Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Karadeniz’de Doğal Gaz Rezervi bulundu

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 23.08.2020
  • Karadeniz’de Doğal Gaz Rezervi bulundu için yorumlar kapalı
  • 542 kez okundu

Her tarafta doğal gaz haberleri var. Her taraftan sevinç çağlayanları akıyor. Türk milletinin her ferdi gibi biz de sevinçliyiz. Ama ayni zamanda hüzünlüyüz. 

Bizim neslimizin marşını hepiniz biliyorsunuz  

Çıktık açık alınla 10 yolda her savaştan  

10 Yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan 

Başta bütün dünyanın saydığı baş komutan 

Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan 

Şimdi o tarihi günlere mi döndük. İnşallah döndük ama bu yol o yola pek benzemiyor. 

Biz karamsar değiliz. Bir umut gördük mü koşar adım umuda doğru yol alırız. Ama plansız hesapsız kitapsız bilimsiz Denk bütçesiz laik eğitimsiz bir ortamda umutlar da yeşermez. 

Haberlere şöyle bir göz atalım: 

  • Karadeniz’de 320 milyar Metre küp doğal gaz rezervi bulundu 
  • Bulunan bu gaz rezervi 2023 te Türk milletinin kullanımına sunulacak  
  • Türkiye Cumhuriyeti her sene 40 Milyar Dolar enerji ithaline ayırmaktadır 
  • 2020 yılı merkezi bütçe açığımız 139 milyarı halen aşmıştır 

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan müjdeyi Türk milletine şu sözlerle verdi:Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. “Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Arama çalışmalarının tamamen milli imkanlarla gerçekleştirildiğinin altını çizen Erdoğan “Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız.” 

 Türkiye’mizin 14 Mayıs 1950 den bu yana derdi petrol ve doğal gaz kaynaklarına sahip olmaması değildir. Bütçelerinin açık olması ve laik eğitimden uzaklaştırılmasıdır. 

 Eğer DENK bütçeye ve laik eğitime dönmezsek ki bir dönüş işaret fişeği ufuklarda bile yok. O doğal gazı milletimizin refah ve saadeti için kullanmamız çok ama çok zordur.  

Burası ORTADOĞU dur burada yollar taşlı ve dikenlidir. Ortadoğu’nun dostu da düşmanı da çoktur. 1600-1923 arasında Ortadoğu’da ve özellikle Türk Milleti üzerinde oynanan oyunlar Birinci Cihan Savaşı ve diğer saldırılar SEVR Anlaşmaları hiç bir zaman unutulmamalıdır. Her yapılanın bu açılardan değerlendirilmesi gereken bir süreçteyiz. 

Mali tablomuz çok ağır ve derindir. 

İşte 22 Ağustos 2020 tarihi itibari ile  AKP dönemi karnesi: 

  • Bir gram altın 2003 te 18 YTL iken 457. YTL ye çıkmıştır. Artış 25 mislidir 
  • ABD Doları 2003 te 1.660.000 TL iken 7.336.000 TL ye çıkmıştır. Artış 4.3 mislidir 
  • Çeyrek altın 2003 te 24 YTL iken 751. YTL ye çıkmıştır. Artış 31 Mislidir 

İç ve dış borlarımızı tam olarak bilen yok ama GOOGLE amcamızın  bildiği kadarı ile: 

Türkiye’nin net dış borç stoku da aynı dönemde 256,5 milyar dolar olarak belirlendi. Stokun milli gelire oranı yüzde 33,8 olarak kayıtlara geçti. Hazine garantili dış borç stoku ise 14,2 milyar dolar oldu. Kamu net borç stoku bu dönemde 782,2 milyar lira olarak gerçekleşti.30 Haz 2020  

Görüldüğü gibi 1923 – 1938 arasındaki dönemden çok uzaklardayız. Bu açık bütçelere ne can dayanır ne de canan. DENK bütçeye dönmeden her şey Türk milletine HARAM olur. Türk milletine gerçekten müjde vermek isteyen bir hükümet. Bütçelerimizi bundan böyle de olsa denk olma kararı alır Türk Milletine müjdeyi verir “ Durmak yok yola devam der.” Eğer DENK bütçe yapmadan yola devam edilirse her yol ve her şey karanlığa çıkma rızkı taşır. Dost acı söyler 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ