Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Ulusal Egemenlik Var mıdır?

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 28.04.2022
  • Ulusal Egemenlik Var mıdır? için yorumlar kapalı
  • 424 kez okundu

Bir sorunun sorulması demek o şeyin varlığının da sorulmasını içerir. Bu gün ulusal Egemenlik var mıdır diye soruluyorsa cevap seçeneklerinden biri de YOKTUR şeklindedir. Son kutladığımız  23 Nisan Egemenlik ve çocuk bayramının anlamını Sayın Av. Güner Yiğitbaşı çok özet ve hukuk dili ile yazmış ve tüm gruplara ve ilgililere dağıtmıştır. Tarihe not düşmüştür. İşin önemi nedeniyle yazıdan bazı alıntılar yapmak gereğini duydum. Öncelikle şunu belirtelim ki; Ulusal egemenlik hiç kimsenin malı ve mülkü değildir. O büyük bir idealdir. Ve Türk milletinin her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak ulaştığı yüksek bir merhale, yüksek bir doruktur. Gelelim özete:

“Bugün, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı.

Nedir ulusal egemenlik?

Yasama, yürütme ve yargıdan oluşan bir erkler bütünüdür.

Anayasamızın 6. maddesine göre, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır, egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz, hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz.

Anayasamızda yazılı olan kural budur.

Kendi siyasal geleceği için, kemikleşmiş kendi seçmen kitlesini sürekli ayakta ve canlı tutabilmek adına, toplumu gererek kamplara ayırmaktan çekinmemektedir.

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen bu ucube sistemde, partili Cumhurbaşkanı olarak tek adam konumunda olup, ulusal egemenlik yerlerde sürünmektedir.

Bu koşullarda, şayet bayram olarak kutlanması gereken bir ulusal egemenlik kalmış ise, hepinizin Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Sevgili ATATÜRK’ ümüzü, sevgiyle, minnetle ve rahmetle anıyor, sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Sayın Güner Yiğitbaşının hukuki ifadesine göre; bu gün fiili bir Anayasayı ihlal düzeninde yaşıyoruz demektir. Çünkü Sayın Yiğitbaşı’nın  de ifade ettiği gibi Anayasamızın 6. Maddesinin “ Egemenliğin kullanılması hiçbir surette, hiçbir kişiye….bırakılamaz.” Bu gün  Anayasamızın koyduğu yasağa rağmen egemenliğin kullanılması tek bir adama bırakılmıştır. Sayın Yığıtbaşı’nın ifadesi ile söylersek; Ulusal egemenlik yerlerde sürünmektedir. 

 Acaba bu böyle midir. Yoksa biz mi haksızlık yapıyoruz.  Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD Doları bu gün ( 23 Nisan 2022 de) 14.752.000 TL dir. Yani TL miz haçlı paraları tarafından 14.950.000 defa ezilmiştir. 14 Mayıs 1950 de ise bir ABD Doları 280 kuruş idi biz onu 3 TL diyelim de bu mübarek Bayram gününde kimsenin hakkı bize geçmesin.  14.752.000:3=4.917.000 .Bunun anlamı da şudur. 14 Mayıs 1950 de iktidarı seçimle!!!!!!!devralanlar ve günümüze kadar aralıksız iktidarlarını sürdürenler, Cumhuriyetimizi yıkma faaliyetlerinin en büyüğü olan açık bütçelere devam etmişlerdir. Bu görüşümüze müdahale dönemleri iktidarları da dâhildirler. 

Atatürk diyor ki: Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. 

İsmet İnönü diyor ki: Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. 

Atatürk bağımsızlığın ilk şartının DENK bütçe olduğu direktifine karşı. İsmet paşa kelimeleri tartarak kullanmış ve  açık bütçelerin memleketi tam manasıyla iflasa sürüklediğini ifade etmiştir. Oysa bu iki ana yanlış uygulama Anayasal hukukumuza uygun düşmez. Gittiğimiz yol “ Anayasayı ihlal yoludur.”

 Ulusal egemenlik olan yerde açık bütçe ve enflasyon olmaz. Tek adam diktası olmaz. Yargı bağımsız olur. Yasama bağımsız olur. Eğitim laik olur. Bağımsızlığın ve Türk hazinesinin sahibi Türk milleti olur. Hazinesi, seyahatlerde, saraylarda, plansız iç ve dış gezilerde harcanmaz. YİD elbisesi giydirilmiş işletme ve geçiş garantili kapitülasyonlara davetiye çıkarılmaz. Ey Türk milleti!!!! Ulusal egemenlik bayramını kutlamak için ilk adım DENK bütçe yoluna çıkmaktır. 

Türk milleti, DENK bütçeli zamsız bir Türkiye’yi, yeniden kurmak için çıktığın yolda sana başarılar ve nice nice ulusal egemenlik bayramları dilerim.   

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ