Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

     ORTADOĞU’DA SON TANGO

Halil Yılmaz Hıtmiye
Halil Yılmaz Hıtmiye
  • 22.10.2023
  •      ORTADOĞU’DA SON TANGO için yorumlar kapalı
  • 168 kez okundu

                                                                                   Antakya Atayurt Gazetesi

“IŞİD, DEAŞ, EL KAİDE” gibi; MOSAD ve CIA tarafından kurulmuş radikal İslamcı terör örgüt “HAMAS”; Siyonist – ırkçı bir terör Devleti olan İsrail’e karşı; “Aksa Tufanı” adını verdiği (20 Dakikada  5 Bin Füze  Fırlatarak), hiç beklemediği, ölümcül bir saldırı başlattı.

Dünya Siyonizm’inin (Din + Etnisite) faşist terör Devleti İsrail de; çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın demeden tüm sivilleri – Filistin Halkını; karadan, havadan ve denizden sarmalayarak katletmeye – imhaya – etnik temizlik yapmaya başladı.

İsrail, savaşın uluslararası Hukukunu ve ahlakını hiçe sayıyor. Filistin’i, Hiroşima ve Nagazaki’ye çevirmeyi; insanlık suçu etnik temizlik – soykırım yapmayı, Dünyanın gözlerinin içine baka baka sürdürüyor.

Sadece kendine demokrat Batı,  ABD, İngiltere ve Avrupa; Siyonist (Din + Etnisite) faşist terör Devleti İsrail’in Filistin’de; insanlığı öldürmesine – katletmesine,  seyirci kalmanın çok ötesinde her türlü Askeri, Lojistik  desteği vermeye devam ediyor.

Yani Küresel Güçler ve işbirlikçileri BOP için, tüm insanlığın önünde; İsrail’in, insanlığın özsuyunu öldürmesini ağızları kulaklarında, bir film gibi doyumsuz bir hazla izliyor.

Hava, Kara ve Deniz kan kokuyor. İnsanlık, özsuyunu yitirmek üzere. Kana susamış cellâtların savaş makineleri Filistin’de yine ölüm kusuyor. Bölgenin mazlum halkları, doğup büyüdükleri topraklarında katlediliyor, yine birbirine boğazlatılacak…

Kanları emilecek, canları alınacak, geride kalanlar iliklerine kadar sömürülecek. İnsanlığın bu kadim toprakları yine Kendi, Kadim Halklarının kanlarıyla sulanacak.

Bulutlar kan ağlamaya devam edecek. Hiçbir zaman kendi doğal suları ile akmamış Dicle, Fırat ve Asi, yine kan ve gözyaşı olup akacak.

Bu coğrafyanın kadim tarihi boyunca politik – siyasi bir arena  seçilmesi; sahip olduğu tarihsel, inançsal, doğal zenginlikleri nedeniyle dün olduğu gibi, yarınlarda da belalı bir coğrafya olmaya devam edecek.

Kapitalist Sistemin çarklarını döndürecek bunca zenginlik, Emperyalist Vandalların iştahlarını kanla kabartıyor. Anadolu ve Mezopotamya kirli savaş stratejileriyle karşı karşıya. Doğu Akdeniz, en son savaş teknolojileriyle donatılmış savaş gemileriyle dolup taşıyor.

Dünya, yeni düzenini arama, kan ve ateş ile kurma dönemine girdi:

Vahşi Kapitalizm – Küresel Güçler, ortaçağını aşamamış (Geri Kalmışlık) bölgenin, çok renkli demografik yapısının getirdiği “Din, Mezhep, Tarikat ve Etnisite” elverişliliği üzerinden Halkları ayrıştırıp çatıştırarak Dünya nüfusunu da azaltmayı planlıyor:

Çünkü Küresel Güçler Dünyayı, 1914 – 1. Paylaşım Savaşı öncesine çevirip yeniden paylaşmayı… İsrail, BOP (Büyük İsrail Devletini Kurmak) için; Hamas – İsrail savaşını; Türkiye’yi, İran’ı, Irak’ı, Yemeni, Lübnan’ı, Azerbaycan’ı, Suriye’yi de katarak bölgesel savaşa dönüştürmeyi, yeni Devletçikler yaratmayı planlıyor.

Bu topraklarda binlerce yıldır devam edegelen bu kavga; para ve din adamlarının Halkları birbirlerine boğazlatma, egemen olma kavgasıdır.

Vahşi Kapitalizmin şahları, padişahları, Kral ve Tiranları; atları, kaleleri ve piyonlarıyla Halkları birbirlerine yine boğazlatacaklar. Dicle, Fırat ve Asi yine kan akacak.

Düşlerimizin Selvi boylu, kısrak belli, kaytan kara belikli… Buğulu, iri gözlü soylu aşkların; kanlı, kara sevdaların anası bu coğrafya; dün olduğu gibi bugün de 3. Dünya cehennemine hazırlık yapan Küresel Güçlerin savaş tamtamlarıyla gümbürdüyor.

Emperyalist Güçler, uygarlıkların doğduğu bu topraklarda; uygarlığı – insanlığı çıra gibi yakmaya – Cehennemin kapılarını sonuna kadar açma hazırlığında.

Beyinlerini, Küresel Güçlerin emrine tutsak etmiş, 1300 yıl öncesi Yezit’in kanlı ve kirli zihniyetine kilitlemiş, öngörüsüz, mankurtlaştırılmış “Eş Başkanların” etnik ve mezhep rotalı gemisinde; kan ve gözyaşı dolu bir ummana doğru yol alıyoruz.

Hamas – İsrail savaşı, sadece Filistin ve İsrail’i ilgilendiren bir savaş değildir: Bu savaşta, bu geniş coğrafyanın (Kafkasya, Anadolu, Mezopotamya ve Kuzey Afrika) Emperyalist Güçlerin egemenliğine girmesine; seyirci kalmayacak olan Çin, Rusya, Irak, Suriye, Lübnan, Hindistan ve Kuzey Kore gibi aktörleri de vardır.

Bu topraklar hiçbir zaman, hiçbir zalimin ektiği zulmünü biçmeden öldüğüne tanık olmamış, fakat onların ektikleri zulümlerden de yeni zalimler; insanlık ve uygarlık düşmanı, ahlak ve vicdan yoksunu zındıklar, Firavunlar türeye gelmiştir.

Bu kavga, emek – sermaye, ezen – ezilen, mazlum ve zalim düzeni – sınıflı toplumlar olduğu sürece, bitmeyecek bir kavgadır.

Topraklarında halen ot bitmeyen, bebeklerin sakat doğduğu Hiroşima ve Nagazaki’ye Atom Bombası atan Vahşi kapitalizmin, vahşi ve militarist gücü ABD’nin; 2. Dünya Savaşında 60 milyon insanın ölümüne neden olan Alman delisi Hitler, İtalyan manyağı Musolini, İspanya’nın kan emicisi Frankoların çıkmayacağının garantisini kim verecek?

Bu savaş, tüm Dünyayı kana bulayacak, belki de yaşanmaz kılacak çok tehlikeli bir gelişmedir. Küresel Güçlerin – Vahşi Kapitalizmim devam eden – yaşama geçirmeye çalıştığı BOP; insanlığı Armageddon (Kıyamet) savaşına hızla sürüklüyor.

 Halil Yılmaz – Hıtmiye

Eğitimci – Şair – Yazar

www.hitmiye.com

Suha_6331@hotmail.com                                           

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ