Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

İNSANLIK, METAVERSE – SANAL YAŞAMA EVRİLİRKEN

Halil Yılmaz Hıtmiye
Halil Yılmaz Hıtmiye
  • 16.02.2022
  • İNSANLIK, METAVERSE – SANAL YAŞAMA EVRİLİRKEN için yorumlar kapalı
  • 561 kez okundu

Antakya – Atayurt Gazetesi

Deve sidiğine kutsallıklar yükleyenler ve hâlâ dünya; bir öküzün boynuzu üzerinde duruyor ve dönmüyor diyenlere!

Değerli Okurlarım!

Bu makalemde insanoğlu için hayal gücünün ve merakın bilgiden çok daha önemli olduğunu… Bilginin hayal gücünden sonra geldiğini… Bütün buluş ve yaratımların, hayal gücü ve meraktan kaynaklandığını… Bu nedenle merak ve hayal gücümüzü köreltip hantallaştırmamamız gerektiğini ve hayal gücümüzün bizi, sanal – Metaverse yaşama nasıl hazırlayıp ulaştırdığını anlatacağım.

İnsanlığın siyasi tarihi ve tarihsel sosyolojik – sınıfsal değişim ve dönüşümü – her yeni toplum biçiminin (Köleci, Feodal, Kapitalist…) kuruluşu, insanoğlunun yüzlerce yılını almıştır. Fakat günümüz bilinç, bilim ve teknolojisi; bu süreyi çok daha kısaltacağa benziyor.

Yani mitoloji ile başlayan insanlığın tarihsel sosyolojisi; sanal Gerçeklik – Metaverse yaşama ulaşmak üzere. Başka bir anlatımla Metaverse – Sanal Yaşam; bilimkurgunun, bilim ve teknolojiye dönüşmesi aşamasıdır.

Hermetizim – Holografik ve Metaverse yaşam, “Gerçeklik Nedir?” sorusundan yola çıkılarak; madde, enerji, zaman ve bilinci bir bütün halinde – birleştirme düşüncesini ve düşselini içeren evrenin felsefik ve maddesel – fiziksel kurgusudur.

Latince “Holos ve Gram” sözcüklerinden oluşan Holografi, Türkçede; tam görüntü ve yazılı – yazılım anlamlarını içerir.

Başka bir anlatımla Holografi, lazer ışın dalgalarının pozitif karışımı ile Dalga Sınırının Yeniden Yapılandırılması sonucu ortaya çıkan maddesel nesnenin 3 boyutlu gerçek kaydı – fotoğrafıdır.

İşte bu maddesel nesne – 3 boyutlu sanal gerçeklik, insanlığı; Madde ve Evren sözcüklerinin kısaltılmasından oluşan Metaverse’ye – gerçek ve sanal karışımı yaşama hazırlıyor.

Metaverse – Evrensel Sanal Yaşama Doğru; 1960’lı yıllardan bu yana, hiç de farkında olmadan hazırlanıyoruz. İnsanlık, bir insan ömrü için uzun; fakat insanlık tarihi için çok kısa olan 75 – 100 yıl içinde “Sanal Bir Yaşama” geçecek.

İnsanlığın geleceğini yeniden Şekillendirecek olan Metaverse – sanal yaşamın temellerini Ezoterk ve Holografik Bilgi oluşturur.

Bütün bunlar, Hermetik Bilgi” ile olacaktır. Hermetik Bilgi – Ezoterizmin babası; Kayıp Kıta – Atlantis felaketinden kurtulup – Osiris’in öğretilerini Mısır’a getiren ve Mısır uygarlığının kurucusu ve Semavi Dinlerin – tek Tanrısal inancın kuramcısı, terzilerin piri, ‘Kozmik (Evrensel) Bilgi – Öğreti’ sahibi Mısırlı Terzi Hermes’tir.

Bilgelik Tanrısı – Tanrısal Konuşma Bilgeliği ve yeteneği olan; Tek Tanrısal inancın sembolü Ezoterizmin kuramcısı Terzi Hermes – Thot – İdris Peygamberdir. Kozmik (Evrensel) Bilgi – Öğreti sahibi Mısırlı Terzi Hermes; Kayıp kıta Atlantis felaketinden kurtulan Mısırlıların ilk tanrısı, ölülerin koruyucusu ve Tanrıça İsis’in hem kardeşi ve hem de kocası olan Tanrı Osiris’in kâtibi – başyazmanıdır.

Para ve yaratıcılık üzerine kurgulanmış olan Yeni Dünya Düzeni – insanlığın geleceğini yeniden şekillendirecek – yaşamı bir başka boyuta eviriltecek olan Metaverse – sanal gerçeklik yaşamının temelini Ezoterk ve Holografik Bilgi oluşturur.

Bütün bilimlerin sırlarını taşıyan Ezoterizm – Hermetizm; ölçülebileni ölçme – ölçülemeyeni ölçülebilir hale getirme ilkesinden yola çıkarak; varlığın gerçek doğasına ulaşma yollarını araştıran; Öğretilmemek Üzere, Öğretilen Bilgi anlamına gelen Ezoterizmin temelleri Mısırlı Terzi Hermes tarafından atılmıştır.

İnsanlık, bilincin yine bilinçle açıklanması aşamasını yakalamaya koşarken; Dünya da hızla Holografik ve Metaverse yaşama doğru sessiz, sedasız eviriliyor.

Ezoterizm kökenli Holografik (Fügürsel) düşüncenin günümüzdeki düşsel yorumu Metaverse yaşam: İnsan doğasının, kültürünün, tarihi gerçekliğinin ve tarihsel sosyolojisi konusundaki geleneksel bilgi, birikim ve imgelerini değiştirecek, bütün bu kadim değerleri yeniden düzenleyecektir.

Metaverse – Sanal gerçeklik, insanlığın ve yaşamın bir başka boyuta evirildiğinin işareti olan Hologram teknolojisi; günümüzde yaygın olarak kullanılıyor: Kredi Kartları, Kimlik Kartları, Ses Kayıtları, Askeri Haritalar, Casusluk Yazılımları, Veri – Bilgi Depolama Cihazları, Tıp, Güvenlik, Sanat gibi…

Dijital Dünyanın – Metaverse – Sanal Gerçeklik Yaşamının temeli önce kredi kartlarıyla atıldı. Kripto – Dijital – şifreli ya da sanal para aşamasına geldi.

Metaverse – Sanal gerçeklik ile dünya nüfusunun azaltılması… İnsanları evde çalışmaya zorlayarak, Dijital Dünyanın yeni köleler sınıfını yaratacaktır.

İnsanlık tarihinin kadim BUDUN geleneği – ırkların tarihsel sosyolojik haritaları silinmesi için sanal katalog evlilikler başlayacak ve Dünya nüfusu azaltılacak.

Çocuklar, bebekliklerinden itibaren; yeni Dünya (Dijital – Sanal) yaşamına uyumlu hazırlanıyor.

Yeni kuşaklar sevgi ve dostluğu makinalarla paylaşıp, çok uzaklardan sevecek, sevilecek, dokunma yoluyla zevk, tat ve koku alarak yaşayacak.

İnsanlığın tarihsel sosyolojisinin temeli olan geleneksel – töresel bütün kadim değerleri bitecek.

Yeni meslekler doğarken, eski birçok meslek tarihe karışacak.

Bu yenidünya düzenine – yaşamına emek, bilinç ve bilim üçlüsü egemen olmadığı zaman; insanın kendisi, kendi kültürel değerlerini – insani yönlerini yitirecek; bilindik – geleneksel yaşamdan koparak, sanal bir dünyanın, evrenin sanal yaşamına, sanallaşarak tutsak olacaktır.

NOT: İnsanlar ciğersiz, onursuz; dostluklar, Metaverse gibi sanal olmuş.

KAYNAK:

1- Nil’in Ezoterik Ülkesi // Ali NARÇİN

2- Facebook CEO’su Mark Zuckerberg,

3- Metaverse ve Sonrası // İsmail Hakkı AYDIN

Halil Yılmaz HITMİYE

Eğitimci-Şair-Yazar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ