Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Kısa Kısa Durum Vahim Ama Umutsuz Değildir

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 07.12.2020
  • Kısa Kısa Durum Vahim Ama Umutsuz Değildir için yorumlar kapalı
  • 409 kez okundu

Bir CHP milletvekili Ordumuz Satılıktır demez, diyemez ve dememiştir. 

 CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ” Devletin ordusu Katar’a satılmış ” sözünü Av Güner Yiğitbaşı ele alarak bir bardak suda fırtına koparanları uyarmaktadır. Ve bir hukuk adamı olarak  demektedir ki:  

Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözünün neresinde hakaret vardır? 

Bu söz, doğrudan orduyu hedef alan ve Türk Ordusunu suçlayan, aşağılayan, itibarsızlaştıran ve küçük düşüren bir söz değildir. 

CHP Milletvekili Ali Mahir BAŞARIR; doğrudan Türk Ordusunu hedef alarak, orduyu küçük düşürmek, değersizleştirmek ve hakaret etmek amacıyla, “Türk Devletinin Ordusu, satılık ve aşağılık bir ordudur” dememiş ki” 

Sayın Av. Güner Yiğitbaşının sözleri buraya kadar: Şimdi ekliyorum. 14 Mayıs 1950 tasrihinden bu yana TBMM nin gücünü kudretini ve etkinliğini  de arkalarına alan hükümetler Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemek için zincirleme açık bütçe yaparak Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklerken acaba yaptıkları nedir? 

Geçiniz baylar bayanlar. Geçiniz. Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD Doları bu gün 6 Aralık  2020 tarihinde 7.813.000 TL olmuştur. Hayır olmamış yapılmıştır. Ve de gaflet dalalet ve hatta h……. ile devam edilmektedir. Asıl hakaret satılık ihanet gaflet dalalet ne derseniz deyin. Budur. Buna DENK bütçe yaparak çare aramayanların diyecek sözü olamaz. AKP yönetiminin damatları gibi işi esas sahibine iadeden başka çıkar  yolları kalmamıştır. 

Ey Türk Milleti Davalarımız  yani sizin davalarınız 

2021 mali yılı bütçesi için açtığımız davada; Bütçe rakamları şöyledir.  

  • 2021 yılında bütçe gelirleri 1. Trilyon 101,1 Milyar TL   
  • Bütçe giderleri 1 trilyon 346,1 milyar lira,    
  • bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörüldü.  

İşte bizim dava ettiğimiz bütçe budur. Bu bütçenin neresini dava ettik. Gelirleri 1 trilyon 101 Milyar TL   olan bir devlet  giderleri 1 Trilyon 346 Milyar TL olan bir bütçe yapıyor. Aradaki fark 246 Milyar TL. ilave ederek bütçe yaptığını zannederek TBMM ne sunuyor. Biz diyoruz ki. Ey devlet paran/ gelirin kadar bütçe yapabilirsin . Hayalden oraya koyduğunuz 246 Milyar TL yi oradan kaldıracaksınız. Olmayan hayali bir parayı bütçeye koyamazsınız. Davamızın konusu budur.  Burada anlaşılamayacak karışık bir şey yok. Ne kadar gelir o kadar gider yapacaksınız  

Aksi halde Türk Milletinin cebinden paralarını sofrasından yiyecek ve içecek almış olursunuz. Hukuka ve Anayasamıza aykırı olan husus da budur

NOT: Ne yazı ki bu uyarılara kulak asan yok. 246 milyar açık bütçe TBMM de bu gün            ( 7/12/2020)başlayacak12 gün süre ile görüşülecek ve bu açıkla kanunlaşacaktır.  Türk milletini çok  zor bir 2021 beklemektedir. 

Durum Vahim Ama Umutsuz Değildir 

 14 Mayıs 1950 de başlayan a dan z ye Anayasa dışı işler ve eylemler artarak sürmektedir. 1924 ve 1961 Anayasalarında ve hatta 1982 Anayasasında yer almayan hususlar  AKP döneminde  yama gibi Anayasamıza alınmış ve monte edilmiştir. AKP döneminde 11 defa Anayasamız değiştirilmiştir. Ulusal egemenlik demokratik haklar ve hukuk devleti, ilkelerindeki tahribatlar derindir.  

Bu tahribatlar;  

  • Hükumetimizin ilga edilmesi, 
  • TSK nın Hastanelerinin elinden alınması.  
  • TSK İdari ve Adli mahkemelerin lağvedilmesi.  
  • Ordumuzun personel yetiştiren okullarının büyük bir kısmının kapatılması 
  • Açık kalanların da  birer imam hatip modeline dönüştürülmesi vs. gibi uygulamalardır.  

Bu uygulamalar Türk milletini derin derin düşündürmektedir. 

Durum vahim ama umutsuz değildir denilen günlerden geçiyoruz. (*) 

Asgari Ücretlilerin Dramı 

Asgari Ücret sözlükte şöyle tanımlanmaktadır. İşçilere bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, kültür vs. gereksinimlerini günün fiyatları üzerinden en az düzeyde karşılamaya yetecek ücret

Bu ay asgari ücretlerin tespit ayıdır. Asgari ücretin hesaplanması gayet basittir. 2003 te asgari ücret 250 TL idi. Çeyrek altın 24 TL idi. Bölelim=10,1 

2020 yılında asgari ücretler 2.400. TL idi. 2020 de   Haziran ayını ortalama olarak alırsak  çeyrek altın 637 TL idi. 2400:637=3,6 yani 2003 te asgari ücretle 10 çeyrek altın alınırken 2020 de 3,6 çeyrek altına düşmüştür. Şimdi 2003 teki 10 çeyrek altın alım gücündeki asgari ücrete dönmemiz gerekir. Bu gün 6 Aralık 2020  çeyrek altın 757 TL dir. Eğer 2003 teki asgari ücrete yeter diyorsak bu yıl asgari ücret 7570 TL olmalıdır. Bu kadar basit bir iş için bir sürü işçi temsilcisi hükümet temsilcisi günlerce toplanacaklar çıkaracaklar göreceksiniz 2003 teki asgari ücretin yarısını bile veremeyeceklerdir. Bu ise iki şeye delalet eder. 

1- Açık bütçelerle memleket tam manasıyla iflasa sürüklenmiştir. 

2- AKP yönetiminde ekonomi açık bütçelerde ısrar ede ede dibe çakılmıştır. NOKTA: 

Ne  

( *) 2. Cihan Savaşında  Winston  Churchill’in söylediği tarihi söz. 

Haftanın sözü: Deniz, dalgaları ile deniz, hükümdar yardımcıları ile hükümdar olur.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ