Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,18 / Satış: 32,31
€ EURO → Alış: 34,65 / Satış: 34,79

Yaşar Nuri Hocayı ve 27 Mayısı Analım

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 29.05.2020
  • Yaşar Nuri Hocayı ve 27 Mayısı Analım için yorumlar kapalı
  • 445 kez okundu

Aşağıda Rahmetli ve çok değerli hocamız  Yaşar Nuri Öztürk’ün hayatının Mücadele özetini veren  öznel bir cümlesi yer alıyor. Hocamız diyor ki: Bir insanın namaz kılıp kılmadığına , besmele çekip çekmediğine  BAKMAYACAKSINIZ: O insanın yediğinin  haram olup olmadığına bakacaksınız. İtirazını yoksa devam edelim.

İşte Prof. Dr.  Yaşar Nuri Öztürk’ün fotoğrafı Diyor k:

Bir insanın namaz kılıp kılmadığına ,

besmele çekip çekmediğine  BAKMAYACAKSINIZ:

O insanın yediğinin  haram olup olmadığına bakacaksınız

14 Mayıs 1950 den sonra Türk milletini tam manasıyla iflasa sürükleyeceği bilinmesine rağmen yapılan tüm açık bütçelerle  Türk milleti, tam manasıyla iflasa sürüklenmiştir. Yani Türk milleti soyulmuştur. Bu paralar kasaya  haram para olarak girmiştir. Haram yenilmiştir. Açık bütçeler demek Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemek demektir. BU kocaman sözü ben mi söylüyorum. Asla böyle büyük laflar etme kabiliyetim yoktur. Ya kim söylüyor? İsmet paşa söylüyor. Bu sözün orijinal aslı şudur.

  Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.

Yani iktidar milleti tam manasıyla iflasa sürükleyerek yani haram yiyerek ayakta kalkmaya çalışmıştır. Ama buna Türk milleti asla müsaade etmemiştir. Yassı adaya demokrasi özgürlük adası adını vermekle Türkiye’ye demokrasi gelmez.

Türkiye’ye ancak demokrasi DENK bütçe+ Laik eğitime dönmekle gelir.

İlim Çin’de bile olsa gidip almakla gelir

Bütün Ümmet-i Muhammed’e beşikten mezara bilim öğretmekle gelir.

İşi ehline vermekle  gelir.

Paramızı yüksek oranlarda devalüe eden ilk defa resmen açık bütçeler yapan. Borç almadık ülke bırakmayan fabrikalarımızı çiftliklerimizi arsa fiyatına satan ve bu seviyede siyaset yapanlardan demokrat olmaz ve bu gibi insanların yönetiminden demokrasi ortaya çıkmaz. DENK bütçeden cüzzamlıdan kaçar gibi kaçanların demokrasi ile ve de hukuk devleti ile ilgileri yoktur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ