Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

YENİ BİR ÖYKÜ YAZMAK

Halil Yılmaz Hıtmiye
Halil Yılmaz Hıtmiye
  • 05.07.2020
  • YENİ BİR ÖYKÜ YAZMAK için yorumlar kapalı
  • 614 kez okundu

Dünya siyasi partiler tarihine baktığımızda; emperyalizm güdümlü konjonktürel ve proje partileri, hep yeni bir öykü yazdırılarak – Halka umut ve gelecek vadederek; çok kısa sürede iktidar yapılırlar.

Kapitalist sistemin bu proje ve Konjoktürel partileri dönemlerini, misyonlarını (Özel Kuruluş Amaç) tamamlar ve tarihin tozlu sayfalarına gömülürler.

Bizim Siyasi Tarihimizde de DP, ANAP ve AKP Kapitalist Sistemin dönemsel misyoner partileridir. Elbette AKP de DP ve ANAP gibi misyonunu tamamladı.  

Fakat Kendisi gibi bir emperyalist proje olan 4 dinin karışımı – Ilımlı İslam’ın dünya temsilcisi FETÖ ve AKP’ye verilmiş BOP eş başkanlığının dayanılmaz hazzı içinde; FETÖ ve AKP, ortak düşmanları Atatürk ve Onun Cumhuriyet’inden intikam alma savaşımında, devleti paylaşamayıp birbirlerine düştüler.

Ve Mısır’ın Mursi’sinden sonra AKP, dünyadaki İhvanı Müslim – Müslüman Kardeşler Siyasal İslam ideolojinin hamiliğine – koruyucu liderliğine soyundu. Suriye, Libya ve diğer Müslüman ülkelerine olan dayanılmaz düşkünlüğü; cumhuriyete olan dinmeyen hıncı, intikam ve talan duygusu bundandır.

Ülkeyi getirdiği ekonomiden eğitime, dış politika çıkmazından mezhep eksenli – ayrıştırıcı, çatıştırıcı siyaset uygulamalarına karşın: 2. Dünya Savaşında Almanya’nın yalan makinası Joseph Goebbels gibi 18 yıl sonra bile, halkta şaşkınlık yaratan, Ona umut aşılayan hayal ürünü Mega Projeler sunuyor. Türkiye, bölgesinde ve dünyada; güven, itibar ve inandırıcılık kaybı – sorunu içinde kuru bir yaprak gibi savrulurken uzatmalara oynuyor. Ve halkın, sağlıklı düşünmesinin önüne geçmek için; ulusal, mezhepsel ve etnik düzlemli çok sesten – tek sesli koro gibi Onu bilgi kirliliğiyle bombardıman ediyor, şaşkına çeviriyor, başını kaldırıp doğruları görmesinin önüne geçiyor. Aykırı sesleri birer birer susturuyor.

Siyasi İktidar, Kızıl Sultan Abdülhamid üzerinden yeni bir öykü yazmaya, destan kahramanı yaratmaya çalışıyor: İnandığı dini, imanı gibi özgürlüğüne ve ülkesinin bağımsızlığına düşkün Mehmet Akif Ersoy; İstibdat Dönemi’ni yaşamış biri olarak II. Abdülhamid – Kızıl Sultan’ı şöyle tanımlıyor:

“…  Ah o Yıldız’daki baykuşölüvermezse eğer // Sonuç çok kötü…// Ne şeytansın ki rahmetler okuttun İblisin ruhuna…// Yurduna, ailesine bağlı temiz alınlı her kimi gördünse// Bu bir cani! Dedin sürdün, ya mahkûm eylendin hapse// Yerine, vekil eyledin casusları her vicdana, her hisse// Düşürdün milletin en kahraman evlâdını ye’se…// Ah efendim, o herif yok mu, kızıl kefirdi:// Çünkü bir şey tanımaz her ne desen inanmazdı…”

O Kızıl Sultan ki 1. Meşrutiyetin önderlerinden, Meclis-i Mebusan’ın düşünce babası Mithat Paşayı sürgün ettiği Taif’te boğdurdu. Vatan ve Hürriyet Şairi Namık KEMAL’i 48 yaşındayken zindanlarında ölmesine neden oldu. Kendi döneminin yüzlerce aydınına; Tevfik Fikret, Şinasi, Ziya Paşa, Ali Suavi… Kan kusturan O Kızıl Kâfirdir.

31 Mart 1909 günü şeriat yanlılarının, “Şeriat isteriz!” sesleriyle başlattıkları gerici ayaklanmasında; içlerinde Meclis-i Mebusan üyelerinin de olduğu yüzlerce sivil, asker, bürokrat Osmanlı aydının katledilmesine göz yuman da O Kızıl Sultan Abdülhamid’dir.

O Abdülhamid ki, 1 Milyon 600 Bin Kilometre (Kıbrıs, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir ve Filistin) vatan toprağını kaybetmiş ve adına 8 bin 500 tapusu olan; Birileri gibi dünya malı düşkünü, inançlı görünen inançsızdır.

Siyasi iktidar, istibdadı (Hiçbir Hakkın, Hukukun ve özgürlüğün bulunmadığı tek adam – despotik yönetim) ile tarihin kanlı ve kirli sayfalarına Kızıl Sultan olarak geçmiş Birinden; 18 yıllık iktidarı sonrası, yeni bir öykü yazmaya, kahraman yaratmaya – topluma sunmaya; beyinleri bulandırmaya… Atatürk’e ve Cumhuriyete alternatif yaratmaya çalışıyor.

Değerli Okuyucularım! Geliniz, kol kırılıp yen içinde kalmasın; Kral çıplak diyelim mi? Peki, muhalefet ne yapıyor? Özellikle Ana Muhalefet!

Tek adamlık rejimin seçimine – referanduma katılmanız… Cumhurbaşkanlığı yarışına bilerek katılıp, Cumhur ve Başbakan Erdoğan’a yasal statü kazandırmanız… “Ekmek İçin Ekmelettin…” masalınız… Dokunulmazlıkların kaldırılması aymazlığınız… Sarı öküzü bilerek çaldırmanız ve yan gelip yatmanız… Şimdi tüm sürüye göz dikmiş haremiler. Siz, Salı Günleri Muhalefetçilik oyunu oynamaya devam edin!

RÜTÜK, Kendini Engizisyon Mahkemesi görüyor: Haber almak, özgür düşünmek ve düşündüğünü yine özgürce söylemek de “Yaşamak Hakkı” gibi kutsaldır. Hapse Atılan Gazeteciler, Aydınlar… Namuslu, mangal yürekli, özgürlük ve Demokrasi Savaşçısı inançlı bir Kemalist olan Merdan YANARDAĞ’IN Kişiliğinde; tek başına muhalefet eden Tele – 1 ve Halk TV. Karartılıyor. Bu daha başlangıç…

Vurgunu, talanı, soygunu, Hukuksuzluğu, ayrıştırmak yoluyla yaratılan ve yaratılacak şiddeti; ülkenin içine düşürüldüğü kör girdaptan kurtuluşunu; dua ederek, istiareye yatarak durduramazsın ey Ana Muhalefet.

Halk, inanabileceği yeni bir öykü ve kahraman istiyor.

Bu yeni öyküyü yazacak kahramanın, Mustafa Kemal gibi bir ideolojisi – Kuvayı Milliye İnancı… Mehmet Akif ERSOY gibi imanıyla bağımsızlığın bütünleştiği – yurt sevgisi dolu yüreği olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ana Muhalefet Partisi, İngiltere’de, kapalı kapılar ardında; Bay Abdullah GÜL’ün, siyasete eklemlenmesinin, dönüşünün – ülkenin başına yeniden bela edilmesinin sessiz, sinsi hazırlığı içinde.

Korkum odur ki, Cumhuriyeti yıkmanın taşeronluğunu; Cumhuriyeti kuran partiye yaptırmasınlar.

Başka beyinlere bağlı bu beyinlerden, yeni bir öykü yazacak kahraman çıkmaz ve bin yıl daha iktidar da olunmaz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ