Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

TÜRKİYE ÜZERİNE KİRLİ STRATEJİK PLANLAR

Halil Yılmaz Hıtmiye
Halil Yılmaz Hıtmiye
  • 20.09.2022
  • TÜRKİYE ÜZERİNE KİRLİ STRATEJİK PLANLAR için yorumlar kapalı
  • 223 kez okundu

                                          Antakya – Atayurt Gazetesi

Değeri Dostlar!

Küresel Emperyalizmin ülkemiz üzerine kurguladığı kirli stratejik planlar bir hayal mahsulü – komplo teorisi değildir.

Çünkü Kapitalist – Emperyalist Sistemin kısa ve uzun erimli (50 – 100 Yıl Gibi) stratejik planları olur. Bu planların olgunlaşması koşullarını hazırlar,  uygulayacağı zamanı bekler.

14 Ekim 2017 Ekim tarihli makalemde; ABD’nin Türkiye’yi İşgale Hazırlandığını detaylarıyla yazmıştım. Aradan geçen 5 yıl içinde bu görüşlerim, daha da ete kemiğe bürünmeye – somutluk kazanmaya başladı.

18 yıldır 3 maymuna oynayan siyasi iktidarın Yunanistan’a; “Bir Gece Ansızın Gelebiliriz” Zaloğlu Rüstem kükremelerine alışık olan Dünya ve Yunanistan, “Gece Gelme, Gündüz Gel” diyerek alay etmektedir.

Atatürk’ün “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir” emriyle Yunan Ordularını 9 Eylül 1922 de İzmir’de; Ege Denizine döktüğü günden bu yana; Yunanistan, Megali İdea’lından (Büyük Amaç) – İstanbul’u (Konstantinopolis) Başkent yapmanın hırs ve intikamından hiçbir zaman vazgeçmedi.

Kendini Bizans’ın varisi sayan, Batı’nın şımarık çocuğu Yunanistan; yine Batı’nın kışkırtmasıyla Ege’nin derin sularında; emperyalizminin amacıyla da örtüşen, Megali İdea’lını – Büyük Amacını gerçekleştirmek macerası peşindedir.

Yunanistan’ın bu tehlikeli macerasının temelinde, emperyalizmin Kurtuluş Savaşı yenilgisinin – Mustafa Kemal’in Anadolu’ya egemen olmalarına engel olmasının ertelenmiş stratejisi yatmaktadır.

Gösterişle, Gururla Tahta Çıkmış, Cülus Dağıtan Padişah Gibi… Eş Başkanı Olduğumuzu söylediğimiz BOP ’un amacı: Basra’dan Erivan’a, Anadolu’ya, Süveyş Kanalı’na, Tebük ve Basra gibi bu geniş coğrafyada; Siyonizm’in rüyası kutsal topraklar – Kenan İlinde Büyük İsrail’i kurmaktır.

Siyonizm’in amacına giden bu yolu tıkayan antiemperyalist Kemalist Ulus Devlet Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, Anadolu’yu ele geçirmek ve 10 Bin Yıldır Anadolu’da var olan Türkleri, geldikleri Orta Asya Bozkırlarına göndermek…

Nasıl mı? Buyurun birlikte okuyalım:

Lord CURZON: “… Tarih normal seyrine dönecek… Siz Türkleri Rumeli’den olduğu gibi, Anadolu’dan da atma – Orta Asya çöllerine sürme süreci devam edecektir.” Prof. Dr. Sina AKŞİN // Siyaset Bilimci

“Yapılması Gereken Atatürk’ün hem din hem Kürt düşmanı olduğunu yaymaktır.” Kurt ZEİMKE

Türkiye’yi ya yeniden İslamlaştıracağız (FETÖ – AKP – Tarikatlar) ya da geldikleri Orta Asya’ya geri göndereceğiz” Peter Scholl LATOUR

“Türkiye Atatürk’ün mirasını reddetmelidir.” Samuel HUNTİNGTON

“Atatürkçülük Öldü, Nurcular ileri!”. Paul HENZE

“Kemalizm’e Son Verin, Osmanlıyla Övünün.” Graham FULLER

Evet! Yalnız değilsiniz… Türkiye Cumhuriyeti’nde Sizin gibi alçakça düşünen, hesabınıza çalışan, geride bıraktığınız On Binlerce İtiniz, Bitiniz Soysuz Haininiz Var.

Beynini, Emperyalizmin Düşünce Babalarının beynine bağlamış olan AKP MV. Mustafa ŞEN de; “Türkiye’den Suriyelileri değil; Türkleri Orta Asya’ya Gönderelim” gibi cibilliyetine uygun dâhiyane bir icatta bulunuyor. Şimdi ülkeyi yönetenlerin, emperyalizmin bu kirli stratejik planını bilmiyor olduğunu düşünmek alıklık olmaz mı?

Türkiye ve Yunanistan’ın savaş çığırtkanlığını, seçime – iç kamuoyuna yönelik şov olduğunu değerlendirmek;  ya bilerek Halkı kandırmak ya da bölgemizdeki gelişmeleri analiz etme bilgi, birikim ve yeteneğinden yoksun olmaktır.

Yunanistan moratoryum olmuş ekonomisine, 10 – 11 milyonluk nüfusuna karşın; Ege Denizinde İşgal ettiği 18 adayı kendi toprakları sayması; Türkiye’yi bu kadar yüksek perdeden kışkırtıcılığını – dozajını gittikçe arttırdığı savaş çığırtkanlığının zamanlamasını nasıl okumalıyız?

Çünkü birbiriyle savaşmamak ilkesi üzerine kurulu emperyalizmin savunma – savaş makinası NATO’nun; 2 NATO üyesi Türkiye ile Yunanistan’ı savaştırmak istemesinin stratejik arka plan derinliğini iyi analiz etmek durumundayız:

Şangay 5’lisinin toplantısına bir yanıt gibi ABD Temsilciler Meclis Başkanı PELESİ’nin; Çin’in Tayvan’ından hemen sonra, Ermenistan’ı ziyaret edecek olması… ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyetine uyguladığı silah ambargosunu kaldırması… Ve ABD Başkanı joe BİDEN’ın, “Yunanistan’ın Adalar Üzerindeki Egemenliği Sorgulanamaz” açıklaması…

Hem emperyalizmin hem de yerli uşaklarının dünyada hiçbir ülkenin taşıyamayacağı… Yakın gelecekte egemenlik sorununa yol açacak demografik – nüfus yapımızı bozacak tuzaklarla dolu; en cahil ve en geri kalmış milyonlarca sığınmacı ordularıyla ülkemizi istila ettirmeleri…

Dünya, Türkiye Cumhuriyeti üzerinden yeni bir bilinmeze doğru eviriliyor: Akrep uykusunda olan FETÖ ve türevi cemaat ve tarikatlar, Barzani, PKK, PYD, YPG, ÖSO ve hazır kıta, şeytan üçgeni İdlip… Yurt içi ve yurt dışı, ulusal ve bölgesel tüm hainleriyle ülkemizin gizli kuşatılmışlığını tamamlamışlar, açık işgale hazırlanıyorlar.

Devlet aklından ve ulusal bilinçten uzak, kıt ve sefil akılla; “Kan Kalesi, Haydar Kalesi” gibi Küffar Diyarını fethe giden aslanlar gibi kükreyip, sonra da ciğercinin kedisi gibi Akdeniz’de uzaktan bakan olmamızla yetinmeyecekler.

Türkiye’yi, Yunanistan ile savaştıracaklar, NATO’dan çıkartıp, yerine Güney Kıbrıs Rum Kesimini ve İsrail’i üye olarak alacaklar. Türkiye’yi, NATO üyesi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti toprağını işgal etmekle suçlayacak, sonra da işgalci sayacakları Türkiye’yi, işgal ettiği topraklardan – Kıbrıs’tan çekilmeye zorlayacaklar.

Çünkü Emperyalizm çok iyi biliyor ki Anadolu gibi 3 kıtaya egemen jeopolitik bir coğrafyaya sahip olmak, dünyanın yarısına egemen olmaktır. BOP ’un, Irak ve Suriye’den sonra asıl stratejik amacı da budur zaten.

Halil Yılmaz – Hıtmiye

Eğitimci – Şair – Yazar

www.hitmiye.com

Suha_6331@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ