Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Türk Milleti Bunları da Aşacaktır

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 12.10.2020
  • Türk Milleti Bunları da Aşacaktır için yorumlar kapalı
  • 371 kez okundu

Sözcü Gazetesi sözde muhalefet midir?

Hayır, Ama bunu düşündüren emareler vardır. Örneğin. 8 Ekim 2020 tarihli SÖCZÜ Gazetesinin birinci sayfasında  Türk Esnafının kurtuluş reçetesi yazılıdır.  17 maddelik bir reçete düzenlenmiştir. Şu şöyle olsun bu böyle olsun maddeleri bol bol yazılmıştır. Ama işi temelinden çözecek ilaç nedir bu yazılmamıştır. Temel ilaç Cumhuriyetimizin kuruluş temellerine  yani DENK bütçe+ Laik eğitime dönmektir. Bunu yazmadan 17 madde yazmışsın ne yazar. Çünkü  DENK bütçeye ve laik eğitime dönmemekte ısrar etmek bir Anayasal hukuk ihlalidir. DENK bütçe yapmazsanız bağımsızlık elden gider. Türk milleti tam manasıyla iflasa sürüklenir. Bunları ben mi söylüyorum. Bakalım kimler söylüyor.

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk

Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. İsmet İnönü

Bunlar apaçık doğrulardır. Açıklanmaya ihtiyaç duyulmayacak kadar açık doğrulardır.

UĞUR DÜNDAR ve GATA

Sayın Uğur Dündar  8 Ekin 2020 tarihinde GATA konusunu yazmıştır. Kendisine öz üslubu ile GATA yi yerden göğe övmüştür. Bu gün GATA’nın doğru yönetilmediğini yazmıştır. GATA konusu bizimde öncelikli ve önemli konularımızdandır. Biz de yazdık. Yazımız 12 Ocak 2019 da Cumhuriyet Gazetesinde yayınlandı . Linki aşağıdadır. Konunun en belirgin yanlışı şudur. GATA 2955 sayılı kanunla düzenlenmiş bir kurumdur. Bu kurumu KHK ile değiştiremeyiz.  Anayasa Madde 104 f fıkrası. Kanunla düzenlenmiş konularda KHK ile düzenlemeye izin vermez. Yani GATA yetkisini anayasadan almayan bir KHK ile sağlık Bakanlığına bağlanmıştır. Bu idari işlem Anayasayı ihlaldir. Tezimiz budur. Bu yazımızın linki de dır.  Sayın Uğur Dündar bu yazısı ile tezimizden çok çok gerilere düşmektedir.

Dolarla Aramız   Nasıldır?

Bu hafta da dolarla maaş alanların keyfi yerindedir. TL ile maaş alanların keyifleri kaçıktır. Bir dolar 7.886.000 TL olmuştur. Cep telefonunda bir haber var. Deniliyor ki: Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa arasında Dolar karşısında en fazla düşen TL oldu. Herkes bunun çaresini arıyor gibi görünmekteler. Ama çaresini arayan yok. Çünkü Doları tutmanı çaresi tektir. DENK bütçe yapmak. Sayın baylar bayanlar bu çareden cüzzamlıdan kaçar gibi neden kaçıyorsunuz. Nereye kadar kaçacaksınız. Kaçınca TL mizi nasıl kurtaracaksınız. NOKTA.

Bu haftanın sözü: Eğitimini eksik bütçesini yanlış yapan devletler. Bırakalım düşmanlarına Korona ’ya bile yenilmekten kurtulamazlar.

NOT: İskenderun’un İSSÜME semtinde faillerince çıkarılan yangında ciğerimiz yandı. Yangının kasıtla ve insan eli ile çıkarıldığına dair emareler ortada dolaşıyor. Tüm Hatay ve İskenderunlu Kardeşlerimize selam ve içtenlikle  geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Benim de İSSUME’de 15 ay kadar misafir olarak kaldığım evin bahçesi yanmıştır. Yallardır yazıyoruz. Parasının değerini koruyamayan bir ulus Ormanlarını da koruyamaz duruma düşer. Dilerim bu SON yangın olsun. Ben de Tüm Hataylılar gibi düşünüyorum. Bu yangını çıkaranların failleri bulunsun ve suçlarının cezalarını çeksinler. 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ