Mimarlar Odası Hatay Şubesi :Tarihe ışık tutan Tell Kurdu Höyük’te MÖ 6. ve 5. bin yıllara ait kalıntılar gün yüzüne çıkarılıyor!
Mimarlar Odası Hatay Şubesi, Tarihe ışık tutan Tell Kurdu Höyük’te MÖ 6. ve 5. bin yıllara ait kalıntılar gün yüzüne çıkarıldığını belirtti.
Mimarlar Odası Hatay Şubesinden yapılan açıklamada, Mimarlar Odası Hatay Şubesi ve Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği’nin katkıları ile “Hatay’ın İlk Kentinin İzinde: Tell Kurdu Höyük’te Yeni Arkeolojik Çalışmalar” konulu sunum gerçekleştirildiği bildirildi.
Mimarlar Odası açıklamasında, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden Doç. Dr. Rana Özbal, TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi ve Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği’nin katkıları ile “Hatay’ın İlk Kentinin İzinde: Tell Kurdu Höyük’te Yeni Arkeolojik Çalışmalar” konulu sunumu 14 Ocak Cumartesi günü Mimarlar Odası Hatay Şube Binası’nda gerçekleştirdiği kaydedildi.
Antakya’nın kuzeydoğusunda, Reyhanlı’nın kuzeybatısında günümüzdeki adıyla Kürttevekkeli Mahallesinin altında yer alan 251 dönümlük Tell Kurdu Höyük’te; İlk kazılar 1938 yılında yapılmış olup, 2022 yılında gerekli izinler alınarak veri dolu bu höyükte 2023 yılı Temmuz ayında Doç. Dr. Rana Özbal’ın başkanlığında kazılar tekrar başlayacak ve Hatay’ın zengin tarih öncesi geçmişini anlamak için önemli bir çalışma olacağı da açıklamada yer verildi.