Atayurt Gazetesi -
$ DOLAR → Alış: 34,16 / Satış: 34,30
€ EURO → Alış: 36,98 / Satış: 37,13

Güney Beldesi Seçimlerinin Türk Milletine öğrettikleri

Aytekin Ertuğrul
Aytekin Ertuğrul
  • 14.06.2021
  • Güney Beldesi Seçimlerinin Türk Milletine öğrettikleri için yorumlar kapalı
  • 549 kez okundu

Güney Beldesi seçimlerinin bize  yani Türk Milletine  öğrettiği ders nedir?

 Para seçimlerde temel değerdir. Cümlelisidir. 

İkinci temel değeri Adayların donanımıdır.

 Üçüncü temel değeri Muhalefet partilerinin Anayasal çizgide olup olmamalarıdır. 

Bence en önemlisi üçüncü maddedir. Muhalefet bir türlü Anayasal çizgiye gelmiyor ve Anayasal çizgiye gelmemekle ısrar ediyor. Anayasal çizgi dediğimiz şey sadece parlamenter sistem meselesi değildir. Tam bir hukuk devleti olmak meselesidir. Bunun temelleri ise sadece bizim küçük dünyamızın içindekiler değil tarihin o durdurulmaz akışındadır. 

Tam bağımsızlık

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğu

DENK bütçe + Laik eğitim

Hayatta en hakiki mürşit bilimdir.

Beşikten mezara bilim okuyun

Bilim Çin’de ise bile gidip alın

Yurtta sulh cihanda sulh.

 AKP iktidarı döneminde Bu güne kadar 19 bütçe yapılmıştır. Hepsi de açıktır. Toplam bütçe açıkları 800 Milyardan da fazladır. Paramız altına göre 28 defa değer kaybetmiştir. Buna nereden karar veriyoruz. Bu gün itibari ile 14 Haziran 2021 gram altın 505 YTL dir. 2003 te ise bu 18 YTL idi. Bölelim 505:18=28

İnanılır gibi değil bir gram altını 28 misli pahalandıran siyasete Türk Milleti oy mu vermiştir?  Burada Türk Milletine  anlatılmamış bir gaflet ve dalalet yok mudur?

Felaketin temel rakamı budur. Peki Saraydaki seçimlerde muhalefet bu konuya hiç girdi mi? Ben duymadım. Görmedim. Ana muhalefet partisi  Cumhurbaşkanı ve iktidar partisi dışında Anayasamıza göre açık bütçeleri T.C. Anayasa Mahkemesine götürmekle yetkili ve görevli tek mercidir.

Ana muhalefet açık bütçeleri T.C. Anayasa Mahkemesine bir defa olsun götürdü mü? Atatürk’ün bu konudaki direktifleri Saray’da geçmiyor doğru, ama CHP sarayında geçiyor mu?

Vatan elden gidiyor. Bu şaka filan değildir. Bu hazin duruma doğamız  Müsilajla  ( Deniz salyası ile) yanıt vermiştir.  

Marmara Denizimizdeki Müsilaj,14 Mayıs 1950 de başlayan açık bütçeler, laik eğitimden uzaklaşmalar ve bilim yolundan çıkarılmamızın, yani Cumhuriyetimizi yıkma ve tarihe gömme hareketleri ve saldırılarının bir toplamı ve bir sonucudur.

Müsilajla mücadele, PKK ile mücadele, mafya ile mücadele etmek zorunda olan Türk milletinin siyasetçileri  Açık bütçelerin artık sona erdirilmesi gerektiğini bir kaç mensubu dışında kurumsal olarak bir türlü görememişlerdir.  Türk parasının değerini gaflet dalalet ve hatta hıyanetle koruyamayan  Cumhuriyetimiz;

 Yaşam çevremizi de koruyamamıştır.

Bağımsızlığımızı koruyamamıştır.

 Türk milletini Tam manasıyla iflasa sürüklemekten ala koyamamıştır.

Bunları ben mi söylüyorum. Bakın kimler söylüyor.

Atatürk Diyor ki:

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.

Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir.

Milli Şef İsmet İnönü diyor ki:

 Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.

 Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder

Bu yıkılışa doğru giden yolun DENK bütçe ile önlenmesi yolu varken TBMM’nin ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi içinde yer alan muhterem zevatın bu yol hakkında bir kelam bile etmemeleri az değil çok düşündürücüdür.

Türk Milleti bu hazin tabloyu içi kan ağlayarak seyrediyor. 

Dost acı söyler ve acı yazar. Çünkü onun söylemek , yazmak ve Danıştay’da Dava açmaktan başka bir silahı ve teçhizatı yoktur.

Güncel Not: Sedat Peker’in videolarını herkes gibi ben de  izliyorum. Heyecan yüklü bir film gibi milyarlarca Dolar ve TL  havada savruluyor. Bu olayın Türk Milletine hayırlar getirmesini diliyorum. Ve Türk yargısından bunu bekliyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ