkemizin ve İlimizin geçtiği bu zor dönemde, Cumhuriyeti, demokrasiyi ve tüm değerlerimizi yaşatmak, ancak bir arada durmak ve birbirimize sarılmakla mümkündür. Şimdi ayrışma değil, kardeşlik ve dayanışma ruhuyla bir arada olma zamanıdır. Bizler  bir yandan üyelerimizin hak ve çıkarlarını savunup bu yolda mücadele verirken, diğer yandan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve kentimiz için kamu yararını savunacağımızı, mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerimizi toplumun hizmetinde kullanacağımızı, bilim ve teknoloji temelinde çağdaş, laik, demokratik hukuk devletini savunacağımızı ifade etmek isteriz.

HAMOK olarak yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen güzel yarınlara olan inancımızı belirtmek isteriz. Kararlı mücadelemiz, umudumuzu asla yitirmeden devam edecektir.

Bizler bu çalışmaları yürütürken bizim sesimizi kamuoyuna duyuran, bizleri toplumla buluşturan siz basın emekçilerine de verdiğiniz katkı ve destekten dolayı HAMOK Bileşeni Odalar adına teşekkür ediyorum. “

HAMOK

(Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu)

HATAY DİŞ HEKİMLERİ ODASI

HATAY ECZACI ODASI

HATAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

HATAY TABİP ODASI

HATAY VETERİNER HEKİMLER ODASI

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB İÇ MİMARLAR ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY ŞUBESİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB MİMARLAR ODASI HATAY ŞUBESİ

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

Jandarma Altınözü’nde çeşitli elektronik eşya satan bir kişiyi yakaladı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde, çeşitli elektronik eşya satan bir kişi Jandarma tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 24.04.2024 günü Altınözü ilçesi...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Et ve Et ürünlerine denetim!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik kapsamlı...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar 23 Nisan’da hasta çocukları unutmadı!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar Belediye personeli ile bir araya geldi:  Antakya’mızı sizlerle ayağa  kaldıracağız!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediye personellerinin ile yaptığı motivasyon toplantısında “Antakya’yı sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.  Başkan İbrahim...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e hayırlı olsun  ziyaretinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:  Hatay için hazırız!
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ağırladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin...
<strong>Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz!</strong>
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu, taliplerine acilen yanıt verilmesini istedi. Yaptığı basın açıklamasında, Mali Müşavirlerin iş...
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Doğa için seferberlik talep edenler, ÇED raporu zorunluluğunu kaldırıyor!
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde artan çevre sorunlarına ve Hatay’da ÇED raporu zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik yazılı bir...
Hatay’da Mucbir Sebep’in uzatılması isteniyor
6 Şubat Depreminde yıkılan Hatay’da Mucbir Sebep durumunun uzatılması istendi. Hatay serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Mucbir Sebep’in uzatılmasını talep...
Samandağ’da 23 Nisan Coşkusu
Hatay’ın Samandağ ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik eve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...
Hatay Diş Hekimleri Odası’nın Genel Kurulu Cumartesi günü
Hatay Dişhekimleri Odası’ nın 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 27 Nisan 2024 Cumartesi günü yapılacak. Oda Başkanı Nebil Seyfettin  Hatay...
<strong>HATSU’dan yeni meskenler içme suyu hattı</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeniyle zarar gören su iletim hatlarını onarmak ve yeni meskenlerin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına altyapı...
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yıllık işletme cetveli duyurusu!
Hatay Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yıllık işletme duyurusunu yayınladı. Duyuruda sanayi siciline kayıtlı işletmelerin 2023 yılına ait işletme...
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’dan Bakan Mehmet Özhaseki’ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin çevreyle ilgili açıklamalarına tepki...
Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi:  İktidardan olmaya Mama yok!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca,...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocukların Bayram sevincine ortak oldu!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Antakya Gençlik Kolları, Mavi Dayanışma Gönüllüleri ve Kardeş Platformu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ