TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU’NDAN  MUĞLA MENTEŞE BELEDİYESİ’NE KINAMA: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Atayurt Gazetesi
Atayurt Gazetesi tarafından
21 Kasım 2025 yayınlandı / 21 Kasım 2025 08:47 güncellendi
TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU’NDAN  MUĞLA MENTEŞE BELEDİYESİ’NE KINAMA: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Muğla Menteşe’de Yönetim Kurulu üyesi Muğla Gazeteciler Cemiye Başkanı Süleyman Akbulut’a yaptığı bir çevre haberinden dolayı takındığı tavrı kınadı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Basın Özgürlüğü Kırmızı Çizgimizdir” vurgusunu yaparak tepkisini şöyle dile getirdi:

“Türkiye Gazeteciler Federasyonu  olarak, Muğla’da aktif olarak görev yapan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı yürüten ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan meslektaşımız Süleyman Akbulut’un çevre kirliliği ile ilgili haber ve eleştirileri sonrasında Menteşe Belediyesi tarafından yapılan ve kamuoyuna “Bilgilendirme” adı altında sunulan, ancak içeriği itibarıyla itham ve itibar suikastı niteliği taşıyan açıklamayı derin bir üzüntü ve endişeyle takip etmiş bulunmaktayız.

Bir yerel yönetimin, eleştirel bir haber veya köşe yazısı karşısında, Gazeteciyle doğrudan ve yapıcı bir iletişim kurarak varsa yanlışları belgelerle düzeltme yoluna gitmek yerine, derhal kamuoyuna yönelik suçlayıcı bir dil kullanması, Basınla ilişkilerde kabul edilemez bir tutumdur.

Belediyenin açıklamasında yer alan ve somut bir delil veya veri sunulmadan kullanılan “Yanıltıcı, haksız ve eksik bilgiler içeren” şeklindeki ifadeler, meslektaşımızı hedef gösterme ve itibarını zedeleme amacı taşımaktadır. Eleştiriye kanıtla değil, ithamla karşılık vermek, sadece Gazetecinin değil, halkın haber alma hakkının da ihlalidir.

Gazetecinin görevi, kamu adına denetim yapmak, eksiklikleri dile getirmek ve eleştirmektir. Eleştiri, düşmanlık değil, hizmet kalitesini artırmak için yol gösteren bir ışıktır. Yerel yönetimlerin, görevlerini yerine getiren Basın Mensuplarını hedef tahtasına koyması ve susturmaya çalışması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altına alınan basın özgürlüğüne yönelik açık bir tehdittir.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, Menteşe Belediyesi’nin bu anti-demokratik ve etik dışı tutumunu şiddetle kınıyor; yerel yönetimleri, eleştiriyi düşmanlık olarak görmek yerine, yapıcı bir geri bildirim olarak kabul etmeye ve meslektaşımız Süleyman Akbulut başta olmak üzere tüm Basın emekçilerine karşı saygılı ve etik kurallara uygun davranmaya davet ediyoruz. Basın hürriyeti kırmızı çizgimizdir.”

 

 

 

Yorum Ekle

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU’NDAN  MUĞLA MENTEŞE BELEDİYESİ’NE KINAMA: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Bu Yazıyı Paylaş

Bize Ulaşın Bildirimler
0