Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

ŞAMPİYON HATAYSPOR MASAYA YATIRILDI

ŞAMPİYON HATAYSPOR MASAYA YATIRILDI
  • 14.07.2020
  • ŞAMPİYON HATAYSPOR MASAYA YATIRILDI için yorumlar kapalı
  • 720 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan Spor Saati programının konuğu oldu.

Hatayspor’un elde ettiği haklı şampiyonluğun masaya yatırıldığı programda takımın gelecek planları ve Süper Lig yolculuğu da konuşuldu.

Şampiyonluk kutlamalarının yer aldığı görüntülerle başlayan programda düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “53 yıllık özlem inanç sayesinde mutlu sonla bitti. Hatay’ı bir çatı altında bütünleştirerek bu zaferi elde ettik. Adana deplasmanı sonrası Erzin’den başlayarak Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen, Antakya ve Defne’de şampiyonluk turu attık. 53 yıl sonra gelen şampiyonluğu biraz geç saatlerde kutladık. Bundan dolayı rahatsızlık verdiysek hemşehrilerimiz kusurumuza bakmasın” diyerek şampiyonluk gecesi yaşadığı duyguları paylaştı.

Elde edilen başarıda emek veren herkesin payının olduğunu da belirten Başkan Savaş, “Kültürel ve sportif alanlardaki adımlar herkesi bir çatı altında topluyor. Biz bu başarıyı elde ederken herkesin payının olduğunu söyledik. Tüm dinamiklerimizle bu başarı kazandık. Gelecek sene için de şimdiden kollarımızı sıvadık” dedi.

İSTİKRAR VE TAKIM RUHU ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Hatayspor’un bugünlere nasıl geldiğini anlatan Başkan Savaş, “Herkesin karamsar olduğu günlerde ben hiç umutsuzluğa kapılmadım. Beş yıl önce 3. Lig’e düşmek üzere olan takımın elinden tuttuk ve önce 2. Lig’e tutunmasını sağladık. Doğru adımlar attık ve ertesi sene 1. Lig’e çıktık. 1. Lig’deki mücadelemizde Süper Lig’i kıl payı kaçırdık. Bu sene de hiç karamsar olmadım. Şampiyon olacağımıza emindim. Teknik direktör değişikliği yaşasak da oturmuş yapılanmamızla başarıya ulaştık” istikrar ve takım ruhuyla şampiyon olduklarını ifade etti.

Hatayspor’un herkesin sempati duyacağı bir takım olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, bordo-beyazlıları her zaman siyasetin dışında tutacağını yineledi.

EFSANE BAŞKAN HATAYSPOR’UN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

Kalıcı başarı için bilimselliğin ve kurumsallaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Savaş, “Geçmişte kulübümüze hizmet veren tüm başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Herkes gücü ölçüsünde bu takıma katkı vermiştir. Ancak artık sporda başarı bilimsel veri ve kurumsal yapı ile elde ediliyor. Biz Hatayspor’da mali ve idari yapılamayı sağlıyoruz. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor” diyerek Hatayspor’un yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Gelecek hafta itibariyle mevcut kadrodaki futbolcularla görüşeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Gelecek sezonun yapılanmasına dün akşam başladık. Önümüzdeki hafta futbolcularımızla görüşüp onların

fikrini ve planlarını dinleyeceğiz. Ondan sonraki süreçte hızlı bir şekilde transfer politikamıza yön vereceğiz. Altyapı sorumlumuz Fatih Kavlak ve Gökhan Zan’ın çalışmaları, teknik direktörümüzün istekleri ve kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda transferleri bitireceğiz. Hem gelecek vadeden hem de tecrübeli futbolcuları bir araya getireceğimiz bir kadro kuracağız” diyerek yeni hedeflere ulaşmak istediklerini belirtti.

Süper Lig kulüpleri arasında en az borca sahip kulüp olabileceklerini belirten Başkan Savaş, “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Popüler olmak için yanlış transferler yapmayacağız. Ancak büyük takımlara diş geçirecek güçte bir takım kuracağız. Başarıya susamış ve kaliteli bir takımımız olacak” dedi.

Ajax’ın altyapı modelinin çok sade ve başarılı olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Altyapıda Ajax modelini benimseyeceğiz. Hem futbolcu üreten hem de dünya futboluna bu futbolcuları hediye eden bir kulüp olmak istiyoruz. Onun için gelirimizin önemli bir kısmını altyapıya ayıracağız” dedi.

Başkan Savaş, tesislerin yetersiz olduğunu ve şartlarının iyileştirilmesi için Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüştüklerini de sözlerine ekledi.

Hatayspor için iş insanlarından ve hayırseverlerden destek istemeye devam edeceğini belirten Başkan Savaş, “Bugüne kadar şahsım için hiçbir zaman kimseden para istemedim. Ancak Hatayspor için destek istemeye devam edeceğim” dedi.

Yeni stadyumun isim konusu hakkında bir kez daha düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Recep Bey’i isim konusunda gereksiz yere üzdüler. Ancak Recep Bey’den takımımız için yardım istemeye devam edeceğiz. Bu sene için seçim olmayacak. Başarıyı elde eden yönetici arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SAYIN VALİMİZLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Hatay Valisi Rahmi Doğan ile uyum içinde çalıştıklarını belirten Başkan Savaş, “Eski valilerimizden sadece Celalettin Lekesiz ile uyum içinde çalışamadık. Sayın Valimiz Rahmi Doğan ile uyum içinde çalışıyoruz. Şehrimizin sorunlarına çözüm üretmek için kendisi de yoğun çaba harcıyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Sivaslı ancak bundan sonra Sivasspor-Hatayspor maçında kalbinin yarısı Sivas için diğer yarısı da Hatay için atacaktır” dedi.

Hatayspor’un şampiyonluk kupası ile buluşacağı güne Hatay’ın tüm siyasi dinamiklerini davet eden Başkan Savaş, “Buradan tüm siyasi dinamikleri davet ediyorum. Ama Türkiye Futbol Federasyonunun da izin vermesi lazım. En azından Sayın milletvekillerimizin orada olması bizi mutlu eder. Hatay için bizim gibi ağlasınlar, sevinsinler, heyecanlansınlar ve alkışlasınlar. Hatayspor benim takımım değil, tüm Hataylıların takımı” dedi.

“HATAYSPOR’UN HERKES TARAFINDAN SAHİPLENDİKÇE BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUM”

Hatayspor’un başarısının EXPO 2021’in tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Savaş, “Bu büyük bir piardır. Bu piarı kullanacağız. Şu an formamızın arkasında EXPO 2021 yazıyor. Sponsor görüşmelerimiz var. Bizim formamız standart bir forma değil. Biz 13 medeniyeti, müthiş bir tarihi temsil ediyoruz. Önümüzdeki yıl EXPO’yu temsil edeceğiz. Dünyadaki en önemli tescilli gastronomi şehirlerinden bir tanesiyiz. Bu kadar önemli rengi ile değerli bir şehrin formasının da reklam fiyatının farklı olması lazım. Görüşmeler devam ediyor. Biraz daha kurumsallaşacağız. Belki tam kurumsallaşmadık ama Türkiye’deki birçok takımdan daha iyi durumdayız. Şirketleşirsek belediye olarak destek isteyemeyiz ve veremeyiz. Şirket olduğunuz zaman yalnızlaşıyorsunuz. Şirketleşmek işin kolayı, biz Hatayspor’un herkes tarafından sahiplendikçe büyüyeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“BELKİ BİR GÜN DÜNYANIN EN KALİTELİ FUTBOLCULARINI HATAY’DA SEYREDECEĞİZ”

Kupa töreni hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Pandemi kurallarına uygun bir şekilde cumartesi günü Antakya’da coşkuyla kutlamak istiyoruz. Pazar günü de futbolcularımıza Hassa’dan Samandağ’a kadar tur attırmak istiyoruz. Böyle olursa tüm Hatay’ın takımı olacaktır ve herkes Hatayspor’a sahip çıkacaktır. Sayın Valimiz ile konuşmadan bir şey söylemek istemiyorum çünkü toplumu tutamıyorsunuz. Pandemi sürecinde de bir sürü yasak var. Bir kutlama yapacaksak bu kurallara uyarak yapmak zorundayız. Biz yapmasak bile kendiliğinden kutlamalar oluyor. Onun önünde durma şansınız yok. Belki de bir gün dünyanın en kaliteli futbolcularını Hatay’da seyredeceğiz. Belki bir gün Barcelona gelecek. Arkadaşlara da söyledim, Eylül ayında gerçekleşecek olan stat açılışında, Süper Lig’in ilk hazırlık maçını Barcelona ile oynamak istiyoruz. Ajax takımını davet edeceğiz. Ama bir gün Barcelona ile resmi bir maç yapmak istiyoruz. Daha iyisini istemek hakkımız” dedi.

“SPORTİF DİREKTÖRLÜK SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”

Hatayspor’un idari bölümüne yeni isimlerin katılıp katılmayacağı sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, “Yeni isimler, profesyonel ekip gelecek. Fenerbahçe’de uygulanmaya başlanan bir sportif direktörlük olayı var. Biz bunu Avrupa standartlarında uygulayacak bir sistem getiriyoruz. Sportif direktör makamı getiriyoruz. Bu makam hem profesyonel yakımın üstünde olacak, hem de alt yapının direktörü olacak. Gökhan da kim gelirse gelsin teknik direktör yardımcılarından biri olacak. Aynı zamanda sportif direktörün de yardımcısı olarak alt yapı ile de ilgilenecek. Yani hesabı başkan ve futbol şubesi sorumlusu sportif direktörden alacak. Sportif direktör de hem profesyonel takım hem de alt yapının hocasına bakacak, onları yönlendirecek. Böyle bir sistem kuruyoruz. Yönetici arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetli. Yapması gereken müdahaleleri takıma zarar vermemek içim yapmıyorlar. Bundan sonraki süreçte bu durumu profesyonelce halletmek istiyoruz” dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında Başkan Savaş,” Biz kurumsallaşmazsak kalıcı olamayız. Biz burada kişiye göre takım kurma veya yönetme gibi bir derdimiz yok. Takımın gerçekleri ve profesyonel hayatın gereği ne ise ona göre hareket edeceğiz. Hatayspor bu silkinmeyi yapmazsa kalıcı olamaz ve ne de Barcelona gibi bir takımla da oynama hayalini gerçekleştiremez. Daha önce İlhan Hoca, Bayram Bey ve şimdi de Mehmet Hoca ile çalışıyoruz. Mehmet Bey ile işler bitince de arkadaşlarımız konuşurlar. Yönetim olarak da bir tavır ve duruş sergilemek ve bir sistem kurmak zorundayız. Ve o sisteme göre hareket edeceğiz. O sistemi kurmadan başarılı olamayız. Kulübün içerisinde çay dağıtan adama kadar herkes profesyonel olacak. İçeri girdiğinizde o takıma saygı duyulmak zorunda kalacaksınız” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN GELECEĞE PLAN VE PROGRAM YAPARAK BAKMAK”

Plan ve programlı olmanın önemine değinen Başkan Savaş, “Mesele günceli değerlendirmek değil önemli olan geleceğe plan ve program yaparak bakmak. Biz güvence veren insana yetki vereceğiz. Çok meşhur diye İstanbul’dan getirme şansımız yok. Hatay’ı bilen, Hatayspor’u bilen ve bizi taşıyabilecek insanlara yetki vereceğiz. Yönetimimizdeki arkadaşlarımız meşhur değil ama başarılı insanlar. Kişinin çok meşhur olması değil takıma katkı sağlaması gerekir. Biz hocamızı tanıyoruz ve inanıyoruz” dedi.

Başkan Savaş, “Ben dahil kimse Hatayspor’un üstünde olamaz. Birimiz kibirli olursa Hatayspor tepetaklak olur. Takımımızın oy birliği ile aldığı karar. Salı günü de açıklarlar. Salı gününden önce hoca ile bir daha gelecek ile konuşur bu seneki performansı değerlendirirler ve karar verirler. Devam ise de hocaya durum anlatılır” dedi.

Hatayspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Mehmet Hoca bizi en iyi bilen dürüst, dobra, futbolu bilen, yurtdışı tecrübesi olan bir kardeşimiz. Gökhan da daha tecrübesiz. Tecrübe kazanacak ve belki de ileride Hatayspor’da teknik direktör olacak. Gökhan’ı biz kaybetmek istemiyoruz. Gökhan çok temiz, samimi, ama daha olgunlaşması gereken aşamaları var. Biz onu seyircinin önüne yem olarak atamayız. Şimdi bizde yardımcı antrenörlük yapacak. Gökhan’a emek vereceğiz ve zirveye yavaş yavaş taşıyacağız” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ YAPILANA KADAR STADI HATAYSPOR İÇİN ANTREMAN SAHASI OLARAK KULLANACAĞIZ”

Eski stadın durumu hakkında sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Bu konu hakkında bilgim yok. Ama şu anki ekonomik şartlarda oraya kimsenin kazma vurma şansı yok. Orası yıkılıp Millet Bahçesi yapılana kadar stadı Hatayspor için antreman sahası olarak kullanacağız” dedi.

“LOCA FİYATLARINI BİRAZ YÜKSEK TUTARAK HATAYSPOR’A DESTEK VERECEĞİZ”

Yeni stadın son durumu hakkında sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Sayın Valimiz ile görüştüm. 20 Eylül’de teslim alınacakmış. Yarın stadı gezmek istiyorum. Müteahhitten zemini hızlandırmalarını isteyeceğiz. Doğu tarafında da loca yaptırma imkânımız olabilir. Onu araştırmaktayız. Eğer loca yapabileceksek bu sayı 40 civarı olacak. Öyle olursa daha locaları rahat satabiliriz çünkü şu anda insanlarımızın çok büyük bir kısmı loca istiyor. Loca fiyatlarını biraz yüksek tutarak Hatayspor’a destek olacağız” ifadelerine yer verdi.

Stadın kiralanmasını istediklerini belirten Başkan Savaş, Spor Bakanlığı ve gerekli görüşmelerin ardından durumun netleşeceğini açıkladı.

Konuşmaların devamında Başkan Savaş, Hatayspor’a önemli katkılar sağlayan hemşehrilerine kupanın küçük prototipini ve Hatayspor formasını hediye etmek istediğini ifade etti.

Hatayspor taraftarlarının Hatay Store’nin ilçelerde de olması hakkında isteklerine yanıt veren Başkan Savaş “Hatay Store değil de arkadaşlarımızdan Palladium’dan istemelerini istedim. Genel Sekreterimiz ile bu konu hakkında görüştüm ve oradan küçük bir yer istemelerini söyledim. Primemall ve Palladium’a gidenlerin gelir seviyelerinde bir fark var. Her iki tarafın da mağazalardan formaları almalarını istiyoruz. Bu şehre değer kattığımız için Hatayspor’a Palladium’un destek vermesi lazım. Genel Sekreterimiz ister ve vermezler se ben isteyeceğim” dedi.

Başkan Savaş, Hatayspor için ilçelerde TIR’ların oluşturulacağını ifade eden Başkan Savaş, sosyal medya hesaplarından duyuru yapılacağını ve oluşturulan TIR’lardan satışların yapılacağını belirtti.

“DAHA KURUMSAL KİMLİKLERİ ÖRNEK ALACAĞIZ”

Başkan Savaş, “Bundan sonra günde toplanacak ve sonuç itibari ile maddeler konuşulduktan sonra alınan kararları deftere işleyeceğiz. Kurumsallaşma ve dünyaya entegre olma zamanı. Türkiye içerisinde hiçbir kulübü örnek almayacağız. Yanlış anlaşılmasın sevmeme veya aşağılama anlamında değil. Biz daha kurumsal kimlikleri örnek alacağız” dedi.

“HATAYSPOR’UN YANINDA OLMAYA VE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Programın sonunda yeni dönem ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Bu başarı yönetim, teknik ekip, futbolcular, taraftarlar, Valilerimiz, bürokrasideki dostlarımız, spor müdürümüz, stadda çalışan insanlar ve iş insanlarımızın başarısıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Başarı ortak bir başarıdır. Başarının ortak bir şekilde sürdürülmesinden yanayız. Ve takım tüm Hatay’ındır. Bu işin çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Kurumsallaşma ve başarı anlamında da Avrupa’da zirve yapmış takımların örnek alıp ona göre bir yapılanma içerisindeyiz. Ve bunu da başaracak güçteyiz. Bundan sonraki sportif başarıda da Hatayspor’a da başarılar diliyorum. Biz Hatayspor’un yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Ve yönetimimizin de bundan sonra işi karmaşık ve zor. Arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Hatayspor’a da Süper Lig’de başarılar dilerim” dedi.

Aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı
Hatay’da çeşitli suçlardan aranan 3 kişi Polis tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına...
1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı: Haydi 1 Mayıs’a
1 Mayıs, Antakya’da  düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 1 Mayıs Tertip komitesi yaptığı çağrıda, “Haydi 1 Mayıs’a” derken, Antakya Maksim alanında toplanılacağı...
Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: Hataylı çiftçinin sesini duyun, köylüleri terörist yerine koymayın!
Saadet partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı....
CHP’li Nermin Yıldırım Kara Muhasebecilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı: İyi hesaplanmamış bir girişim mesleki sorunlar yaratmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin talepleri hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu: Mali...
Basın Vakfı Genel Kurulunu yaptı, Yılmaz Karaca güven tazeledi!
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Mütevelliler Kurulu yeni yönetim kurulunu seçti. Gebze Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde...
İskenderun Denizciler Mahallesi Cami imamı Hasan İnci, komşusu tarafından öldürüldü
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi cami İmamı Hasan İnci’nin (40) komşusu tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü bildirildi. Hatay Valiliğinden yapılan...
İskenderun’daki uygulamada 1103 şahıs, 728 araç ve 185 motosiklet sorgulandı
Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 22.04.2024 tarihinde İskenderun genelinde yapılan uygulamalarda; 1103 şahıs, 728 araç ile 185 motosikletin sorgulandığı belirtildi. Hatay...
Hatay Büyükşehir Belediyesi İncesu  Parkını revize ediyor!
Hatay Büyükşehir Belediyesi; park, bahçe ve mesire alanı gibi yeni yeşil alanlar kazandırmak için proje çalışmalarına devam ederken bir yandan...
Polis, Reyhanlı’da kaçak süt  ve süt ürünleri imalatı yapan işyerlerini mühürledi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kaçak süt ve süt ürünleri imalatı yapan işyerlerinin Polis tarafından mühürlendiği belirtildi. Hatay Valiliğinden konuya ilişkin şu...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden haşerelere karşı 36 bin noktada ilaçlama!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde haşere ve vektörlerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı;...
Başkan İbrahim Naci Yapar talimat verdi. Uzun Çarşı güzelleştirildi
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’ın talimatlarıyla kentin ticaret merkezi ve kalbi niteliğindeki Tarihi Uzun Çarşı’da Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri...
Jandarma Altınözü’nde çeşitli elektronik eşya satan bir kişiyi yakaladı
Hatay’ın Altınözü ilçesinde, çeşitli elektronik eşya satan bir kişi Jandarma tarafından yakalandı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, 24.04.2024 günü Altınözü ilçesi...
<strong>Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Et ve Et ürünlerine denetim!</strong>
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik kapsamlı...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar 23 Nisan’da hasta çocukları unutmadı!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören...
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar Belediye personeli ile bir araya geldi:  Antakya’mızı sizlerle ayağa  kaldıracağız!
Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, belediye personellerinin ile yaptığı motivasyon toplantısında “Antakya’yı sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.  Başkan İbrahim...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ